خبر خوب حوزه سلامت؛ اجرای ۲ طرح سلامت محور در مدارس فارس

 رئیس اداره سلامت و تندرستی آموزش و پرورش فارس گفت: ۲ طرح وارنیش فلوراید دندان و مکمل یاری آهن برای دانش‌آموزان با مطالعات دقیق کارشناسی انجام شده و در  ارتقای سلامت دانش‌آموزان موثر است که در حال اجراست.

به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، بهزاد جامعیان،یکشنبه افزود: وارنیش فلوراید ماده‌ای بسیار موثر در افزایش استحکام دندان است و استفاده از آن برای جلوگیری از پوسیدگی دندان کودکان مورد تایید استادان کشور است.

وی افزود: مطالعات اجرای طرح وارنیش فلوراید در مدارس از خردادماه گذشته انجام شده و در فارس نیز همزمان با سراسر کشور اجرایی شده و دریافت رضایت‌نامه از والدین دانش‌آموزان انجام می‌شود.

جامعیان با بیان اینکه این ماده عوارضی برای سلامت دانش‌آموزان ندارد، ادامه داد: بچه‌ها باید پیش از وارنیش فلوراید دندان‌های خود را به خوبی بشویند تا این ماده استحکام‌بخش، بهتر جذب دندان‌های آنها شود.

رئیس اداره سلامت و تندرستی آموزش و پرورش فارس گفت: با توجه به اینکه استفاده از وارنیش فلوراید برای کودکان زیر ۱۲ سال موثرتر است، دانش‌آموزان مقطع ابتدایی، هدف اجرای این طرح هستند.

او ادامه داد: طرح وارنیش فلوراید، در همه نواحی آموزشی فارس آغاز و در بیشتر مدارس انجام شده است و در بقیه مدارس نیز روزهای پیش رو انجام می‌شود.

وارنیش فلوراید تراپی به معنای رساندن موضعی فلوراید به دندان‌ها برای محافظت از آنها است.

جامعیان گفت: درصد بسیار بالایی از زنان ایران با فقر آهن مواجه هستند و این کمبود در میزان یادگیری، اضطراب، کیفیت خواب، آرامش و سلامت مو و ناخن اثرگذار است و مشکلات بسیار دیگری را برای سلامت آنها در پی دارد.

رئیس اداره سلامت و تندرستی آموزش و پرورش فارس افزود: بر همین اساس همه دختران دانش‌آموز مقاطع متوسطه اول و دوم، هدف طرح مکمل‌یاری آهن هستند.

او ادامه داد: در این طرح با همکاری دانشگاه آموزش و پرورش، به تعداد لازم قرص‌های آهن ایرانی تهیه و در اختیار مدارس قرار داده شده تا ۱۶ هفته متوالی، هر هفته یک قرص به دانش‌آموزان داده شود.

او با بیان اینکه این قرص‌ها هیچ ضرری برای دانش‌آموزان ندارد و در صورتی که فرد کمبود آهن نداشته باشد نیز از طریق ادرار و مدفوع دفع خواهد شد؛افزود: تنها عوارضی که ممکن است پس از مصرف این قرص برای بچه‌های ایجاد شود، حالت تهوع است.

جامعیان گفت: دانش‌آموزان در روزهای مشخصی که قرار است مکمل آهن را دریافت کنند بدون صرف صبحانه به مدرسه نروند و در آن روز از مصرف لبنیات بپرهیزند، چرا که لبنیات با قرص‌های آهن سازگار نیست.

مکمل‌ ویتامین دی، جذب کلسیم را افزایش می‌دهد

رئیس اداره سلامت و تندرستی آموزش و پرورش فارس اضافه کرد: مکمل دیگری که در این طرح به دانش‌آموزان داده می شود، ویتامین دی است.

مصرف مکمل ویتامین دی در افزایش جذب کلسیم بسیار موثر است وعوارضی نیز برای دانش‌آموزان ندارد.

وی بیان کرد: گروه هدف مکمل‌یاری ویتامین دی، همه دانش‌آموزان دختر و پسر متوسطه هستند و این مکمل نیز در اختیار همه مدارس قرار گرفته و در حال اجرا است.

جامعیان با بیان اینکه قرص‌های ویتامین دی ۵۰ هزار واحدی به دانش‌آموزان داده می‌شود،اظهار کرد: با وجود اینکه ایران یک کشور گرمسیری است، اما بیشتر مردم کشور کمبود ویتامین دی دارند.

رئیس اداره سلامت و تندرستی آموزش و پرورش فارس افزود: مصرف مکمل ویتامین دی در افزایش جذب کلسیم بسیار موثر است وعوارضی نیز برای دانش‌آموزان ندارد.

او بیان کرد: پس از پایان دوره مکمل یاری دانش‌آموزان در مدارس، خانواده‌ها در صورتی که با آزمایش خون متوجه فقر آهن و ویتامین دی شدند، خودشان این الگوی مصرف مکمل‌ها را ادامه دهند.

امیدرسان، رسانه امیدبخش

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا