برگزاری اولین نشست منطقه ای معاونت حقوق عامه دادستانی کل با استان های آذربایجان غربی، زنجان و اردبیل

به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، اولین نشست منطقه ای با موضوع آسیب شناسی و بررسی چالش های عمده حوزه حقوق عامه استان های آذربایجان غربی، اردبیل و زنجان با حضور غلامعباس ترکی معاون قضایی دادستان کل کشور در پیگیری حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم برگزار شد.

در این نشست که با حضور دادستان های عمومی و انقلاب مراکز استان های آذربایجان غربی، اردبیل و زنجان، معاونین پیگیری حقوق عامه و همچنین معاونین پیشگیری از وقوع جرم دادگستری این استان ها بصورت وبیناری برگزار گردید، معاون قضایی دادستان کل کشور در پیگیری حقوق عامه به همراه مدیران کل آن معاونت به بررسی عملکرد و چالش های صیانت از حقوق عامه در این استان ها پرداختند.

بیشتر بخوانید: نامه معاون دادستان کل به وزیر بهداشت در راستای استحکام بخشی مراکز درمانی

ترکی در این نشست، رویکرد جدید معاونت حقوق عامه دادستانی کل را در سال ۱۴۰۲ نگاه منطقه ای با اولویت تبیین نظام مسائل حقوق عامه اعلام کرد.

وی در اینباره اظهار کرد: رهبریمعظم انقلاب در دیدار ۷ تیر امسال بسیار دقیق و جامع مسائل دستگاه قضایی را تحلیل کردند و فرمودند وظیفه قوه قضاییه فقط محکمه داری نیست و لذا پیگیری ماموریت های احیا حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم را مورد تاکید قرار دادند. این تاکید وظیفه ما را سنگین نموده و باید با شناسایی موانع و بهره گیری و تعمیم ابتکار عمل های نوآورانه فاصله وضع موجود را از وضع مطلوب در سند تحول کاهش دهیم.

تاکید بر استفاده از ایده های نوآورانه توسط معاونت حقوق عامه

ترکی خاطرنشان کرد: استفاده از ابتکار عمل و ایده های نوآورانه به منظور تبیین راهکارهای حل چالش های استان ها از جمله برنامه های معاونت پیگیری حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل در سال جاری است.

معاون حقوق عامه دادستان کل با اشاره به ارتباط نزدیک موضوع پیگیری حقوق عامه با موضوعات پیشگیری از وقوع جرم، تاکید کرد: پیگیری حقوق عامه باید با رویکرد پیشگیرانه، مطالبه گرانه و حضور میدانی دادستان ها همراه باشد.

وی ادامه داد: برای اثربخشی پیگیری حقوق عامه علاوه بر تعامل بین دستگاهی، باید زمینه های مشارکت عمومی مردم و تشکل های مردمی را فراهم کنیم.

بیشتر بخوانید: خبر خوب از معاون دادستان کل کشور: با دریافت هرگونه وجه تحت عناوین نسخه خوانی و نسخه پیچی برخورد خواهد شد

معاون دادستان کل کشور عنوان داشت: در حوزه پیشگیری، برنامه های عملیاتی دادستانی کل کشور تمرکز بر جرائم شایع، مجرمان حرفه ای و سابقه دار و همچنین شناسایی، کاهش و کنترل آسیب های اجتماعی است.

محمدحسین صادقی مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور در این جلسه به ضرورت اتخاذ رویکرد پیشگیرانه در حوزه آسیب های اجتماعی اشاره و افزود: در حوزه مدیریت متمرکز آسیب های اجتماعی الگوهای موفقی در کشور وجود دارد. از جمله میتوان به مرکز شوق زندگی در استان خراسان رضوی، مدارس کودکان کار صبح رویش در تهران، پارک سلامت در شیراز اشاره داشت که تلفیق این الگوها و رسیدن به نسخه جامع و تسری آن به سراسر کشور می تواند نقطه مطلوبی باشد.

صادقی در ادامه بر اهمیت توجه به میزان بازگشت به زندان ها را مهم دانسته و بر مطالبه گری از مراکز مراقبت پس از خروج از زندان در این خصوص تاکید کرد.

جلویگری از سرایت منشا جرم به استان های دیگر

وی گفت: باید تلاش کنیم جرمی که منشا ایجادی  آن یک استان است به استان های دیگر سرایت نکند.

بیشتر بخوانید: حجت الاسلام منتظری: در سند تحول ۳۳ مسئولیت و راهکار متوجه دادستانی کل است

همچنین در این نشست احمد قاسمی مدیرکل حوزه معاونت حقوق عامه دادستانی کل کشور و رئیس دبیرخانه شورای حفظ حقوق بیت المال، عملکرد استان های آذربایجان غربی و زنجان را در حوزه حدنگاری اراضی ملی مناسب ارزیابی کرده و افزود: موضوع کاداستر اراضی کشاورزی با جدیت بیشتری پیگیری و از ظرفیت کارگروه مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز استانداری برای اجرای آرای کمیسیون های ماده ۹۹ و ۱۰۰ و آرای قطعی صادره در حوزه تغییر کاربری اراضی استفاده شود.

در ادامه این وبینار دادستان مراکز استان های اردبیل، زنجان و آذربایجان غربی و مسولان قضایی استان به ارایه گزارش عملکرد و بیان چالش های آن استان پرداخته و راهکارها و دستورات لازم نیز جهت حل مشکلات توسط معاون قضایی دادستان کل کشور صادر شد.

امیدرسان، رسانه امیدبخش

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا