خبر خوب فناوری: بومی‌سازی داروی سرطان‌های پستان و معده با یک‌هفتم قیمت نمونه خارجی

به گزارش پایگاه خبری امید‌رسان، یک شرکت پیشرو در حوزه فناوری دانش‌بنیان اقدام به ساخت داروی “تراستوزومب” کرده است که در درمان سرطان‌های پستان و معده کاربرد دارد، و این دارو را با قیمتی معادل یک‌هفتم محصول مشابه خارجی عرضه می‌کند. طبق گزارش واحد اجتماعی خبرگزاری تسنیم، شرکت آریوژن فارمد که در سال ۱۳۸۹ با اهدافی چون توسعه بیوسیمیلارها به منظور ارتقاء سطح سلامت و کیفیت زندگی بیماران پا به عرصه وجود گذاشت، امروزه تولید داروهای بیولوژیک با استفاده پرتکرار و ساختارهای مولکولی پیچیده را با هدفی نوآورانه شامل پاسخگویی به نیازهای دارویی بیماران دچار بیماری‌های خاص در داخل کشور، خودکفایی کامل در تمام مراحل تولید، و همچنین توانایی عرضه به بازارهای داخلی و بین‌المللی و صادرات را در دستور کار خود قرار داده است.

محصول برجسته این شرکت، «آریوتراست» با نام علمی «تراستوزومب»، به عنوان یک آنتی بادی مونوکلونال نوترکیب طراحی شده که هدف گیری HER2، یک رسپتور رشد اپیدرمال در انسان را به عهده دارد. این رسپتور که به طور طبیعی بر روی سلول‌های سالم وجود دارد، در تنظیم رشد و تکثیر سلولی نقش دارد.

با این حال، در سرطان‌های پستان و معده، سلول‌های توموری ممکن است حاوی مقادیر زیادی از HER2 باشند که به تسریع رشد آنها منجر می‌شود. «آریوتراست» با اتصال به این رسپتور، فعالیت آن را مهار کرده و به این ترتیب، به مبارزه با سلول‌های سرطانی و از بین بردن آنها کمک می‌کند.

امید‌رسان، رسانه امید‌بخش

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا