خبر خوب از اقتدار ایران در عرصه های علمی/ ایران در میان ده ابرقدرت برتر علم و فناوری قرار دارد

به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، یکی از مولفه های قدرت در هر کشور توان علمی و دانش بالای آن است. این مولفه می گوید که هر کشور در آینده دارای چه جایگاهی می باشد. خبر خوب امروز ما درباره توان علمی و فناوری ایرن است.

با توجه به گزارش موسسه سیاست استراتژیک استرالیا، ایران در برخی از حوزه‌های علمی و فناوری، مانند فناوری‌های حیاتی، هوش مصنوعی و سخت‌افزار، پیشرفت قابل توجهی داشته است.

رتبه بالای ایران در رده بندی جهانی

ایران قدرتمندتر از بسیاری از کشورهای دیگر در این حوزه‌ها به شمار می‌رود. همچنین، با توجه به رتبه‌بندی گزارش موسسه استرالیایی، ایران در بین ۱۰ ابرقدرت برتر علم و فناوری جهان قرار دارد و رتبه‌ای بالاتر از ژاپن را به دست آورده است.

بیشتر بخوانید: ظرفیت جذب سربازان فناور در شرکت‌های دانش‌بنیان افزایش یافت

با این حال، باید توجه داشت که معیارهای مورد استفاده در گزارش، به تنهایی نمی‌توانند تصویر کاملی از موقعیت علمی و فناوری یک کشور ارائه دهند و نیاز به مطالعه و بررسی بیشتر دارند.

بر اساس گزارش ردیاب فناوریهای حیاتی موسسه سیاست استراتژیک استرالیا. ایران به عنوان یکی از ۵ کشور برتر در شش مورد از چهل و چهار فناوری ردیابی‌شده. و نهمین در رتبه بندی کلی برای پیش‌بینی ده قدرت برتر جهانی در آینده قرار دارد.

بالاتر از ژاپن و انگلستان هستیم

ادامه خبر خوب و امیدبخش این است که تعداد انتشارات و استنادها به همراه شاخص موسوم به «هیرش» یا (h-Index) در. موتورهای هواپیماهای پیشرفته از جمله مافوق صوت مورد بررسی قرار گرفت. و ایران در ردیف چهارم، در کنار چین و ایالات متحده قرار گرفت. و به وضوح، رتبه‌ای بالاتر از ژاپن، ایتالیا و انگلستان را از آن خود کرد.

در سایر علوم هم رتبه بالا داریم

بر اساس گزارش موسسه استراتژیک استرالیا، ایران همچنین در بین چهار کشور برتر در حوزه «علم سوخت زیستی» و مواد هوشمند و فناوری‌های جدیدی است. که در بازار در حال ظهور هستند و می‌توانند آینده صنعت را تغییر دهند.
ایران با انتشار ۲ درصد از مجموع مقالات جهانی در زمینه زیست شناسی مصنوعی، هشتمین کشور در رتبه بندی جهانی محسوب می‌شود.

ورای رقابت معمول چین و آمریکا، عملکرد بسیار قدرتمند ایران در فناوری‌های هوش مصنوعی بسیار چشمگیر شده است.

ایران به عنوان یک قدرت غیرمنتظره در پژوهش‌های شتاب‌دهنده‌های سخت‌افزاری ظاهر می‌شود. ایران سال‌هاست که در بین کشورهای پیشرو در تولید علم در جهان مطرح بوده است.

خوب هستیم و بهتر هم می شویم

با این حال، گزارش ردیاب فناوریهای حیاتی موسسه سیاست استراتژیک استرالیا، از تحقیقات ساده پا را فراتر گذاشته. و بر معیارهای عملکردیِ کلیدی توانایی علمی و فناوری تمرکز کرده است. و کشورهایی را که دارای مزیت رقابتی در این مقیاس در بین ۴۴ فناوری هستند. معرفی می‌کند.

امیدرسان، رسانه امیدبخش

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا