خبر خوب اشتغال؛ ۱.۹ میلیون نفر در تعاونی‌های کشور اشتغال دارند

بر اساس آخرین آمار بیش از ۱۰۴ هزار تعاونی در کشور در حوزه‌های مختلف فعالند که برای یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر اشتغالزایی کرده‌اند.

به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، بخش تعاون یکی از ارکان اساسی اقتصاد کشور است و طبق اصول ۴۳ و ۴۴ قانون اساسی، از جمله بخش‌های موثر در اقتصاد به شمار می‌رود که در صورت توجه به کارکردهای ممتاز و مثبت آن بسیاری از مشکلات اقتصادی و اجتماعی کشور از نظام توزیع و تولید و تنظیم بازار تا بیکاری برطرف می‌شود.

مطابق آمارهای موجود ۱۰۴ هزار شرکت تعاونی در کشور در حوزه‌ها و گرایش‌های مختلف مشغول فعالیت هستند که این تعداد تعاونی برای یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر اشتغالزایی کرده‌اند.این میزان اشتغال حدود ۸ درصد اشتغال کشور را دربرمی‌گیرد. این در حالی است که تا پایان سال گذشته بیش از ۱۰۰ هزار تعاونی فعال با اشتغالزایی ۱.۸ میلیون نفر در کشور فعال بودند که از رشد کمی و کیفی تعاونی‌ها در این مدت حکایت دارد.

برابر گزارش‌ها سرانه سرمایه‌گذاری به ازای ایجاد هر شغل موقت تعاون در بخش مسکن ۷۵۰ میلیون تومان و به ازای هر شغل پایدار در تعاونی‌های تولیدی، توزیعی وخدماتی ۷۷۰ میلیون تومان است.

طبق بررسی‌های به‌ عمل آمده در سال ۱۴۰۱ تعداد ۵۲ هزار و ۱۳۱ مورد فرصت شغلی در بیش از ۲۰۰۰ شرکت تعاونی ایجاد شده که در مقایسه با سال ۱۴۰۰ با ایجاد ۴۹ هزار و ۵۰۲ تعاونی به میزان ۵ درصد رشد داشته است. همچنین فرصت‌های شغلی ایجاد شده در سال ۱۴۰۱ به میزان ۵۸ درصد در بخش تولید، ۲۶ درصد در بخش توزیع (تعاونی‌های مسکن، مصرف و اعتبار) و ۱۶ درصد در بخش خدمات بوده است.

علیرغم آنکه در بسیاری از بخشها ایجاد شغل هزینه بالایی دارد، در بخش تعاون هزینه اشتغال بسیار پایین است تا جایی که هادی ابوی – فعال بخش تعاونی در گفت و گو با ایسنا می‌گوید: پایین بودن هزینه اشتغال در بنگاه‌های تعاونی یک مزیت بزرگ برای کسب و کارهایی است که شیوه تعاونی را برای انجام فعالیت خود انتخاب کرده‌اند.

وی می‌گوید: به طور کلی برای ایجاد اشتغال در کشور نیازمند رشد اقتصادی هستیم و اگر اقتصاد از ثبات و رشد لازم برخوردار شود می‌توان به ایجاد اشتغال گسترده در کشور امیدوار بود.

این فعال تعاونی ضمن اشاره به مغفول ماندن بخش تعاون در کشور می‌گوید: با وجود آنکه تعاونی‌ها از مشارکت حداکثری و ظرفیت‌های بالایی برخوردارند ولی سهم آنها در اقتصاد ملی بسیار اندک است و تا رسیدن به جایگاه واقعی فاصله زیادی دارند.


امیدرسان، رسانه امیدبخش

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا