معاون پژوهشی دانشگاه شهرکرد گفت: به تازگی این دانشگاه در رتبهبندی دانشگاههای گروه D۸- ۲۰۲۳ قرار گرفت.
به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، حمید رضا متقیان روز سهشنبه با اعلام این خبر افزود: براساس گزارش ISC، به منظور رتبهبندی دانشگاههای کشورهای گروه D۸، اطلاعات پژوهشی بیش از یکهزار و ۷۰۰ سازمان از کشورهای عضو گروه D۸ در پایگاه اطلاعاتی InCites بررسی شد.
وی اظهار داشت: از بین این سازمانها، دانشگاههایی که بیش از ۱۵۰ مدرک را در این بازه زمانی منتشر کرده بودند جامعه هدف رتبهبندی را تشکیل دادند.
معاون پژوهشی دانشگاه شهرکرد گفت: تعداد دانشگاههایی که این شرایط را داشتند ۵۱۹ دانشگاه بود که در رتبه بندی D۸-۲۰۲۳ حضور یافتند.
وی با بیان اینکه ۸۷ دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران در رتبه بندی D۸ – ۲۰۲۳ حضور دارند افزود: دانشگاه شهرکرد در بین ۵۱۹ دانشگاه حاضر در این رتبه بندی موفق به کسب رتبه ۱۸۲ شد.
متقیان اضافه کرد: در گروهD۸، کشورهای مسلمان در حال توسعه اندونزی، جمهوری اسلامی ایران، بنگلادش، پاکستان، ترکیه، مالزی، مصر و نیجریه کشور مسلمان در آن عضویت دارند.
وی ادامه داد: براساس تفاهم نامهای که میان سازمان D۸ و مؤسسه ISC منعقد شد، رتبهبندی دانشگاههای عضو این سازمان به مؤسسه ISC واگذار شده است.
قرار گرفتن عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد در فهرست پژوهشگران ایرانی پر استناد جهان اسلام(ISC)
معاون پژوهشی دانشگاه شهرکرد همچنین گفت: علی روحانی عضو هیات علمی گروه زبانهای خارجی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهرکرد در فهرست پژوهشگران ایرانی پراستناد در علوم انسانی ،علوم اجتماعی، هنر و معماری موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلامی (ISC) قرار گرفت.
متقیان ادامه داد: بر اساس آخرین گزارش مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) علی روحانی ، در فهرست ۴۸۹ پژوهشگر پر استناد در ۱۶ حوزه موضوعی خرد در گستره علوم انسانی، علوم اجتماعی، هنر و معماری مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) قرار گرفت.
وی اظهار داشت: تعداد ۴۱۳ نفر پژوهشگر پراستناد در گستره علوم انسانی، علوم اجتماعی، هنر و معماری در یک حوزه موضوعی و تعداد ۶۴ پژوهشگر در چندین حوزه موضوعی امتیاز لازم را کسب کردهاند.
متقیان افزود: با توجه به اهمیت تحقیقات در حوزه علوم انسانی، مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) در راستای رسالت خود که رصد و پایش علم و فناوری کشور و جهان اسلام است، به طور سالانه با تکیه به منابع اطلاعاتی و پایگاههای داده خود، اقدام به شناسایی پژوهشگران پر استناد علوم انسانی، علوم اجتماعی، هنر و معماری میکند که در این گزارش، پژوهشگران پر استناد در بازه زمانی ۱۰ ساله (۱۴۰۱-۱۳۹۲) معرفی شدهاند.
معاون پژوهشی دانشگاه شهرکرد با بیان اینکه این تحلیل با شناسایی فهرستی از پراستنادترین نویسندگان در هر حوزه با استفاده از روشهای نرم افزاری آغاز میشود گفت: در مرحله بعد، ابهام زدایی و یکدستسازی این فهرست که منجر به شناسایی افراد متعدد با نام یکسان یا افراد یکسان با نامهای متنوع میشود انجام میپذیرد.
وی ادامه داد: پژوهشگران در هر حوزه بر حسب تعداد استنادهایی که دریافت کردهاند مرتب سازی و سپس پژوهشگران پر استناد بر اساس حدود آستانه استنادی (Threshold) به عنوان پژوهشگران پراستناد علوم انسانی، علوم اجتماعی، هنر و معماری در نظر گرفته میشوند.
در دانشگاه شهرکرد در مجموع بیش از هفت هزار و ۵۰۰ دانشجو در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری عمومی و دکتری تخصصی در هشت دانشکده فنی و مهندسی، ادبیات و علوم انسانی، علوم پایه، علوم ریاضی، دامپزشکی، کشاورزی، منابع طبیعی و علوم زمین، علوم انسانی و هنر فارسان مشغول به تحصیل هستند.