رئیس مرکز توسعه حل اختلاف اردبیل گفت: بین ۳۰ تا ۳۵ درصد پروندههای ارجاعی به هیاتهای صلح این استان در ۶ ماهه نخست سال جاری به کمک صلحیاران با مصالحه مختومه شد.
به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، حجتالاسلام سیدحسین علوی در همایش صلح و مهربانی در فرهنگسرای بانوان و خانواده اردبیل اظهار کرد: با توجه به تشکیل ستاد صبر استان اردبیل از سه سال پیش و ایجاد هیاتهای صلح در مسجدها، محلهها و برخی ادارهها در حال حاضر ۱۲۵ هیات صلح استانی با ۶۳۰ نفر عضو دایر است.
وی افزود: امسال به وسیله همین هیاتهای صلح، شوراهای حل اختلاف مستقر در زندانها، دادورزان و قاضیان اجرای احکام ۳۰۹ نفر از زندانیان آزاد شدند و ۱۵۰ نفر از افرادی که با صدور حکم جلب در آستانه حبس بودند، به کمک هیاتهای صلح از ورودشان به زندان جلوگیری شد و به آغوش خانوادههایشان بازگردانده شدند.
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف استان اردبیل بیان کرد: تعداد سه نفر از افرادی که به قصاص محکوم و در انتظار حکم اعدام بودند نیز از طریق هیاتهای صلح، هیاتهای جهادی و بخشایش برایشان رضایت گرفته شد.
وی با قدردانی از دادستان مشگینشهر عنوان کرد: همچنین برای ۶ مورد قصاص نفس با مشارکت اعضای شوراهای حل اختلاف، هیاتهای صلح و برخی به صورت مستقیم با ورود خود دادستان رضایت گرفته شده است.
حجتالاسلام علوی اضافه کرد: اعضای هیاتهای صلح در خصوص اخذ رضایت از اولیای دم حتی با هزینه شخصی تا نقاط دور دستی همچون سیستان و بلوچستان، گرگان، مشهد و تهران رفتند و این رضایتها را تحصیل کردند که تلاششان قابل تقدیر است.
وی گفت: هیاتهای صلح در مورد محکومیتهای مالی نیز تلاش قابل تقدیری داشتند، به طوری که در برخی پروندهها برای بدهی یک میلیارد ریالی با پرداخت ۵۰ میلیون ریال و یا در پرونده دیگر برای مبلغ یک میلیارد ریال با پرداخت تنها ۸۰ میلیون ریال رضایت گرفتند که به واقع شاهکار است.
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف استان اردبیل افزود: اعضای هیاتهای صلح در پروندههای مربوط به دعاوی خانوادگی نیز ورود داشتند و برای نمونه در پرونده طلاقی که پای سه فرزند در میان بود، خانواده را به زندگی مشترک برگرداندند و وضعیت خانواده مدت ۶ ماه رصد شد تا اطمینان حاصل گردد که صلح و ثبات به صورت کامل در خانواده برقرار شده است.
وی میزان مختومه شدن پروندههای قضایی با مصالحه و جلوگیری از اعدام و یا به زندان رفتن افراد را نشان دهنده فعال بودن هیاتهای صلح استان عنوان کرد و از مجاهدت اعضای هیئتهای صلح در حل مشکلها، ایجاد مهربانی و رفع کدورتها قدردانی نمود.
رئیسکل دادگستری استان اردبیل نیز در این همایش گفت: اثرهای صلح، صفا، صمیمیت و مهربانی در دار الارشاد و دار المومنین مشهود است، چنانکه وقتی نام اردبیل به میان میآید، یاد مقدس اردبیلی و آیتالله مشکینی میافتیم که نمونه اخلاق، سیره علوی، مهربانی، صلح، صفا و تقوا بودند.
حجتالاسلام حسین کثیرلو بیان کرد: رضایت گرفتن از خانوادهها برای آزادی زندانیان یا رهایی بخشیدن افراد از قصاص و حل اختلافهای خانوادگی به این راحتیها نیست و ارج و قرب بالایی دارد؛ چنانکه به گفته قرآن کریم، نجات جان یک نفر همانند نجات جان همه انسانهاست.
وی اضافه کرد: قاضیها، اعضای شوراهای حل اختلاف، صلح یاران و حتی کارکنان قوه مجریه که در این راه گام برداشتند، موجب شدند که صلح، صفا و صمیمیت جای خود را در استان اردبیل باز کند و امروز این امر مساله غریبی نیست و در این میان از اصحاب رسانه نیز تقدیر میشود که در راستای اطلاعرسانی این موضوعها کار میکنند که امری بسیار ارزشمند است.
رئیسکل دادگستری استان اردبیل با اشاره به روایتی از امام کاظم (ع) خاطرنشان کرد: خوشا به حال آنهایی که بین مردم صلح جاری میکنند که مقربین به خداوند در روز قیامت هستند و از همه مسئولانی که دست به دست هم دادند و این پرچم را از این دیار برپا کردند هم تقدیر میشود.
وی افزود: با این وجود تازه اول راه هستیم و تلاش و فرصت بسیاری میخواهد تا بتوانیم در این مسیر برای رضای الهی کار کنیم و امید میرود خداوند توفیق دهد که همه در حوزه سیاسی، اجتماعی، به عنوان پدر و مادر یا همشهری و همسایه وظیفهشناس باشیم و در مرتبه بعدی عمل به وظیفه نماییم که موجب جلب رضایت خداوند متعال، مقام معظم رهبری و مردم از ما شود که در آخرت همین اعمال به کارمان خواهد آمد.
حجتالاسلام کثیرلو عنوان کرد: همه ما در یک نظام و حکومتی زندگی میکنیم که زیر چتر ولیفقیه کار میکنیم و مسئولیت داریم که توفیق بزرگی است و امید میرود خداوند توفیق دهد که سرباز خوبی برای رهبری معظم انقلاب باشیم.