حمایت از محرومان و محرومیت زدایی به عنوان یکی از نخستین اولویت های نظام مقدس جمهوری اسلامی همواره در سرلوحه امور قرار گرفته که در این مسیر امسال لرستان شاهد خودکفایی سه هزار و ۸۰۰ خانواده عزتمند تحت پوشش هست.
به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، عدالت اجتماعی؛ محرومیت زدایی و حمایت از محرومان و اقشار آسیب دیده از نخستین اولویت های نظام مقدس جمهوری اسلامی همواره در سرلوحه امور قرار گرفته است، تا حدی که به این منظور نهاد کمیته امداد امام خمینی (ره) به دستور امام راحل در ۱۴ اسفند ۱۳۵۷ شکل گرفت و در طول سالهای فعالیت خود اقدامات متعدد در زمینه کاهش فقر در جامعه، به حداقل رساندن فاصله طبقاتی و توانمندسازی مددجویان زیرپوشش انجام داد.
کمیته امداد امام خمینی با هدف زدودن غبار محرومیت از چهره ستمدیدگان و کاهش فقر و آسیب و یاری رسانی به اقشار کم درآمد با تاکید بنیانگذار انقلاب اسلامی تاسیس شد و اکنون بعنوان یکی از دستاوردهای نظام در تداوم مسیر خدمت رسانی به شکوفایی و خودکفایی مددجویان عزتمند رسیده است، تا حدی که برخی از این افراد با خودکفایی توام با همت و سخاوتی بی انتها به مرحله اشتغالزایی و یاری رسانی به دیگر مددجویان رسیده اند.
نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران که برگرفته از عدل الهی و انسان دوستی است از همان روزهای نخستین پیروزی به دنبال ایجاد عدالت اجتماعی در جامعه بوده و امروز کمیته امداد بعنوان یکی از نهادهای حمایتی در این حرکت شکوهمند به یک جریان بسیار قدرتمند در حمایت از محرومان و محرومیتزدایی در کشور تبدیل شده و اکنون اشتغال و خودکفایی مددجویان مهمترین سیاست کمیته امداد است.
در ایران، کمیته امداد امام خمینی (ره) به عنوان یکی از نهادهایی که برای کمک به تحقق این هدف شکل گرفته است تلاشهای گستردهای را برای توانمندسازی نیازمندان از طریق کارآفرینی و توسعه اشتغال انجام داده و توانسته است به عنوان یکی از سازمان های موفق در این امر مطرح شود.
فراهم کردن زمینه درآمدزایی، استقلال اقتصادی و معیشتی جامعه هدف از مهمترین راهبردهای نهادهای حمایتی در راستای خودکفایی افراد زیرپوشش است؛ هدف این فعالیتها کمک به درآمد خانوار و ایجاد مشاغل مکمل جهت بهبود رفاه خانوارهای زیرپوشش است، بر این اساس طرحهای اشتغالزای کمیته امداد میتواند منجر به اثربخشی آنها در راستای توسعه کارآفرینی در جامعه شود.
اشتغال پایدار و کارشناسی شده از اهداف اصلی این نهاد به منظور توانمندسازی و خودکفایی مددجویان است که در این راستا با پیگیری ها و ارایه آموزش های مورد نیاز به منظور مهارت افزایی مددجویان اقدامات قابل توجهی شده است تا مددجویان پس از کسب مهارت های مورد نیاز و با استفاده از حمایت های مالی بتوانند در مسیر رونق اقتصادی و اشتغالزایی گام بردارند و این در حالی است که در مواردی این مددجویان خود به کارآفرینانی توانمند تبدیل شده اند.
اکنون در سال های شکوفایی و عزتمندی اقتدار ایران اسلامی نهاد کمیته امداد با اولویت قرار دادن اشتغالزایی و خودکفایی مددجویان سعی در توانمندسازی هر چه بیشتر مددجویان این نهاد دارد تا بتواند سفره مددجویان را هر چه بیشتر گسترده تر و پررونق تر نماید و از طرفی این مددجویان توانمند خود تبدیل به الگوهای مهارت و توانمندی جامعه شوند.
قائم مقام کمیته امداد امام خمینی(ره) پیش از این با بیان اینکه برای ایجاد اشتغال باید ارتقای سطح کیفی و کمی را در نظر بگیریم، افزود: شغلی که برای مددجویان ایجاد میشود، باید با ثبات پایدار و با درآمد مکفی باشد.
جعفر صباغیان ادامه داد: باید بتوانیم منابع مورد نیاز را در سطح ملی و استانی پیگیری کنیم تا بتوانیم اشتغال بیشتری برای مددجویان ایجاد کنیم و همچنین نظارت بر اشتغال حائز اهمیت است و باید برای حفظ پایداری و ثبات شغلها پایشهای مستمر انجام شود.
وی گفت: باید از روزمرگی فاصله و تلاش کنیم در زمینه اشتغال تحول جدیدی ایجاد کنیم تا بخشی از فعالیت در حوزه اشتغال به تحولآفرینی در این زمینه اختصاص یابد.
قائم مقام کمیته امدادصباغیان اظهار کرد: ۱۲۰ خدمت به مددجویان کمیته امداد با هدف کاهش آثار فقر در خانوارها انجام میشود، هرچه در حوزه اشتغال فعالیت کنیم، فقر در جامعه کاهش مییابد.
صباغیان ادامه داد: باید زمانی مددجو از چرخه حمایت خارج شود که اطمینان پیدا کنیم شغل ایجاد شده به درآمد ثابت و پایداری رسیده است.
وی همچنین گفت: ترویج فرهنگ کار و اشتغال نیز یکی دیگر از مؤلفههای کاهش فقر در جامعه است، بطوریکه تاکید بر اشتغال در فرهنگ دینی ما در احادیث بسیاری آمده و باید برای فرهنگسازی در زمینه اشتغال تلاش کنیم.
وی بیان کرد: آموزشهای مهارتی نیز یکی دیگر از زمینههای ایجاد اشتغال است که با توانمندسازی مهارتی مددجویان زمینه جذب شغل برای آنها فراهم میشود.
ارایه ۷۰ هزار فرصت شغلی به مددجویان لرستانی
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) لرستان با تاکید بر رسالت محرومیت زدایی این نهاد حمایتی گفت: با حمایت های کمیته امداد سه هزار و ۸۰۰ خانواده عزتمند این استان به خودکفایی رسیدند که این اقدام بیانگر این مهم است که نظام مقدس جمهوری اسلامی با نام محرومان و برای همه اقشار ایجاد شده و عدالت در توزیع خدمت برای همگان است.
جلال شیخ پور با تاکید بر اینکه اشتغالزایی و مهارت افزایی جهت خودکفایی در راس خدمات کمیته امداد امام خمینی (ره) است، بیان کرد: خودکفایی عالی ترین هدف این نهاد حمایتی است و برای رسیدن به این هدف در کمیته امداد به هر فردی براساس علایق و توانمندی که دارد، آموزش های لازم به صورت رایگان ارائه و تسهیلات ارزان قیمت پرداخت می شود.
وی با بیان اینکه از ابتدای تاسیس کمیته امداد در این استان بیش از ۷۰ هزار فرصت شغلی ارائه شده است، اظهار داشت: کمیته امداد حضرت امام خمینی (ره) تنها نهاد در استان است که توانسته با جذب بالاترین مبلغ، بیشترین فرصت شغلی را ایجاد کند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) لرستان ادامه داد: به منظور توانمندسازی اقتصادی مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره)، دورههای آموزشی و مهارتی برگزار میشود تا این افراد بتوانند با کسب مهارت کسب و کار، در بازار کار مشغول به کار شوند و از چرخه حمایتی خارج شوند.
شیخ پور اظهار داشت: این نهاد با برگزاری دورههای آموزشی مهارتمحور برای مستعدان اشتغال، آنها را در زمینه ایجاد شغل و دریافت مهارت آماده و پس از آن با پرداخت تسهیلات اشتغالزایی، آموزشهای ارائه شده را به شغلهای پایدار تبدیل کرده است.
وی با بیان اینکه طی سال گذشته بالغ بر هشت هزار نفر در سرفصلهای مهارتآموزی، پایدارسازی و مهارت تابستانه آموزش دریافت کردند، افزود: باتوجه به افزایش حدود ۱۵ هزار میلیارد ریالی سهم سال ۱۴۰۳، افزایش فرصت های شغلی برای مددجویان، نیازمند تعامل بیش از پیش بانکهای عامل است.
بهره مندی ۲۲۸ هزار نفر از طرح های حمایتی کمیته امداد لرستان
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) لرستان با بیان اینکه ایجاد اشتغال یکی از محوریترین اقدامات و برنامههای این نهاد در راستای توانمندسازی و خودکفایی مددجویان است، افزود: علاوه بر این ایجاد اشتغال برای افراد غیرمددجو نیز موجب جلوگیری از توسعه فقر و مانع افزوده شدن شمار جمعیت زیرپوشش این نهاد میشود.
وی ادامه داد: به طور معمول خانوادههای زیرپوشش طی سه تا پنج سال پس از اجرای طرحهای اشتغال، به خودکفایی میرسند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) لرستان گفت: خودکفایی و توانمندسازی دو مقوله مهم است که هم برای خانوادههای مددجو و هم غیرمددجو محقق میشود و با تامین درآمد پایدار برای خانواده میتوان از هرگونه فقر در خانواده و افزایش آن جلوگیری کرد.
شیخ پور با بیان اینکه عمده طرح های اشتغالزایی این نهاد حدود ۵۰ درصد طرح در بخش دامپروری و مابقی در بخش های خدمات ، صنایع دستی و کشاورزی بوده است، ادامه داد: تعداد خانوارهای تحت پوشش این نهاد ۱۰۴ هزار و ۶۹۴ خانوار است که از این تعداد تعداد خانوار سرپرست زن ۵۲ هزار ۵۲۸ خانوار و تعداد خانوار سرپرست مرد ۵۲ هزار ۱۶۶ خانوار است.
وی عنوان کرد: تعداد نفرات تحت پوشش ۲۲۸ هزار ۶۲۴ نفر است که از این تعداد ۱۴۸ هزار و ۷۲۰ نفر زن تحت پوشش و تعداد نفرات مرد ۷۹ هزار ۹۰۴ نفر هستند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) لرستان با بیان اینکه ۶۳ هزار و ۵۲۱ خانوار روستایی و ۴۱ هزار و ۱۷۳ خانوار شهری تحت پوشش این نهاد است، اضافه کرد: جمعیت افراد روستایی ۱۴۴ هزار و ۴۱۴ نفر و افراد ساکن در شهرها ۸۴ هزار ۲۱۰ نفر است.
شیخ پور با بیان اینکه افراد خودکفا براساس نظارت ها و بررسی گردش مالی این افراد و تغییر دهک آنها احصا می شود، یادآور شد: افراد خودکفا حداقل از ۱۸ ماه قبل تسهیلات مورد نیاز را دریافت کرده و کارشناسی ها و حمایت های مورد نیاز برای طرح های این افراد انجام شده است و پس از کسب شرایط لازم و اطمینان از اشتغال پایدار به عنوان طرح های خودکفا معرفی خواهند شد.
ایجاد چهار هزار و ۲۵۹ مورد فرصت شغلی برای مددجویان کمیته امداد لرستان
شیخ پور با اشاره به ایجاد حدود ۲۴ هزار فرصت شغلی با اعتباری بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال برای مددجویان استان طی سه سال گذشته گفت: امسال چهار هزار و ۲۵۹ فرصت شغلی با اعتبار بیش از چهار هزار و پنج میلیارد ریال در این استان ایجاد شده است.
وی اظهار داشت: به منظور مهارت افزایی و ایجاد فرصت های شغلی برای مددجویان این نهاد طی این مدت ۹ هزار ۴۸۲ مورد آموزش های کسب و کار ارایه شده است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) لرستان ادامه داد: همچنین در این مدت بیش از ۲۲ هزار طرح اشتغالزایی این نهاد تحت نظارت قرار گرفتند که این فرصت ها در سرفصل های مختلف کشاورزی، دامپروری و صنایع دستی با محوریت زنان بی سرپرست و بدسرپرست در این نهاد اجرایی شده است
شیخ پور گفت: امسال سه هزار ۵۷۶ فرصت شغلی از طریق پرداخت تسهیلات و ۶۳ مورد فرصت شغلی از طریق کاریابی ها برای استان ایجاد شده است.
وی ادامه داد: این مدت سه هزار و ۶۳۹ مورد فرصت شغلی از طریق اشتغال مستقیم و ۶۲۰ مورد از طریق اشتغال غیرمستقیم برای مددجویان این نهاد ایجاد شده است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) لرستان گفت: سال گذشته بیش از ۲۰ هزار طرح اشتغالزایی مورد نظارت قرار گرفتند و ۹ هزار و ۹۴۰ مورد اشتغال از طریق پرداخت تسهیلات و ۱۴۵ مورد فرصت شغلی از طریق کاریابی ها برای مددجویان این نهاد ایجاد شد.
شیخ پور افزود: در مجموع ۱۰ هزار و ۸۵ مورد فرصت شغلی مستقیم و ۲ هزار و ۵۰۰ مورد فرصت شغلی غیرمستقیم برای مددجویان ایجاد شد.
وی اظهار داشت: در این راستا طی سال گذشته ۱۳ هزار و ۳۶۱ فرصت شغلی با اعتباری بیش از ۹ هزار و ۴۵۰ میلیارد ریال برای مددجویان کمیته امداد این استان فراهم شد.
۶۸۰ میلیارد ریال تسهیلات قرضالحسنه به مددجویان کمیته امداد لرستان پرداخت شد
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) لرستان گفت: صندوق امداد ولایت کمیته امداد مامور به اعطای وام قرضالحسنه به اقشار مختلف با اولویت جامعه هدف و حمایت نیازمندان است که خوشبختانه سالجاری سه هزار و ۴۲۰ فقره وام قرضالحسنه به ارزش ۶۸۰ میلیارد ریال در سرفصل های مختلف ایجاد اشتغال با اولویت زنان سرپرست خانواده، پرداخت تسهیلات درمانی برای رفع مشکلات و پرداخت هزینه های تحصیلی اعطا شده است.
شیخ پور ادامه داد: همچنین در راستای تهیه مسکن مددجویان در سرفصلهای ساخت مسکن مددجویان و تعمیرات و ودیعه مسکن گره گشایی قابل توجهی انجام شده است.
وی گفت: از خیران تقاضا می شود با مشارکت در امر قرض ماندگار امکان رفع مشکلات مددجویان را نیز محقق می کند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) لرستان با بیان اینکه طرح قرض ماندگار امسال نسبت به سال گذشته در لرستان ۲۰۰ درصد رشد داشته است، اظهار داشت: ظرفیت اجرای این طرح در لرستان بسیار بیشتر و کمک ۲ میلیارد ریالی خیران با هم افزایی کمیته امداد سه میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است که در نهایت پرداختی صندوق امداد ۴۷۰ میلیارد ریال بود.
شیخ پور اظهار داشت: سال گذشته در صندوق قرضالحسنه امداد و ولایت ۵۲ فقره به مبلغ ۱۰۰ میلیارد ریال منعقد شد و ۲۹۰ نفر از افراد تحت پوشش و اقشار آسیب پذیر وام قرض الحسنه در سرفصل های کارگشایی، تحصیل، فرهنگ و ازدواج دریافت کردند.
وی تاکید کرد: هدف در صندوق امداد ولایت اشاعه فرهنگ قرض الحسنه و ترویج این مهم در جامعه و سپردن خیر است و افرادیکه در قرضالحسنه امداد ولایت سپرده گذاری کنند، برای دنیا و آخرت سرمایه گذاری می کنند.