استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر یا پاک در جهان، روز به روز در حال افزایش است و در همین راستا، قیمت پنلهای خورشیدی رو به کاهش و ظرفیت تأمین انرژی از نور خورشید شدت یافته است؛ بهگونهای که طبق مطالعات صورت گرفته، پیشبینی میشود که طی پنج سال آینده، پنلهای خورشیدی بیشتری در جهان نصب شود تا جایی که ظرفیت آن به یک تریلیون وات خواهد رسید.
این در شرایطی است که یک تریلیون وات انرژی مورد نیاز یک سوم کل جمعیت آمریکاست، همچنین پیشبینی شده که تا سال ۲۰۲۳ حدود ۲۰ درصد کل پنلهای خورشیدی در جهان در کشورهای آسیایی چون چین، هند و ژاپن نصب خواهد شد. چین و ژاپن تا دو سال آینده نیمی از تأسیسات پنل خورشیدی را راهاندازی خواهند کرد و آمریکای شمالی و اروپا تا ۲۰۲۳ در حدود ۲۸ درصد سهم بازار پنلهای خورشیدی را به خود اختصاص خواهند داد.
طبق این پیشبینیها، ظرفیت پنلهای خورشیدی در خاورمیانه از سه درصد کنونی به ۹ درصد کل جهان خواهد رسید. دلیل اصلی این انتقال به انرژی خورشیدی، افزایش تقاضای برق در جهان است و با توجه به اینکه پنلهای خورشیدی قیمت هزینههای تولید برق را کاهش میدهد، هر روز قیمت تولید برق از این طریق رقابتیتر خواهد شد و راهاندازی نیروگاههای خورشیدی هر روز مقرون بهصرفهتر میشود.
در همین راستا، یوسف آردمولی – مدیرعامل سابق سازمان انرژیهای نو ایران – به ایسنا گفت: با توجه به تغییر رویکرد دولت در حوزه تجدیدپذیر، به نظر میرسینده روشنی را در ایران داشته است.اما برای رسیدن به این مساله باید اقداماتی صورت گیرد که در حال حاضر نیز دولت به آنها توجه دارد.
وی با اشاره به اقداماتی که باید برای توسعه تجدیدپذیرها در ایران صورت گیرد، گفت: یکی از وظایفی که دولت باید در این حوزه انجام دهد، تشویق بخش خصوصی برای توسعه سرمایهگذاری در حوزه تجدیدپذیرهاست؛ به گونهای که بخش خصوصی اشتیاق بیشتری برای حضور در حوزه تجدیدپذیرها داشته باشد.
مدیرعامل سابق سازمان انرژیهای نو ایران، اضافه کرد: البته اخیراً سرمایهگذاریها توسط بخش خصوصی در این بخش، با توسعه مواجه بوده است؛ به ویژه در بخش خورشیدی شاهد سیل سرمایهگذاریهای بخش خصوصی هستیم، اما باید به این موضوع نیز توجه کرد که جذب و حفظ بخش خصوصی نیازمند اقداماتی است.
وی، با تاکید بر این مساله که دولت ضمن پرداخت تسهیلات پول برق تولیدی بخش خصوصی را به موقع و به اندازه پرداخت کند، تصریح کرد: برای توسعه سرمایهگذاری خرید تضمینی، یک رکن قابل توجه و مهم است.
آردمولی با اشاره به اهمیت ظرفیتسنجی و ارزیابی و مکانیابی احداث نیروگاههای تجدیدپذیر گفت: یکی از وظایف اصلی دولت، ظرفیتسنجی در این حوزه است و باید شرایطی فراهم شود که بخش خصوصی بتواند به راحتی و در مکان مناسب سرمایهگذاری انجام دهد که البته در سازمان ساتبا این اقدام در حال انجام است.
انرژی های پاک سهم ۲۱ درصدی در تولید برق کشور را دارد که بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته باید این عدد به ۳۰ درصد برسد که برای این مهم نیز برنامههای زیادی در نظر گرفته شده و به نظر میرسد که دولت نگاه ویژهای به توسعه تجدیدپذیرها و حمایت از بخش خصوصی در این حوزه دارد.
انتهای پیام/