خبر خوب فناوری: تولید تونر مورد نیاز چاپگرها با دستگاه ایران‌ساخت

به گزارش پایگاه خبری امید‌رسان، متخصصان ایرانی با موفقیت به ساخت ماشین‌آلات تولید تونر پرداختند که این اقدام امکان تولید انبوه تونر، ماده‌ای پرمصرف و گران‌قیمت در تجهیزات چاپ و تکثیر، را در کشور به وجود آورده است.

تونر پودری است که در دستگاه‌های چاپگر و فتوکپی به عنوان جوهر استفاده می‌شود. با توجه به واردات این محصول مصرفی و نیاز بالای کشور به آن، تولید تجهیزات ساخت تونر می‌تواند علاوه بر صرفه‌جویی در ارز و ریال، وابستگی صنعت چاپ به واردات را به‌طور قابل توجهی کاهش دهد.

بر این اساس و با توجه به نیازهای ملی، متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان این فرآورده مهم را در داخل کشور تولید نموده و تازه‌ترین ماشین‌آلات تولید تونر را به بازار عرضه کرده‌اند.

محمدحسین حسنی، مدیرعامل شرکت سامانه پوی شرق، در خصوص این دستاورد اظهار نمود: در ابتدای این راه با شناخت کامل از نیازهای اجتماعی به تونر به عنوان یک ماده گران‌قیمت و مصرفی، به کار آزمایشگاهی جهت تولید داخلی آن پرداختیم.

پس از تحقیقات گسترده و توسعه‌های مستمر در طول ۱۵ سال، با سرمایه‌گذاری شخصی توانستیم ماشین‌آلات تولید تونر را در داخل کشور بومی‌سازی کرده و فرمول منحصر به فردی را برای تولید این ماده به دست آوریم.

این فعال فناور، با اشاره به این‌که برای نخستین بار در کشور تجهیزات تولید تونر با توانمندی داخلی ساخته شده است، ادامه داد: این دستگاه، بدون نمونه مشابه داخلی، از ویژگی‌های تمایزآمیزی بهره‌مند است؛ به‌طور خاص از مواد اولیه بومی که توسط پتروشیمی‌های کشور تولید می‌شود، استفاده می‌کند.

این تونر با همکاری یک شرکت ایرانی تولید شده و کلیه دانش و فناوری مرتبط با آن در داخل کشور توسعه یافته است. ما قادر به توسعه، رشد، و صادرات این محصول هستیم و تمامی جنبه‌های آن را در داخلی به خوبی درک کرده‌ایم.

او افزود: ضمن اینکه قیمت این تونر ارزان‌تر از نمونه‌های خارجی است، ما در یک بازار رقابتی و سالم فعالیت می‌کنیم.

حسنی نیاز صنعت چاپ کشور به تونر را به عنوان یک ماده مصرفی و گران‌قیمت مورد تأکید قرار داد و افزود: حدود سه هزار تن تونر سالانه وارد کشور می‌شود و این میزان واردات به حدود ۳۰ میلیون دلار ارز را از کشور خارج می‌کند.

اگر بتوانیم مواد اولیه خود را از پتروشیمی‌های داخلی تأمین کنیم، این اقدام می‌تواند به ارزان‌تر شدن محصول، ایجاد اشتغال، توسعه تولید در شهرهای مختلف، گسترش فناوری، و همچنین ایجاد فرصت برای صادرات به کشورهای دیگر منجر شود.

وی با اشاره به ظرفیت تولید ۱۰۰ تن توسط خط تولید این شرکت دانش‌بنیان اظهار کرد: با دستیابی به این ظرفیت تولید، ۱۰ نفر به صورت مستقیم و ۶۰ نفر به صورت غیرمستقیم در این حوزه به کار گرفته می‌شوند.

امید‌رسان، رسانه امید‌بخش

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا