در راستای نهضت توسعه عدالت در فضای آموزشی، عملیات اجرایی ساخت ۱۴ مدرسه مشارکتی با کمک خیران و مردم در مازندران با حضور نماینده عالی دولت در روستای گلخیل نکا آغاز شد.
به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، مهدی استادیان امروز -سهشنبه- در حاشیه مراسم کلنگزنی مدرسه مشارکتی گلخیل شهرستان نکا گفت: نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی که از سوی رئیسجمهور برای توسعه مدرسهسازی با مشارکت مردم پایهگذاری شده پس از بررسیهای لازم و انتخاب طرحهای اولیه در مازندران نیز امروز با حضور استاندار مازندران آغاز شد.
وی افزود: پس از ابلاغ ضرورت اجرا شدن طرح ملی نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی، با دستور استاندار بررسی برای شناسایی ۱۴ مدرسه که شرایط مناسب برای اجرای این طرح و ساخت بنای جدید را داشتند آغاز شد و در نهایت ۱۴ مدرسه تخریبی استان برای آغاز این طرح ملی انتخاب شد.
این مسئول خاطرنشان کرد: در گام نخست این طرح مقرر شد که ۱۴ مدرسه تخریبی ۲ و سه کلاسه با مشارکت مردم و خیران و همراهی دستگاههای دولتی ساخته شود که یکی از مدارس تخریبی انتخاب شده مدرسه گلخیل شهرستان نکا است.
مدیرکل نوسازی مدارس مازندران افزود: چشمانداز اولیه طرح ملی نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی رسیدن به چند هدف مهم در ابتدای سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۵ است که برچیده شدن مدارس کانکسی دارای ۱۰ دانشآموز و بیشتر و ساخت مدارس جدید به جای مدارس تخریبی یکی از این اهداف به شمار میآید.
استادیان اظهار کرد: در طرح نهضت ملی توسعه عدالت در فضاهای آموزشی تاکید شده سرانه فضاهای آموزشی مناطقی که کمتر از سه متر مربع است به میانگین کشوری یعنی ۵.۴۱ متر مربع برسد. خوشبختانه سرانه فضاهای آموزشی مازندران با ۶.۹۷ متر مربع بالاتر از میانگین کشوری است. میانگین سرانه فضاهای آموزشی کشور در پایان برنامه هفتم توسعه باید به ۶.۱ متر مربع برسد.
وی افزود: هدف بعدی جمع شدن مدارس کانکسی بالای ۱۰ نفر است که در مازندران چنین موردی نداریم. البته چند مدرسه کانکسی در مازندران وجود دارد که تعداد دانشآموزان این مدارس کمتر از ۱۰ نفر است.
این مسئول ساماندهی کلاسهای بالای ۳۵ نفر را از دیگر اهداف و اولویتهای طرح توسعه عدالت در فضاهای آموزشی برشمرد و گفت: رئیسجمهور بر این موضوع تاکید دارد که کلاسها در ابتدای سال تحصیلی آینده نباید بیشتر از ۳۵ دانشآموز داشته باشند که برنامهریزی با اداره کل آموزش و پرورش مازندران برای ساماندهی این کلاسها در حال انجام است.
مدیرکل نوسازی مدارس مازندران خاطرنشان کرد: نکته مهم و مورد تاکید بعدی در این زمینه ساخت مدارس جایگزین به جای مدارس تخریبی است که در فاز نخست باید مدارس سنگی برچیده شود. ۲۰ دی امسال با حضور استاندار مازندران کلنگ ساخت مدرسه روستایی لتینگان نوشهر که با مشارکت خیران در حال ساخت است به زمین زده شد و امروز هم ساخت یک مدرسه تخریبی با کمک مردم و حضور استاندار مازندران در روستای گلخیل نکا آغاز شد.
استادیان افزود: امیدواریم که با تبدیل شدن این نهضت به یک جریان اجتماعی و مورد استقبال مردم بتوانیم با مشارکت مردمی مدارس تخریبی استان را کاهش دهیم و فضاهای آموزشی مناسبی را ایجاد کنیم.
حدود ۲۳ هزار کلاس درس در مازندران وجود دارد که امسال ۵۲۸ هزار دانشآموز در این کلاسها تحصیل میکنند.