خبر خوب دستاورد دانش‌بنیان‌ها؛ بومی‌سازی پرینتر سه بعدی سرامیک در دو مقیاس آزمایشگاهی و صنعتی

یک شرکت دانش بنیان ایرانی موفق به بومی سازی دستگاه پرینتر سه بعدی سرامیک در دو مقیاس آزمایشگاهی و صنعتی با یک سوم قیمت نمونه های مشابه خارجی شده است که به واسطه آن می توان المان های پیچیده دکوراتیو را که به روش های دیگر قابل انجام نیست ساخت.

به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، شرکت «هامون صنعت زمین» از شرکت هایی است که امسال در دوازدهمین دوره برگزاری نمایشگاه ایران ساخت حضور دارد. این شرکت با بهره مندی از توانمندی‌های متخصصان در حوزه‌های مختلف مانند روباتیک، هوش مصنوعی، مواد، هنر و معماری و صنایع دستی و با تلفیق فناوری و هنر، دنیای مدرن و روش‌های سنتی را در یک قالب جذاب فراهم کرده است.

امین کاشفی، مدیرعامل شرکت هامون صنعت زمین در معرفی  محصولاتی که از سوی این شرکت در نمایشگاه عرضه خواهد شد، گفت: پرینتر سه بعدی سرامیک مقیاس آزمایشگاهی و پرینتر سه بعدی سرامیک صنعتی دو محصولی هستند که در نمایشگاه از سوی ما ارائه خواهد شد. پرینتر سه بعدی سفال و سرامیک محصولی است که در نمایشگاه ارائه می‌کنیم که در دو حوزه هم کاربرد دارد؛ یکی در بحث مشاغل خانگی است و افراد می توانند از طریق این فناوری‌ها یک کسب و کار را ایجاد کرده و المان های پیچیده دکوراتیو را که به روش های دیگر قابل ساخت نیست طراحی کرده و بسازند.  

وی ادامه داد:  کاربرد دیگر این محصول، خدمات آزمایشگاهی است و مشتری این کاربرد، دانشگاه ها و مراکز آموزشی هستند و اینها می توانند برای بخش معماری و هنر از این دستگاه استفاده کنند. همچنین این محصول در صنعت ساختمان نیز کاربردی است  و به واسطه آن می‌توان با این طرح ها و آبجکت های پیچیده را ساخت.

به گفته مدیرعامل شرکت هامون صنعت زمین، پرینتر سه بعدی سرامیک مقیاس آزمایشگاهی در حوزه ساخت و تولید نمونه و قطعات پرینتر سه بعدی، پرینتر سه بعدی رزینی قرار می گیرد و در تولید قطعات سرامیکی، سفالی، قابلیت چاپ مواد خمیری شکل مانند گل سفال گری، سرامیک صنعتی،… کاربرد دارد  و پرینتر سه بعدی سرامیک صنعتی در ساخت و تولید تجهیزات تولید و نمونه سازی مواد، ریخته‌گری، تهیه نمونه ماسه ریخته گری مورد استفاده قرار می گیرد.

وی با بیان اینکه شش شرکت دیگر در دنیا هم این دستگاه را تولید می کنند گفت: مزیت فنی ما در مقایسه با نمونه مشابه خارجی این است که به جز تولید دستگاه، خمیر مورد نیاز آن را هم تولید می کنیم. مضاف بر اینکه اکثر دستگاه های پرینتر سه بعدی، به یک دستگاه دیگر نیاز دارند تا بتوانند مواد را پاک کنند ولی دستگاه ما به این کمپرسور نیاز ندارد و سیستم آن کاملا مکانیکی است و نکته دیگر این است دستگاه ایران ساخت، کاملا کاربرپسند است. دستگاه مشابه خارجی فقط برای افراد متخصص قابل استفاده است، ولی ما دستگاه را به گونه ای طراحی کرده ایم که یک شخص معمولی حتی با حداقل دانش هم بتواند از این دستگاه استفاده کند.

کاشفی ادامه داد: از نظر قیمت، محصولات ما یک سوم ارزان ترین نمونه های مشابه خارجی است و  حتی برخی نمونه های خارجی همچون نمونه های آمریکایی تا 10 برابر این قیمت هستند ولی از نظر خواص مکانیکی و حتی الکترونیکی دستگاه ما قابل رقابت است.

وی با بیان اینکه برای صادرات این محصول در حال حاضر کاری صورت نداده ایم، افزود:  از آن جا که محصولات ما نیاز به خدمات پس از فروش دارد، قطعا در کشور مقصد باید یک نمایندگی فروش داشته باشیم. از این رو، درصدد این هستیم که در کشور امارات، یک  شرکت رجیستر کنیم ولی هنوز موفق به این مهم نشده ایم.

کاشفی خاطرنشان کرد: ظرفیت تولید ما سال گذشته 20 دستگاه در سال بود ولی امسال از صندوق نوآوری و شکوفایی، تسهیلاتی را دریافت کرده ایم و قرار است ظرفیت ما پنج برابر شود و امیدواریم ظرفیت تولیدمان به 50 عدد در سال برسد.

به گفته این فعال فناور در از رهگذر ساخت این محصول 12 نفر  در شرکت هامون صنعت زمین مشغول به کار شده اند.

وی در پایان با بیان اینکه این شرکت تاکنون در دو دوره نمایشگاه ایران ساخت حضور داشته است، گفت: هدف ما از حضور در نمایشگاه بیشتر از آن که فروش باشد، شبکه سازی است. از طرف دیگر با توجه به حضور رقبا و هم صنفی ها در این نمایشگاه، شرکت در نمایشگاه ایران ساخت برای باقی ماندن  ما در بازار الزامی است.

امیدرسان، رسانه امیدبخش

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا