خبر خوب اداره شیلات | اشتغال بیش از سه‌هزار صیاد در بندر صیادی باسعیدو قشم

فعالیت ۱۵۰ فروند شناور لنج و ۵۰۰ فروند شناور قایق در بندر صیادی باسعیدو جزیره قشم با اشتغال بیش از سه هزار نفر نقش مهمی در توسعه، اشتغالزایی و تامین آبزیان منطقه دارد.

به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، شیلات هرمزگان با وجود ۲ هزار و ۲۰۰ کیلومتر نوار ساحلی، دارای ۲۲ بندر صیادی، ۲۲ موج شکن مردمی، افزون بر ۴۰ مرکز تخلیه صید با حدود هفت هزار شناور صیادی در قالب حدود ۷۵ تعاونی صید در سطح استان است که جایگاه مهمی در صید و صیادی کشور دارد.

از این تعداد بنادر صیادی در استان هرمزگان، ۱۵ بندر صیادی فعال و در حال خدمات رسانی به جامعه صیادی است؛ این درحالی است که ۳۵ درصد از بنادر صیادی کشور متعلق به استان هرمزگان است.

صید سالیانه آبزیان در استان هرمزگان از ۳۲۱ هزار تن به ۳۶۶ هزار تن رسیده است و استان هرمزگان توانست در سال گذشته بیش از ۴۰ درصد صید کشور را به خود اختصاص دهد؛ ساردین ماهیان، متو ماهیان، هوور، کوتر، گیش، هامور، شیر، حلوا سیاه، سارم، سوکلا، قباد، میش ماهی و میگو بیشترین ترکیب صید استان هرمزگان را تشکیل می‌هد.

اشتغال بیش از سه‌هزار صیاد در بندر صیادی باسعیدو قشم

شهرستان قشم با دارا بودن چهار بندر صیادی فعال و ظرفیت بسیار بالای شیلاتی، یکی از شهرستان‌های مهم شیلاتی کشور است که با برخورداری از حدود سه‌هزار ۸۰۰ فروند شناور صیادی سالیانه افزون‌بر ۱۲۸ هزار تن صید، بیش از ۳۵ درصد صید استان هرمزگان را به خود اختصاص داده است.

بندر باسیعدو جزیره قشم یکی از پویاترین، فعال‌ترین و پرکارترین بنادر صیادی استان و حتی کشور در کار ماهیگیری و صیادی است که روزانه بیش از ۱۰۰ تُن ماهی از جمله «زرده، هوور و شیر ماهی» در این بندر از شناورهای صیادی تخلیه می‌شود.

مدیرکل شیلات هرمزگان روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: بندر صیادی باسعیدو قشم یکی از پویاترین و فعال‌ترین بنادر صیادی کشور و استان هرمزگان است که که تمامی خدمات مورد نیاز صیادان از جمله تامین موادغذایی، تعمیرات موتور شناورها، ابزار و ادوات صیادی به صورت کامل انجام می‌شود.

مسعود بارانی یادآور شد: در این بندر صیادی با اختصاص حدود پنج درصد صید استان، سالانه بیش از ۱۵ هزار انواع آبزیان صید شده تجاری و صنعتی تخلیه می‌شود.

وی با اشاره به تردد سخت شناورهای صیادی در این بندر صیادی به‌دلیل گذشت حدود ۲۰ سال از بهره‌برداری از بندر صیادی و تجمع رسوب در دهانه ورودی حوضچه، تصریح کرد: بنابر دلایل یادشده این بندر صیادی نیاز مبرم به لایروبی داشته و در سال ۱۴۰۲ پس از تامین اعتبار توسط سازمان شیلات ایران مطالعات لایروبی انجام و در سال‌جاری لایروبی آغاز و تداوم پیدا کرد.

مدیرکل شیلات هرمزگان بیان کرد: این طرح با اعتباری افزون‌بر یکهزار و ۲۲۰ میلیارد ریال و با پیشرفت فیزیکی حدود ۱۵ درصد درحال انجام است و پیش‌بینی می‌شود طی یکسال عملیات لایروبی به پایان برسد.

بارانی از بندر صیادی باسعیدو به‌عنوان بندری نمونه و پیشرو در خدمات‌دهی به جامعه صیادی و حتی اهالی این منطقه یاد کرد و گفت: بندر صیادی باسعیدو یکی از بنادر صیادی بزرگ استان هرمزگان بوده که مساحت حوضچه آن ۱۰ هکتار و سایت پشتیبانی ۲۱ هکتار است.

وی گفت: در کنار رشد صید، استان هرمزگان با حمایت‌های سازمان شیلات ایران و استانداری هرمزگان گام‌های خوبی با پیگیری شیلات هرمزگان در راستای صید و صیادی پایدار و مسئولانه و حفط منافع دراز مدت جامعه صیادی برداشته شده است

استان هرمزگان با دارابودن بیش از ۹۰۰ کیلومتر مرز دریایی از سواحل شرق استان (جاسک) در دریای عمان تا سواحل نیلگون خلیج‌فارس در شرق استان (پارسیان) و برخورداری از جزایر ۱۴ گانه خلیج‌فارس، یکی از مهم‌ترین و راهبردی‌ترین استان‌های ایران است که از جاذبه‌های منحصر به فردی چون جنگل‌های بی‌همتای حرا و مرغوب‌ترین مروارید جهان و ده‌ها اثر تاریخی و طبیعی برخوردار است.

روستای باسعیدو، در غربی‌ترین نقطه جزیره قشم به فاصله ۱۳۰ کیلومتری شهر قشم واقع شده و حدود سه هزار نفر جمعیت دارد.

امیدرسان، رسانه امیدبخش

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا