به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، جانشین مدیرعامل بنیاد علوی به تشریح اقدامات این بنیاد در حوزه محرومیتزدایی پرداخت.
محسن مردعلی در نشستی خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه بنیاد علوی به عنوان بازوی توانمندسازی محرومان و محرومیتزدایی بنیاد مستضعفان است، گفت: سنوات زیادی است که بنیاد علوی در حوزههای مختلف فعالیت میکند، اما هدف و ماموریت بنیاد متناسب با ابلاغ و حکم بنیاد مستضعفان توانمندسازی محرومان است.
بند سوم پیوست حکم نیز بحث پیشرفت و آبادانی مناطق محروم به عنوان محور دوم فعالیتهای بنیاد قرار گرفته است و چون بنیاد علوی به عنوان بازوی بنیاد است، مسئولیت این دو وظیفه اصلی بر عهده بنیاد علوی قرار گرفته است که متناسب با این ابلاغ باید برنامههای خود را تنظیم کنیم.
وی با بیان اینکه اقدامات باید توانمندساز باشد، ادامه داد: برای اینکار ابتدا اولویتبندی خود را در حیطه محرومان مشخص میکردیم .
در این زمینه حیطههای مختلفی از توانمندسازی محرومان وجود دارد اما باتوجه به وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشور، سه حیطه را به عنوان حیطه اصلی فعالیت خود قرار دادیم.
جانشین مدیرعامل بنیاد علوی در این راستا حیطه اول را پیشرفت اقتصادی مناطق محروم که از مسیر ایجاد اشتغال پایدار صورت میگیرد، عنوان کرد و ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران خدمات زیادی در حوزه زیرساختی ارائه کرده و زیرساختهای مناطق محروم به حد زیادی بهبود پیدا کرده است.
به لحاظ استانداردهای موجود از اکثر کشورهای این حوزه در نسبتهای بهتری قرار داریم، اما سه مسئله اصلی است که بنیاد علوی در حوزه توانمندسازی محرومان به آن میپردازد.
مردعلی رسیدگی به سلامت جسمی مردم را حیطه بعدی دانست و گفت: در این راستا نیز موسسهای تحت عنوان سلامت علوی وجود دارد. اعتقاد داریم تا وقتی تن افراد سالم نباشد امکان اشتغالزایی و توانمندی برای امرار معاش برای آنها فراهم نخواهد شد.
وی محور دیگر را عدالت آموزشی دانست و افزود: محور عدالت آموزشی را در حوزه توانمندسازی پیگیری میکنیم؛ در حوزه آموزش به دنبال شناسایی استعدادهای برتر در مناطق محروم و ارتقاء و پیشرفت تحصیلی دانشآموزان در مناطق محروم هستیم.
از کل کشور براساس شاخصهای احصاء شده، شاخصهای خود را طراحی و براساس شاخصها ۳۲۰ شهرستان را انتخاب کردیم.
به شکل تخصصی ۳۲۰ منطقه در حوزه اشتغالزایی، ۲۰۰ منطقه در حوزه سلامت، ۷۰ منطقه در حوزه آموزش داریم که پیگیر اقدامات اجرایی آنها هستیم.
جانشین مدیرعامل بنیاد علوی در ادامه با اشاره به پیشرفت و آبادانی مناطق محروم، تاکید کرد: در حوزه توانمندسازی محرومان جامعه هدف ما محرومانی در گستره کل کشور هستند اما در حوزه آبادانی و پیشرفت، برای یک منطقه الگویی همهجانبه طراحی کرده که با همکاری همه دستگاههای اجرایی فعالیت میکنند.
در حوزه مربوط به توانمندسازی در بخشهایی هستیم که دولت و دستگاهها حضور ندارند و یا ضعف در آنجا وجود دارد.
مردعلی با بیان اینکه در حوزه مربوط به پیشرفت اقتصادی، برنامههایی را پیگیری میکنیم، یادآور شد: در خصوص ارتقای سلامت براساس بررسی صورت گرفته و با همکاری وزارت بهداشت و بدنه تحقیقاتی حوزه سلامت، اولویتبندی کردیم.
در این زمینه سه حیطه اصلی «بسته خدمات مربوط به بیماریهای چشمی»، «بیماریهای دهان و دندان» و «بسته خدمات مادران باردار و شیرده» مشخص شد؛
در حوزه چشم ضعفهایی وجود دارد که باید با همکاری وزارت بهداشت رفع شود. در این راستا نیز با همکاری سازمان بهزیستی در سال جاری ۷۰۰ هزار کودک در سنین ۳ تا ۶ سال تحت پوشش اقدامات خود قرار دادیم.
بخش دیگر حوزه بیماریهای دهان و دندان و بخش دیگر مربوط به بسته خدمات مادران باردار و شیرده است که در این بخش برنامه جامع و استانداردی با همکاری وزارت بهداشت طراحی و در استانهای محروم اجرا میشود.
هدف از آن این است که در انتهای بارداری، میزان مرگ و میر مادران به حداقل ممکن برسد و فرزندی سالم متولد شود.
به گفته وی، دو بسته دیگر در حوزه سلامت توسط بنیاد علوی اجرا میشود، به گونهای که خدمات سلامت در حوزه فناوری نوین ایجاد شود.
مردعلی در این راستا افزود: باتوجه به پراکنش تعداد متخصصان پزشکی در کشور، میزان دسترسی مناطق محروم به پزشک بسیار کمتر است. دو هدف در این برنامهها پیگیری میشود؛
هدف اول ایجاد دسترسی فیزیکی برای اقشار محروم به پزشک و دسترسی مالی برای اقشار محروم در این زمینه است.
جانشین مدیرعامل بنیاد علوی با اشاره به ارتقای عدالت آموزشی نیز افزود: همچنین در این حوزه چند برنامه اجرایی از جمله ارتقای علمی و تربیتی برای دانشآموزان مستعد مدنظر است.
استعدادهای خوبی در مناطق محروم وجود دارد که در صورت فراهم کردن آموزشهای باکیفیت میتوانند در دانشگاهها و رشتههای خوبی قبول شوند.
وی افزود: در سال جاری، بیش از ۶۰ درصد امتیاز برای ورود در کنکور به دلیل امتحانات نهایی لحاظ شده که ۱۰ درصد آن مربوط به سال دهم، ۲۰ درصد سال یازدهم و ۳۰ درصد سال دوازدهم است که در مجموع به ۶۰ درصد میرسد.
در مناطق محروم به خاطر اینکه دسترسی لازم به محتواهای باکیفیت وجود ندارد، تلاش میکنیم از طریق خدماتی که با همکاری گروههای جهادی و پلتفرمهای آنلاین فراهم میکنیم، کمک میکنیم نمرات دانش آموزان در مناطق محورم ارتقاء یابد.
وی با اشاره به دیگر اقدامات انجام شده و همچنین برگزاری جشنوارهها و اردوهای تربیتی و سبک زندگی گفت: بحث تقویت برنامههای فرهنگی و معنوی مساجد نیز در ۷۰۰ مسجد با همکاری نهادهای مربوطه پیشبینی شده است.
مردعلی به دیگر اقدامات بنیاد به حوزه اقدامات زیرساختی و عمرانی پرداخت و تصریح کرد: محور دیگر اقدامات زیرساختی و عمرانی است که از طریق شرکت اسکان انجام میشود.
علاوه بر این، اقدام ویژهای در حوزه مسکن محرومان با همکاری بنیاد مسکن، سازمان بهزیستی و کمیته امداد صورت میگیرد.
وی در ادامه افزود: در سال جاری بنیاد علوی براساس پیش بینی صورت گرفته ۱۰ همت برای سرمایه گذاری در حوزههای محرومیت زدایی پیشبینی کرده که حدود ۶ همت مربوط به حوزه اشتغال، ۷۸۱ میلیارد مربوط به حوزه سلامت، ۹۳۸ میلیارد مربوط به حوزه آموزش و ۲۵۰۰ میلیارد تومان نیز مربوط به سایر برنامهها است.
به گزارش ایسنا، مسعود پناهی، مدیرعامل مؤسسه توانمندسازی اقتصادی علوی نیز در این مراسم درباره برنامههای حوزه اشتغال نیز بیان کرد: برنامهریزی جامعی برای دوره کوتاه مدت یک ساله و دوره بلندمدت پنج ساله انجام میشود.
مهمترین فعالیت ما در حوزه کسب و کارهای خرد و متوسط است که در سه حوزه کسب و کارهای خرد و خانگی کسب و کارهای بنگاهی و کسب و کارهای کارگاهی میتوانیم مداخله کنیم.
وی افزود: در حوزه کسب و کارهای خرد و خانگی برنامه ریزی کوتاه مدت بنیاد تا پایان سال جاری مداخله و حمایت از بیش از ۷۲ هزار اشتغال در کشور است.
برنامه بنیاد در حوزه کسب و کارهای کارگاهی مداخله و حمایت از بیش از ۲۰۰۰ کارگاه در سطح کشور و در حیطه بنگاههای کوچک و متوسط مداخله و حمایت از بیش از ۱۵۰ بنگاه در حوزه کسب و کار مختلف است.
به گفته وی، در سال جاری بنیاد علوی در بیش از ۷۰ درصد شهرستانهای کل کشور در حوزه کسب و کارها مداخله کرده است.
وی ادامه داد: برای پنج سال آتی برنامه ریزی شده که در بیش از ۴۰ درصد روستاهای کشور در حوزه توانمندسازی و اشتغال ورود و مداخله کنیم.
پناهی خاطرنشان کرد: راهبرد اصلی اجرایی بنیاد در مدیریت طرحهای اشتغال مردم هستند و در حال حاضر بزرگترین شبکه فعال تسهیلگران را در کل کشور داریم.
با در نظر گرفتن مدلهای مختلف توانمندسازی در سالهای اخیر، آیین نامه جامعترین مدل توانمندسازی اقتصادی را با نام حیات طراحی کردیم و در کل روستاها از طریق این آیین نامه فعالیتهای توانمندسازی خود را انجام میدهند.