مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل از احداث ۴۰ کیلومتر باند دوم سهراهی سربند – مشگینشهر خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، محبوب حیدری روز دوشنبه در
باره آخرین وضعیت عملیات اجرایی بزرگراه سربند – مشگینشهر اظهار کرد: عملیات اجرایی این طرح به خوبی پیش میرود و در صورت مساعد بودن شرایط جوی تا ۲ ماه آینده آسفالت لایه اول این بزرگراه به طول ۲۸ کیلومتر اجرا خواهد شد.
وی درباره بهسازی مسیر سربند – پارسآباد به طول ۲۰ کیلومتر افزود: ۱۰ کیلومتر از این مسیر در سالهای گذشته بازگشایی شده و ۱۰ کیلومتر هم در دست اجرا است که با احداث سه دهنه پل خاص و ۲ دهنه زیرگذر شاهد اتصال این مسیر به شبکه بزرگراهی استان خواهیم بود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل با بیان اینکه تکمیل بزرگراه گرمی – بیلهسوار به عنوان جاده ترانزیتی به ۱۵ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد، ادامه داد: مسیر گرمی – بیلهسوار به عنوان جاده ترانزیتی به طول ۵۰ کیلومتر در سالهای اخیر در مرحله تعریض و بهسازی قرار گرفته تا با ارتقا به بزرگراه امکان تردد ایمن در آن فراهم شود.
وی دلیل کندی اجرای این طرح را نبود اعتبار لازم اعلام کرد و گفت: بهسازی و تعریض سهراهی صحرا – گرمی و گرمی – بیلهسوار به عنوان یک طرح منسجم مورد توجه قرار گرفته و ۲۴ کیلومتر در مسیر سهراهی صحرا به سمت گرمی و ورودی این شهر به طول ۱۵ کیلومتر اجرایی و عملیاتی شده و ۵۰ کیلومتر مسیر گرمی – بیلهسوار نیز به پیمانکار سپرده شده است.
حیدری همچنین مطالبه پیمانکار از راه و شهرسازی در اجرای این طرح را یک هزار میلیارد ریال ذکر کرد و افزود: تلاش میشود تا با تخصیص اعتبارات روند اجرای این مسیر به عنوان مسیر ترانزیتی سرعت بیشتری بگیرد.
وی اضافه کرد: طبق برنامه احداث ۸۵ کیلومتر بزرگراه در مسیرهای اردبیل – مشگینشهر ، سربند – مشگینشهر، مشگینشهر- اهر، سهراهی صحرا – گرمی ، اردبیل – سرچم و نیر – سراب در دست اجراست که به تدریج تکمیل و بهرهبرداری خواهد شد.
حیدری ادامه داد: اغلب طرحهای بزرگراهی استان اردبیل دارای ردیف ملی هستند و این طرحها در قالب قطعات مختلف در شمال و جنوب استان با توجه به اولویت این قطعات تکمیل شده و به بهرهبرداری میرسد.
از مجموع ۶ هزار و ۳۷۴ کیلومتر جاده در استان اردبیل ۲۰۸ کیلومتر بزرگراه، ۷۱۶ کیلومتر راه اصلی، ۷۰۲ کیلومتر راه فرعی و چهار هزار و ۷۳۸ کیلومتر راه روستایی است.
اردبیل به لحاظ موقعیت جغرافیایی و طبیعی خود و قرار گرفتن در سرزمینی فلاتی شکل با شیبهای بسیار تندی به زمینهای کمارتفاع اطراف خود شامل کرانههای دریای خزر، جلگه پست مغان و نیز دشتهای کمارتفاع استانهای آذربایجانشرقی و زنجان منتهی میشود و به همین لحاظ جادههای این استان اغلب دارای پیچها و شیبهای بسیار تند هستند.
هشت گردنه سختگذر و برفگیر به نامهای حیران، صایین، کجل، نقدوز، الماس، لنگان، قرهآغاج و اسالم در جادههای این استان قرار دارد.