خبر خوب حوزه سلامت | بیمارستان روحانی بابل مجهز به دستگاه پیشرفته «پمپ قلب» شد

رئیس بیمارستان آیت الله روحانی بابل گفت: دانشگاه علوم پزشکی بابل برای بزرگترین بیمارستان شمال کشور ۲ دستگاه پمپ قلب برای استفاده در عمل جراحی بیماران خریداری کرد که یک دستگاه آن تحویل بیمارستان روحانی بابل شد.

به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، دکتر پیام سعادت روز چهارشنبه اظهار کرد: دستگاه پمپ قلب یا ماشین قلب و ریه، دستگاهی است که می‌تواند در عمل‌های جراحی وظیفه قلب و ریه فرد را بر عهده بگیرد و این بدین معناست که در مواقع لازم در عمل جراحی قلب باز، ماشین قلب و ریه به‌جای قلب عمل پمپاژ خون و به‌ جای ریه عمل اکسیژن‌رسانی به خون را انجام می‌دهد.

وی گفت: طی پیگیری های صورت گرفته قراردادی توسط دانشگاه علوم پزشکی بابل و هیات امنای صرفه جویی ارزی منعقد و مقرر شد ۲ دستگاه پمپ قلبی به دانشگاه بابل اختصاص یابد که مجموع قیمت این ۲ دستگاه حدود ۱۱۰ میلیارد ریال است.

سعادت ادامه داد: این دستگاه با ارز دولتی تهیه شد که ۲۵ درصد از این قرارداد را دانشگاه و ۷ میلیارد ریال از هزینه خرید دستگاه توسط خیران پرداخت شد و دستگاه دوم به زودی به بیمارستان روحانی بابل تحویل می شود.

رئیس بیمارستان روحانی بابل با بیان این مطلب دستگاه قبلی موجود در این مرکز از کار افتاده بود، اظهار کرد: دستگاه جدید ساخت کشور آلمان در سال۲۰۲۴ با مدل s۵ برند livaNova و یکی از بروزترین دستگاه های دنیا است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل تصریح کرد: عملکرد اصلی دستگاه، رساندن خون اکسیژن‌رسانی شده به مغز و دیگر اندام‌های حیاتی بدن است تا کادر جراحی بتواند روی قلبی که خالی از خون و بی‌حرکت بوده به‌ راحتی جراحی را انجام دهند.

رئیس بیمارستان آیت الله روحانی بابل با اشاره به این نکته که خونی که به قلب بازمی‌گردد ابتدا وارد دستگاه شده و سپس به رگ‌ها برمی گردد و پس از اتمام جراحی قلب دوباره شروع به کارکرده و دستگاه قلب و ریه از بیمار جدا می‌شود، اظهار داشت: اجزای این دستگاه توسط لوله‌هایی به هم متصل می‌شوند که از جنس سیلیکون یا PVC است.

این متخصص با اشاره به تاریخچه استفاده دستگاه قلب و ریه برای اولین بار در سال ۱۹۵۳ در طول یک عمل جراحی موفقیت‌آمیز قلب گفت: جان «هیشام گیبون» مخترع دستگاه، این عمل را انجام داد و خودش جایگزین قلب و ریه را توسعه داده و به دنبال این پیشرفت‌ها علاقه علمی برای توسعه راه‌حلی برای بیماری‌های قلبی در گروه‌های تحقیقاتی متعددی در سراسر جهان ایجاد شد.

امیدرسان، رسانه امیدبخش

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا