خبر خوب جهادکشاورزی | متوسط تولید عسل هر کلنی در مازندران به ۱۰ کیلو و ۲۰۰ گرم افزایش یافت

کارشناس مسوول زنبورداری سازمان جهاد کشاورزی مازندران متوسط تولید عسل هر کلنی را در سال گذشته هشت کیلو و ۹۰۰ گرم اعلام کرد و گفت: این آمار تولید در سال جاری به ۱۰ کیلو و ۲۰۰ گرم افزایش یافت.

به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، سید وحید دانشیار با اظهار این که در ۹ ماهه پارسال پنج هزارو ۶۷۰ تن عسل در استان تولید شده است، اظهار کرد: طبق آمارگیری سال جاری این میزان تولید در سال جاری به ۶ هزار و ۵۰۰ تن رسید که مهمترین دلیل آن شرایط مناسب آب و هوایی و در نتیجه گلدهی گیاهان وحشی و باغ های استان بوده است.

وی با بیان این که مشخصات و اطلاعات ۶ هزار و ۷۱۶ زنبور دار در سرشماری سال جاری مازندران ثبت و ضبط شده است، ادامه داد: این آمار نسبت به سال گذشته حدود ۲ درصد افزایش نشان می دهد و همچنین تمامی کلنی های زنبور عسل در استان مدرن شده است.

این کارشناس مسوول زنبور عسل مازندران میزان تولید موم را هم ۱۸۴ تن اعلام کرد و گفت که میزان تولید بره موم زنبورداران هم چهار هزار و ۳۹۲ کیلوگرم بوده است.

دانشیار گفت: زنبورداران مازندران امسال ۷۰۹ کیلوگرم ژل رویال و ۳۱ تن گرده گل برداشت کردند.

موم، بره موم، گرده گل، ژل رویال و زهر زنبور عسل با ارزش افزوده بالا است که در صنایع دارویی، بهداشتی و غذایی کاربرد دارد.

وی مازندران را جزو پنج استان برتر کشور در تولید عسل معرفی کرد و افزود : هر ساله ۴۰ درصد تولید عسل استان از باغات مرکبات، ۴۰ درصد از مراتع ییلاقی و ۲۰ درصد دیگر نیز از جنگل به دست می آید.

دانشیار، لازمه رونق بیش از پیش زنبورداری در استان را حفظ برنامه‌های آموزشی و ترویجی، به‌روز کردن فناوری‌های فرآوری و بسته‌بندی و ترغیب فعالان این بخش به تولید فرآورده‌های صنعتی عسل برشمرد و گفت : تولید سایر فرآورده‌های جانبی متعدد از جمله موم، بره موم، گرده گل، ژل رویال و زهر زنبور که به همراه عسل درآمد زایی بیشتری برای زنبورداران دارد که با توجه به سرمایه اولیه کمتر در مقایسه با سایر طرح‌ها و خطر پذیری پایینی برای اشتغال جوانان ایجاد اشتتغال پایدار، رونق تولید و اقتصاد داخلی را به همراه دارد.

دانشیار با بیان این که بسیاری از مجوزهای استقرار زنبورستان‌ها در عرصه‌های طبیعی از سوی مدیران جهاد کشاورزی شهرستان‌ها و با هماهنگی اداره‌های منابع طبیعی شهرستان‌ها صادر می‌شود، تاکید کرد: تعداد زنبورستان‌ها باید متناسب با شرایط عرصه‌های طبیعی باشد.

طرح اصلاح نژاد ملکه زنبور عسل

این کارشناس زنبورداری مازندران از اجرای طرح اصلاح نژاد ملکه زنبور عسل در استان خبر داد و گفت: با توجه به مشکلاتی که در عرصه طبیعی و کشاورزی استان وجود دارد باید در واحد سطح کنونی میزان تولید عسل را با اجرای طرح های بهره وری افزایش بیابد.

دانشیار به عواقب رعایت نکردن فواصل میان زنبورستان‌ها در عرصه‌های طبیعی اشاره کرد و افزود: رعایت نکردن فاصله زنبورستان‌ها از یکدیگر سبب می‌شود تا زنبورهای عسل برای تغذیه خود و نوزدان زنبور از منابع شهد گیاهی در آن منطقه به اندازه کافی بهره نبرند.

وی به گسترش تغییر کاربری زمین های کشاورزی، دست اندازی به عرصه های طبیعی و توسعه روستاها طی ۲ دهه گذشته در مازندران اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به تراکم حضور گردشگران و حضور بی ضابطه افراد در همه نقاط جنگلی، زمین های زراعی و باغی استان و از طرفی با گسترش فناوری ارتباطات به ویژه ایجاد و نصب دکل های مخابراتی، فرایند فعالیت زنبورها در گرده افشانی و تغذیه دچار اختلال شده است.

این کارشناس زنبورداری با اظهار این که ۸۰ درصد عمل گرده‌افشانی مبتنی بر حشرات را زنبور عسل انجام می دهد، افزود : از آن جایی که مازندران ۱۶۰ هزار هکتار باغ دارد که ۱۱۰ هزار هکتار آن مرکبات است، گرده افشانی صحیح می تواند عملکرد باغ ها را به طرز چشمگیری افزایش دهد.

زنبورداران مازندران همه ساله به دلیل تنوع گونه های گیاهی سه نوع عسل شامل عسل بهاره با تغذیه زنبورها از شکوفه مرکبات و کلزا، عسل تابستانه با تغذیه از شکوفه ها و شهد درختان و گیاهان جنگلی و عسل ییلاقی یا دارویی با تغذیه از انواع گیاهان دارویی بویژه آویشن و گون تولید می کنند.

مازندران دارای ۱۶۰ هزار هکتار باغ است که ۱۱۵هزار هکتار از آن را باغ مرکبات تشکیل می دهد.

امیدرسان، رسانه امیدبخش

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا