رسالت مهم اداره کل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس استان همدان با مشارکت خیران، بسترسازی برای تحقق عدالت آموزشی و توسعه فضاهای آموزشی است که در این راستا حدود ۴۰۰ طرح عمرانی در دست اجرا قرار گرفته است.
به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، ساخت مدارس بزرگ با رویکرد تحولی در راستای رسیدن به استانداردهای سرانه فضا و ایجاد فضای مناسب برای تعلیم دانش آموزان با توجه به اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش طی ۲ سال اخیر در دستور کار قرار گرفته و اجرا شده است.
ساخت مدارس، فضاهای ورزشی و فرهنگی، کانون های فرهنگی، استخرهای دانش آموزی و تعمیرات اساسی در راستای تامین فضاهای دانش آموزی در سطح استان از جمله اقدامات این اداره کل است.
بر همین اساس ۱۸۱ طرح عمرانی از ردیف اعتبارات استانی و تملک دارایی ها و بیش از ۲۱۶ طرح از محل اعتبارات ملی استان در دست اجرا است که هزار و ۴۷۰ میلیارد ریال اعتبار استانی در سال گذشته به این اداره کل مصوب شد که ۹۳۰ میلیارد ریال از آن تخصیص یافت.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان همدان در خصوص وضعیت مدارس استان و اقدامات این اداره کل گفت: تعداد مدارس کانکسی در استان همدان نسبت به سایر استان ها خیلی کم است و در سطح استان ۱۶ مدرسه کانکسی وجود داشت که امسال پنج مدرسه از محل طرح شهید پناهی احیا و جایگزین شد و جایگزینی ۱۱ مدرسه کانکسی باقیمانده با کمک نقدی خیر حاج اکبر ابراهیمی در دستور کار قرار دارد.
حمید شیرازیانی اظهار کرد: ۲ هزار و ۶۰۰ مدرسه با ۱۲ هزار و ۲۰۰ کلاس درس برای حدود ۳۲۴ هزار دانش آموز استان در حال استفاده است که حدود ۱۱ تا ۱۲ درصد از این مدارس کد تخریبی گرفته و از نظر سطح ایمنی رو به فرسایش هستند و در آینده باید تصمیمی برای جایگزینی آنها اتخاذ شود.
وی با بیان اینکه بیش از ۵۵ درصد از مدارس استان مستحکم هستند ادامه داد: ۳۰ تا ۳۵ درصد مدارس استان ضوابط اولیه را دارا هستند و اگر بخواهیم با استانداردهای جدید مطابقت دهیم برای به روزرسانی نیاز به مقاوم سازی دارند.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان همدان از اجرای طرح شهید “عرب” برای تجهیز سیستم گرمایشی مدارس همدان خبر داد و گفت: در سال گذشته ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار از محل تامین و تجهیزات سیستم گرمایشی مدارس مانند دیگ، مشعل، پمپ و رادیاتور برای تجهیز مدارس مناطق محروم و کمبرخوردار خریداری شد.
شیرازیانی اظهار کرد: طرح شهید “عجمیان” در راستای شاداب سازی و نقاشی مدارس اجرا می شود و برهمین اساس امسال ۴۰ هزار کیلوگرم رنگ خریداری و بین ۲۵۶ مدرسه هدف توزیع شد و با استفاده از ظرفیت بسیج دانش آموزی و معلمان رنگ آمیزی صورت گرفت.
وی ادامه داد: تا پایان امسال انجام ۱۴ پروژه ورزشی، پرورشی و آموزشی با ۹۰ اتاق کلاس درس و هزینه ۷۵۰ میلیارد ریال پیش بینی شده است و با تامین اعتبار بیشتر تعداد پروژه ها نیز افزایش می یابد.
وی ادامه داد: تا پایان امسال انجام ۱۴ پروژه ورزشی، پرورشی و آموزشی با ۹۰ اتاق کلاس درس و هزینه ۷۵۰ میلیارد ریال پیش بینی شده است و با تامین اعتبار بیشتر تعداد پروژه ها نیز افزایش می یابد.مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان همدان گفت: در ۲ سال اخیر ۶ هزار و ۱۰۰ مدرسه یار در قالب خرید تجهیزات و طرح آجر به آجر مبلغ ۳۲۰ میلیارد ریال به این اداره کل کمک کردند و از محل طرح مسئولیت های اجتماعی نیز ۴۰۰ میلیارد ریال جمع آوری شد.
شیرازیانی اظهار کرد: از سال ۷۷ تاکنون با ورود خیران به عرصه مدرسه سازی بیش از ۶ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال اعتبار تزریق شد و حدود پنج هزار و ۱۸۰ میلیارد ریال تعهد ایجاد شده تحقق پیدا کرد.
وی گفت: ۸۰ طرح آموزشی با ۸۱۷ اتاق و کلاس درس در زیربنای بیش از ۷۲ هزار متر مربع و با هزینه چهار هزار و ۲۴۰ میلیارد ریال از سه سال گذشته تاکنون تحویل مجموعه آموزش و پرورش استان شده است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان همدان افزود: بر همین اساس سرانه دانش آموزی و فضای آموزشی از ۴.۷ به ۴.۹ ارتقا یافته و بخشی از مشکلات آموزش و پرورش با تحویل این پروژه ها حل شده است.
شیرازیانی اظهار کرد: بیش از ۹۰۰ میلیارد ریال تجهیزات آموزشی، اداری، کلاسی، هنرستانی، دیتا، کامپیوتر و نیازهای آموزشی مدارس از سوی این اداره کل سال گذشته خریداری و تحویل آموزش و پرورش استان شد.
وی گفت: هر ساله برای آسفالت ریزی محوطه مدارس و خرید ایزوگام از منابع قیر تهاتری اعتبارات چشمگیری دریافت می کنیم که بعد از برداشت از پالایشگاه، حمل به کارخانه قیرسازی و انجام فرایندهای لازم در راستای انعقاد قرارداد، آسفالت ریزی، محوطه سازی مدارس و خرید ایزوگام انجام می شود.
افزایش تعهد خیران به هزار و ۴۷۰ میلیارد ریال
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان همدان افزود: مجمع خیران مدرسه ساز از سال ۷۷ تاکنون در کنار این اداره کل فعالیت دارند و بخشی از مشکلات فضاهای آموزشی توسط خیران مدرسه ساز حل می شود.
شیرازیانی ادامه داد: اعتباراتی که دولت برای توسعه فضاهای آموزشی پیش بینی می کند محدودیت دارد اما برگزاری جشنواره های سالانه مجمع خیران مدرسه ساز این اداره کل را از خدمات ارزنده بهره مند می کند.
وی اظهار کرد: از بیست و سومین جشنواره خیران مدرسه ساز تا بیست و ششمین جشنواره در خردادماه امسال تعهد کمک خیران از ۶۰۰ میلیارد ریال به هزار و ۴۷۰ میلیارد ریال افزایش یافته است.