به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، محققان با استفاده از نانوذرات الماس موفق شدند مانع از مهاجرت سلولهای تومور و رشد آن در بدن موشها شوند.
نانوذرات الماس، ذرات نانومقیاس از جنس کربن به ابعاد ۲ تا ۸ نانومتر هستند که میتوانند به راحتی با گروههای شیمیایی مختلفی مانند گروههای کربوکسیلیک یا داروها عاملدار شوند.
تحقیقات قبلی نشان داده است که سلولهای تقسیمکننده تومور به میزان قابل توجهی نانوذرات الماس را جذب کرده و سلولهای اپیتلیال که در مجاورت نانوذرات الماس عاملدار شده با گروههای کربوکسیلیک بودند توانایی مهاجرت در غشای سلولز قابل نفوذ را از دست میدهند.
خبر خوب دیگر اینکه: تولید کمپرسور دانش بنیان توسط جوانان ایرانی
راجیو ساکسنا و همکارانش بررسی کردند که آیا نانوذرات الماس ممکن است متاستاز تومور را مسدود کند، فرایندی که نیاز به مهاجرت سلولی به مناطق جدید دارد. یافتههای آنها این موضوع را تایید کرد.
نویسندگان سلولهای ملانوما B۱۶F۱۰ را با نانوذرات الماس دارای گروه کربوکسیلیک در محیط کشت قرار دادند و توانایی آنها در مهاجرت و حمله به غشا با منافذ ۸ میکرومتر را آزمایش کردند.
نویسندگان دریافتند که نانوذرات الماس توانایی مهاجرت سلولهای ملانوما را از بین میبرد، در حالی که سلولهای توموری گروه کنترل قادر به عبور از این غشا هستند.