۱۷۲ زندانی جرایم غیرعمد آزاد شدند

مدیر نمایندگی ستاد دیه خراسان‌شمالی اظهار کرد: ۱۷۲ زندانی جرایم غیرعمد در استان با دو هزار و ۳۱۰ میلیارد ریال بدهی به همت خیران در ۹ ماه گذشته آزاد شدند.

به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، محمداسماعیل حاتمی اظهار کرد: پنج نفر از مجموع این زندانیان آزاده شده زن و ۱۶۷ نفر دیگر مرد هستند.

وی افزود: یک‌هزار و ۶۴۰ میلیارد ریال از مجموع کل بدهی زندانیان جرایم غیرعمد که به دلیل ناتوانی در پرداخت دیه محکوم به تحمل حبس بودند، توسط شکات بخشیده شد.

مدیر نمایندگی ستاد دیه خراسان‌شمالی تصریح کرد: همچنین ۴۶۲ میلیارد ریال پذیرش اعسار، ۳۴ میلیارد ریال آورده خانواده زندانیان و ۱۷ میلیارد ریال تسهیلات اعطایی بوده است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین ستاد دیه با کمک و مشارکت خیران برای آزادی زندانیان ۱۵۲ میلیارد ریال کمک کرد.

حاتمی گفت: مددجویان جرایم غیرعمد به دلیل بدهی مالی تحمل حبس می کنند که نیازمند نگاه نیکوکاران هستند تا به آغوش گرم خانواده بازگردند.

وی تصریح کرد: زندانیان جرایم غیرعمد به دلیل ناتوانی در پرداخت دیه های غیر عمد، حوادث کارگاهی، محکومیت مالی غیر کلاهبرداری و دعاوی خانوادگی در زندان های خراسان شمالی تحمل حبس می کنند.

مدیر نمایندگی ستاد دیه خراسان‌شمالی گفت: وجود زندانیان با جرایم غیرعمد معضلات اجتماعی و فرهنگی در پی دارد لذا کمک به آزادی و بازگشت آنان به خانواده در کاهش این معضلات بسیار اثرگذار است.

وی افزود: شخصی که به خاطر جرایم غیرعمد و مالی زندانی می‌شود، به علت نداشتن تمکن مالی و ناتوانی در پرداخت دیه متحمل حبس می شوند.

حاتمی گفت: با زندانی شدن هر زن یا مرد، علاوه بر خودشان برای اعضای خانواده و اطرافیان نیز مشکلاتی ایجاد می‌شود در مقابل آزادسازی هر زندانی، اثرهای مثبتی برای فرد و اعضای خانواده او در جلوگیری از گرفتار شدن به دام آسیب‌های اجتماعی دارد.

وی با بیان اینکه هرچه تعداد زندانی‌ها در جامعه ای کمتر باشد مشکلات اجتماعی و اقتصادی هم کاهش می‌یابد گفت: برچسب زندانی معضلات اجتماعی فراوانی را متوجه فرد می‌کند لذا اثر مثبت آزادسازی این افراد و بازگشت به جامعه قابل چشم‌پوشی نیست.

تعداد زندانیان خراسان شمالی حدود ۲ هزار نفر است که در سه زندان و یک کانون اصلاح تربیت تحمل حبس می کنند و از مجموع این زندانیان ۹۵ درصد مرد، پنج درصد زن و ۶۵ درصد آنان متاهل هستند.

همچنین از مجموع مددجویان ۲ تا پنج درصد بی سواد، ۷۴ درصد زیر دیپلم و مابقی نیز دارای تحصیلات دانشگاهی و همچنین از نظر رده سنی نیز ۵۶ درصد آنان در گروه سنی ۳۱ تا ۴۵ سال قرار دارند.

امیدرسان، رسانه امیدبخش

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا