شمع گوش چیست و نحوه استفاده از شمع گوش چگونه است؟ به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، یکی از روش های باستانی در زمان های گذشته برای درمان مشکلات گوش و استفاده از شمع گوش بوده است.
برخی عقیده دارند که منشا این طب به تبت و چین بر می گردد، اما برخی هم منشا آن را هند و مصر باستان میدانند. در گذشته، شمعهای گوش به عنوان روشی برای درمان مشکلات گوش استفاده میشدند، اما ابتداییترین منشاء آنها، چه تبت و چین باشد، چه هند یا مصر باستان، مشخص نیست.
امروزه این شمعها به عنوان محصولات درمانی تجاری شده تولید و به مصرفکنندگان عرضه میشوند.
شمع گوش چیست؟
در اینجا، ما با روش استفاده از شمعهای گوش آشنا خواهیم شد. برای استفاده از شمع گوش، که عمدتاً از پارچه پوشیده شده با موم پارافین، موم زنبور عسل یا موم سویا ساخته شده است، ابتدا باید کاغذ یا فویل آلومینیومی را سوراخ کرد. سپس باید شمع را در مرکز آن قرار داد تا مانع ریزش قطرات موم ذوب شده روی صورت شود.
سپس، فرد باید به پهلو دراز کشیده و شمع را طبق تصویر مربوطه در مجرای گوش قرار دهد. شمع روشن میشود و برای حدود ۱۵ دقیقه میسوزد، سپس باید گوش خارجی با دستمال پاک شود.
توجه داشته باشید که انجام این کار برای خودتان بسیار خطرناک است و میتواند باعث سوختگی دست، صورت یا گوش شود.
فواید استفاده از شمع گوش
باور عمومی بر این است که گرمای حاصل از شعله شمع گوش موجب ایجاد خلا میشود، که این خلا به نوبه خود، جرم، دبریها و باکتریهای موجود در مجرای گوش را به داخل شمع میکشد.
در پایان فرایند، یک ماده تیره در وسط شمع تجمع مییابد که گفته میشود این مواد از داخل مجرای گوش است. برخی نیز ادعا میکنند که گرمای شمع به نرم شدن و خارج شدن جرمهای سخت گوش در روزهای بعد از استفاده کمک میکند.
آنها معتقدند دود حاصل از شمع، مجرای گوش را خشک کرده و دفع طبیعی جرم، سلولهای مرده، قارچها، انگلها و دیگر ذرات اضافی را تحریک میکند.
مزایای استفاده کردن از شمع گوش
همچنین در متون گذشته، فواید درمانی متعددی برای شمع گوش ذکر شده است.
پاک کردن کانال گوش
بهبود شنوایی با شمع کردن گوش
افزایش تمرکز و آرامش ذهنی با شمع کردن گوشها
از جمله دیگر فواید و مزایای شمع گوش کردن موارد زیر است
- کاهش درد سینوسها
- پاکسازی کانال گوش
- بهبود شنوایی
- تسهیل گردش لنفاتیک
- افزایش تمرکز و آرامش ذهنی
- تقویت عملکرد مغزی
- کاهش درد و تب ناشی از پارگی پرده گوش
- درمان عفونتهای گوش ناشی از شنا و عفونتهای مزمن
- بهبود گوشدرد
- تقویت حواس بویایی، چشایی و تشخیص رنگ
- ثبات روانی و احساسی
- درمان وزوز گوش
- کمک به تسکین درد مفاصل فک
- کاهش سرگیجه
- تقویت سیستم عصبی
- بهبود بینایی
- تصفیه خون
- خواص ضد التهابی و ضد عفونی کننده
- درمان بیماری منییر (Meniere)
- کاهش استرس و فشارهای عصبی
- درمان عفونت زونا گوش
معایب استفاده از شمع گوش
- سوختن پرده گوش،گردن،صورت،کانال گوش
- آتش سوزی در مکان
- پارگی پرده گوش
- سوختگی مو و گوش بر اثر آب شدن موم
- انسداد مجرای گوش بر اثر آب شدن موم
- ته نشین شدن جرم گوش در انتهای مجرای گوش
- عفونت گوش
- کم شنوایی
فواید و مزایای استفاده از شمع گوش به هیج وجه پشتوانه علمی نداشته و خطراتی که در بالا به آن اشاره کردیم، ممکن است برای هر فردی رخ دهد.
پس سلامتی خود را به خطر نیندازید.
در ادامه به چند روش جایگزین شمع گوش اشاره می کنیم.
روش های جایگزین برای استفاده از شمع گوش
خارج کردن جرم گوش یک فرایند ظریف است. برای اینکه به گوش خود آسیب وارد نکنید، بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید.
تمیز کردن گوش با پراکسیدهیدروژن
متخصص استفاده از قطره را مناسب می داند. با استفاده از چند قطره آب یا پراکسیدهیدروژن که در گوش می چکاند، موم و جرم گوش را بیرون می آورد.
اگر جرم داخل گوشتان زیاد باشد، پیشنهاد می کند که گوشتان را شستشو دهید. این روش چون زیر نظر پزشک انجام می شود، عوارض کمتری دارد.
چند راه کار مناسب و جایگزین برای خارج کردن جرم از گوش را به شما پیشنهاد می دهیم:
استفاده از گوش پاک کن:
این یک روش خطرناک برای خارج کردن جرم از گوش است. زیرا امکان دارد موم گوش به جای اینکه خارج شود، به قسمت انتهایی گوش سوق داده شده و سطح شنوایی فرد را کاهش دهد.
قطره های نرم کننده:
شما می توانید بدون نسخه قطره های نرم کننده گوش را از داروخانه ها تهیه کنید. این قطره ها جرم و موم داخل گوش را نرم کرده و از جای خود خارج می کند. محلول هایی مانند آب اکسیژینه، سالین، استیک اسید، گلیسیرین چنین کاربردی دارند.
استفاده از روغن ها:
تحقیقات معتبری وجود ندارد که استفاده از روغن ها را مضرر بدانند، برخی از افراد از روغن ها برای خارج کردن موم و جرم استفاده می کنند.
روغن هایی مانند روغن بچه، روغن زیتون برای این کار می توانید یک قطره چکان را از روغن مورد نظر پر کنید و سرتان را کج کنیدو سه قطره از روغن را داخل گوش بچکانید،و چند دقیقه صبر کنید.این کار را میتوانید دو بار در روز و به مدت یک تا دوهفته استفاده کنید.
شستشو با آب:
در بیشتر مواقع شستشو گوش با آب،بهتر از شمع گوش عمل می کند، برای اینکار می توانید سرنگی را از آب که هم دمای بدنتان است پرکنید.
زیرا ممکن است آب گرم یا آب سرد یاعث سرگیجه شما شود.سرتان را خم کنید و گوشتان را بالا بگیرید تا مجرای گوش باز شود.تا آب مستقیم ئارد گوشتان شود.
چندین بار این کار را تکرار کنید تا گوش کاملا شسته شود.اگر قبل از استفاده از آب،گوشتان را با روغن چرب کنید،جرم بهتر بیرون می آید.
استفاده از روش وکیوم:
پوار گوش یا بینی به راحتی در داروخانه ها یافت می شود، این وسیله به خاطر اینکه حالت وکیوم دارد امکان دارد به راحت جرم ها از گوش خارج شوند.
استفاده از هیدروژن پروکساید:
برای تمیز کردن گوش می توانید از هیدروژن پروکساید سه درصد استفاده کنید. با استفاده از قطره چکان که از هیدروژن پروکساید پر شده است و با 10 قطره در گوشتان بچکانید.
5 دقیقه صبر کنید و بعد سرتان را برگردانید تا روغن و جرم از گوشتان خارج شود. این کار را روزانه و به مدت دو هفته انجام دهید.
جرم داخل گوش برای گوش مفید است
به این نکته توجه داشته باشید که مقداری جرم در گوش ضروری است. زیرا این مواد ترشحات طبیعی گوش هستند. این ترشحات وظیفه حفظ چربی و رطوبت پوست گوش را برعهده دارند.
همچنین باعث ضد عفونی کردن گوش می شوند. برای نظافت گوش نیازی به ورود اجسام مختلف به داخل کانال گوش نبوده و نظافت مکرر گوش میتواند موجب خشکی پوست، التهاب و یا خارش پوست ناحیه گوش شود.
اما ممکن است این ماده برای برخی ایجاد مزاحمت کند.
برای خارج کردن جرم گوش می توانید به پزشک مراجعه کنید. زیرا ممکن است استفاده از جرم گوش لطمات جبران ناپذیری به گوشتان وارد کند.