خبر خوب فرهنگی: احترام و جایگاه ویژه زبان فارسی در هند

به گزارش پایگاه خبری امید‌رسان، علیرضا قزوه، رئیس بخش شعر و موسیقی اظهار داشت: علاقه‌مندان به زبان پارسی در کشور هند می‌توانند در راستای گسترش این زبان کوشش کنند تا نور آن در این سرزمین همچنان درخشان بماند، به ویژه که این زبان در هندوستان از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

مراسم ادبی با عنوان «شعر و ادبیات معاصر فارسی» با حضور علیرضا قزوه در مؤسسه مطالعات زبان و ادبیات فارسی و خاورمیانه دانشگاه جواهر لعل نهرو در دهلی برگزار گردید.

پروفسور اخلاق احمد آهن، رئیس دپارتمان مطالعات زبان و ادبیات فارسی و خاورمیانه در دانشگاه جواهر لعل نهرو دهلی، در ابتدای این نشست با استقبال از میهمانان ایرانی و شاعران حاضر، گزارشی از فعالیت‌های این مؤسسه در زمینه معرفی و آموزش ادبیات معاصر ایران ارائه داد و بیان کرد: این مرکز احتمالاً تنها مرکزی در هند است که از زمان تأسیس خود به ادبیات معاصر فارسی توجه خاصی داشته است.

علیرضا قزوه، شاعر مهمان این مراسم، نیز بر اهمیت ارتقاء سطح آموزش و تقویت انگیزه در یادگیری زبان و ادبیات فارسی، به ویژه شعر که همیشه به گرم ماندن بازار این زبان در هند کمک کرده است، تأکید ورزید: علاقه‌مندان به این زبان در هند باید همانند دونده‌ای که روزانه تمرین می‌کند تا از میدان مسابقه کناره‌گیری نکند، به پیشبرد این زبان اهتمام ورزند تا چراغ آن در این سرزمین پایدار بماند.

او در انتها، دو غزل از آخرین سروده‌های خود را برای استادان و دانشجویان زبان فارسی حاضر در نشست خواند.

سعیده حسینجانی، رئیس بخش ترجمه در حوزه هنری جمهوری اسلامی ایران، در ابتدای سخنرانی خود به اشتراکات عمیق فرهنگی و ادبی میان ایران و هند پرداخت و به عنوان نشانه‌ای از احترام خود به شخصیت‌های تأثیرگذاری چون مرحوم درمیندرنات که در ایجاد پیوندهای میان دو فرهنگ نقش مهمی داشته‌اند، غزلی ارائه داد.

در این همایش ادبی، عبدالخالق رشید، انور خیری، و فتانه نجیب الله از افغانستان به همراه شاعران پارسی‌زبان دهلی نو از جمله عزیز مهدی و علی اصغر الحیدری، غزل‌های خود را خواندند.

مهدی باقرخان، شاعر دیگر پارسی‌زبان هند، نیز علاوه بر اجرای برنامه، یکی از اشعار مهدوی خود را قرائت کرد.

امید‌رسان، رسانه امید‌بخش

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا