به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، محققان دانشگاه صنعتی اصفهان طی پژوهشی، ژنتیک ویژگیهای مرتبط با دیرزیستی، برگشتپذیری پس از خشکی و خواب تابستانه در فسکیوی بلند را بررسی کردند و به نتایجی رسیدند که میتواند به تولید چمنهای مقاوم به خشکی منجر شود.
محمدهادی طالب صغادی که دکتری تخصصی خود را در رشته اصلاح نباتات – ژنتیک بیومتری در دانشگاه صنعتی اصفهان گذرانده درباره این طرح گفت: ایران به دلیل تغییرات اقلیم و روند گرمشدن کلی زمین، نسبت به سالهای گذشته، بیشتر دچار خشکسالیهای پیاپی میشود.
خبر خوب دیگر اینکه: ایران به عنوان چهارمین کشور دنیا فناوری ویدئو چک را بومی سازی کرد
پوششهای گیاهی قدیمی به دلیل گرمشدن آب و هوا و کمبود منابع آبی دیگر توانایی پاسخگویی به نیازهای مختلف را ندارند.
بنابراین نیاز به اصلاح ارقام جدیدی است که در عین گرمشدن هوا و خشکسالیهای پیشرو بتوانند عملکرد خود را حفظ کرده و دارای کارایی بالاتری نسبت به ارقام قبلی باشند.
اصلاح گیاهان علوفهای و چمنی دارای کاربردهای وسیع است
وی ادامه داد: امروزه استفاده از گیاهانی که در عین مقاومت به انواع تنشها دارای کاربردهای گوناگونی باشند در دنیا بسیار رواج یافته است. به همین منظور اصلاح گیاهان علوفهای-چمنی که دارای کاربردهای وسیعی نظیر سازگاری با دامنه وسیعی از شرایط آب و هوا و خاک، عملکرد خوب علوفه، سهولت.
در استفاده از علوفه، فصل طولانی چرا، زیباسازی فضاهای شهری، تحمل خشکی، مقاومت در برابر بسیاری از بیماریها و از جمله حشرات مضر، تولید بذر مطلوب و حفاظت از خاک بسیار ضروری است.
خبر خوب دیگر اینکه: تجاری سازی سامانه تشخیص سرطان سینه در ایران
این پژوهشگر در ادامه بیان کرد: با استفاده از روشهای اصلاح نباتات در این گیاهان میتوان ارقامی را تولید کرد که بسیاری از نیازهای امروز ایران را برطرف کند. یکی از گراسهایی که قابلیت زیادی برای اصلاح دارد گیاه فستوکاست که در عین حفظ عملکرد بالا در تمام سال برای چرای دام.
زیباسازی فضاهای شهری و حفظ پوشش گیاهی مراتع بسیار کاربردی است. با وجود اینکه، این گیاه بومی و سازگار با شرایط آب و هوایی ایران بوده ولی تاکنون کارهای اصلاحی و ژنتیکی در این گیاه صورت نگرفته است.