به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، بنابر نظر و اعتقاد کارشناسان حوزههای مختلف، رسانه جایگاهی هم رده و هم تراز با قوههایی همچون قوه قضاییه، مجریه و مقننه دارد. بعبارتی ساده تر رسانه و خبر نقش قوه چهارم را در یک کشور ایفا میکنند و به تنهایی قدرت و توانایی اثرگذاری بالایی در بین مردم و جامعه دارند.
این رسانهها هستند که میتوانند با شکافتن مسائل و مشکلات و موضوعات مبتلابه جامعه ضمن نقد و به چالش کشیدن آنها راهکار و راه حل ارائه دهند. این رسانه است که میتواند با یک روشنگری به موقع و بهنگام و تشریح و تفسیر اخبار و وقایع، بازویی توانمند برای قوای دیگر باشد.
جایگاه رسانه ها در احوالات مردم
حال این رسانه را با این توانایی و ظرفیت در نظر بگیرید که چه اثرات انکارناپذیری در افکار و احوال مردم دارد. اگر این رسانه ابزاری برای پایش اخبار منفی و ناامید کننده شده باشد طبیعتا ابری از سیاهی،تاریکی، غم و اندوه در جان و روح مردم گسترده خواهد شد که حال خوب و امید را از مردم دریغ کرده و اجازه نخواهد داد نوری از امید و روشنایی به دل مردم بتابد و جان آنها را شاداب و با طراوات کند.
برعکس این موضوع هم صادق است که انتشار خبر خوب و امیدبخش موجب پاشش شادی و انرژی مثبت در بین مردم شده و موجب حرکت رو به جلو افزایش روحیه زندگی خواهد شد.
متاسفانه در این ایام نیز بازار انتشار اخبار منفی به اوج رسده است و هرکسی در هرجایی زیر این رگبار مرگبار اخبار منفی قرار گرفته و تیرباران می شود.
اگر بخواهیم علت فراوانی این اخبار منفی را جستجو کنیم در اول باید به این مسئله اشاره کنیم که ذائقه انسان توسط این اخبار هدایت میشود.
یعنی وقتی در طی سالهای گذشته کسی و جایی مانع انتشار این اخبار نبود و صفحه حوادث روزنامه ها پر شد از اخبار قتل، جنایت و دزدی باید هشدار داه میشد که این اخبار در آینده بخش لاینفکی از زندگی مردم خواهد شد.
اکنون ذائقه مردم به این سمت تمایل پیدا کرده و ناخودآگاه مردم چشم و گوششان در پی اخبار منفی است.
شرایط کنونی کشور هم فرصت و ظرفیت انتشار اخبار منفی را فراهم کرده و هر روز ده ها خبر منفی از مسائل مختلف کشور به جامعه مخابره میشود.
این ذائقه آنقدر تمایل به اخبار منفی پیدا کرده است که حتی افراد چهره و به اصطلاح سلبریتیها هم از این ظرفیت بهره برده و با بارورتر کردن ابرهای ناامیدی بر بارش غم به دل مردم می افزایند.
اگر فردی و یا نهادی خبری از یک اتفاق خوب و امیدبخش بدهد بازخوردها کم و انعکاسها محدود است. اما انتشار یک خبر منفی مثل یک سرقت ساده و یک زورگیری که اتفاقی طبیعی در یک جامعه پویا و اجتماعی است به سرعت رخ داده و فیلم و کلیپهای زورگیری و حتی تصادفات به صدر اخبار رسانهها میرسد.
این فرآیند و سبک زندگی که از ابتدای صبح با اخبار بد و منفی مواجه میشویم نتیجه اش یک چیز است. افسردگی و ناامیدی به آینده و تبدیل شدن به یک جامعه مرده و غمگین. دود این سبک زندگی هم در وهله اول به چشمان خود ما میرود سپس خانواده و دوستان و آشنایان.
اطلاع از اخبار منفی و ناامیده کننده میزان هورمونهای استرس موجود در خون را افزایش میدهد و نهایتا این موضوع موجب ایجاد ترس، ناامنی، احساس بیهودگی، خشونت، مشکلات خواب، کابوس، ناامیدی، افسردگی، اضطراب، عدم تمرکز، بیحالی و بسیاری مشکلات فکری، حسی و جسمانی دیگر شده و جامعه را مسموم میکند.
متهم ردیف اول: فضای مجازی
یکی از متهمین افزایش این اخبار مایوس کننده را میتوان به شبکههای اجتماعی عنوان کرد که نقش اول این داستان هستند. گسترش و افزایش چشمگیر ابزارهای ارتباطی و شبکههای اجتماعی باعث گردیده همه به دنیال افزایش دنبال کننده و افزایش اعضا باشند و چه روشی بهتر از انتشار اخبار و فیلمهای خشونت آمیز، ترسناک، هولناک و پر استرس.
در باب اثرات و نقش اخبار منفی که نهایتا موجب بیماری روحی و جسمی افراد پیگیر این دست اخبار می شود گزارشات و محتواهای بسیاری در دسترس است و همه رسانهها هم به این امر واقف هستند.
اگر به اخبار رسانههای مرجع کشور نگاهی بیندازیم چیزی که بیش از همه به چشم میخورد اخبار ناامید کننده و یاس آفرین است که نمونه ساده آن افزایش سرسام آور قیمت ها، گرانی کالاها، قیمت دلار، وضعیت بغرنج خرید خانه و بی صاحبی وضعیت خودرو است.
البته منظور از عدم انتشار اخبار منفی عدم اطلاعرسانی نیست بلکه رسانه رسالت آگاهی دادن و اطلاع رسانی دارد اما نه اینکه به آن دامن زده و دائما به این دست اخبار بپردازد.
دنبال خبر خوب باشید
همچنین یک رسانه دلسوز و معتبر باید در کنار انتشار اخبار منفی از موفقیتهای دولت، جامعه و از آن مهمتر از مهربانیها و خوش اخلاقیهای مردمی هم دم بزند و دائما به فکر پمپاژ اخبار خوب وامیدبخش باشد.
همه رسانه ها و اصحاب رسانه باید به این موضوع توجه کنند که انتشار اخبار منفی و ناامیدکننده تمام بدنه جامعه را فرا میگیرد و ذهن همه مردم را مشوش خواهد کرد و او مدیران و خبرنگاران و دست به قلمهای رسانه ای از این امر استثنا نخواهند شد و دیر یا زود این افسردگی عمومی گریبان خود آنها و خانواده آنها را هم خواهد گرفت.
از خبرهای بد پرهیز کنید
راهکار فرار از محیط آلوده و مسموم اخبار منفی بک فرآیند سخت و پیچیده نیست. راهکار ساده است. اول اینکه پیگیر اخبار منفی نباشیم. دوم اینکه کمی صبور باشید تا به این روش عادت کنید. سوم اینکه به دنبال جایگزینی اخبار خوب و امیدبخش به جای اخبار منفی و ناامیدکننده باشید.
اگر ترک این اخبار منفی برایتان دشوار است یک پیشنهاد این است که کتابی که با این موضوع نوشته شده است را مطالعه کنید. کتاب اخبار را دنبال نکنید نوشته رولف دوبلی با ارائه تکنیکهایی کاربردی به شما کمک خواهد کرد تا روزگار خود را بهتر و با کیفیت بالاتری بگذرانید.
نویسنده در این کتاب به دنبال راهی برای رسیدن به زندگی شاد و آرام است. وی با بررسی این مهم به عوامل مخربی میپردازد که ما را از این مسیر دور میکند و مانعی برای رسیدن افراد به زندگی حقیقی هستند.
نویسنده در این کتاب به اخبار و نقشی که در زندگی افراد میگذارد، پرداخته و شامل دلایلی برای عدم توجه به اخبار، تحقیقاتی در مورد تأثیر خواندن اخبار و نکاتی در مورد چگونگی از بین بردن این عادت است.
باید همه به این درک برسیم که اخبار بر روی زندگی و آرامش روانی افراد تاثیری شگرف دارد به طوری که میتواند زندگی آنها را مختل ساخته و از لحاظ روانی بر روی افراد تاثیری منفی بگذارد. در حال حاضر اعتیاد به دنبال کردن اخبار آن چنان فراگیر شده که رهایی از آن چندان کار آسانی نیست.
راهکار دیگر این است که به دنبال جایگزینی اخبار خوب و امیدبخش باشیم. اگرچه رسانههای تخصصی در این حوزه کم هستند اما رسانههایی همچون پایگاه خبری امیدرسان با محوریت انتشار اخبار خوب و امیدبخش پا به عرصه رسانه ای گذاشته که در این پایگاه خبری سعی بر این است که اخبار خوب و خوشحال کننده بیش از پیش مورد توجه و انتشار قرار گیرد.
انتهای پیام/
یک نظر