به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، محققان آلمانی یک ترکیب حاوی آر ان ای را برای اسپری ریه تولید کردند که فعالیت این سلولها را که ماکروفاژ نامیده میشوند، کُند میکند. در این فناوری، یک مکانیسم جدید حمل و نقل مبتنی بر قند در رساندن دارو به هدف خود مؤثر است.
این گروه تحقیقاتی به سرپرستی استفان انگلهارت استاد رشته داروسازی و سمشناسی دانشگاه صنعتی مونیخ، یک ماده فعال مبتنی برآر ان ای به نام RCS-۲۱ را برای جلوگیری از التهاب شدید ریه و فیبروز، یعنی زخم بافت ریه در عفونتهایی نظیر کرونا توسعه دادند.
خبر خوب دیگر اینکه: نسل جدید تاسیسات جذب مستقیم کربن از هوا ساخته شد
در سلول، RCS-۲۱ فعالیت مولکول microRNA ۲۱ را متوقف میکند. این اسید نوکلئیک که انگلهارد و تیمش برای مدت طولانی روی آن تحقیق کردهاند، یکی از محرکهای فعالیت بیش از حد ماکروفاژها در عفونتهای شدید ریه است.
محققان در مقالهای که در نشریه Nature Communications منتشر کردند، توضیح دادند که چگونه ماده فعال RCS-۲۱ از طریق استنشاق به هدف خود میرسد. برای انجام این کار، آنها از ویژگی خاص ماکروفاژها استفاده کردند. این سلولهای پاککننده به تعداد زیاد در ریه سالم نیز وجود دارند، در آنجا وظیفه نابودی باکتریها و هاگهای قارچی را در سریعترین زمان ممکن انجام میدهند. ماکروفاژها اهداف خود را در میان موارد دیگر براساس مولکولهای قند پیچیده روی سطح مهاجمان شناسایی میکنند.
خبر دیگر اینکه: ظروف کشت بافت و سلول در ایران ساخته شد
استفان انگلهارت از محققان این دستاورد گفت: ما در آنالیزهای تک سلولی مشخص کردیم که گیرندههای قند مربوطه، از یک سو، در میان رایجترین گیرندههای ماکروفاژها هستند. از سوی دیگر، این گیرندهها به یک معنا ویژگی منحصر به فرد ماکروفاژها هستند، آنها به ندرت در جای دیگر وجود داشته باشند.