مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس از رشد ۳۵ درصدی صادرات این منطقه در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، رجبی مقدم با اشاره به جایگاه استراتژیک این منطقه در اتصال کشورهای اوراسیا به آبهای آزاد، از افزایش سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی، توسعه زیرساختهای ریلی و هوایی، و افزایش اشتغال در این منطقه خبر داد.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس، با تاکید بر موقعیت استراتژیک این منطقه گفت: منطقه ویژه اقتصادی سرخس به عنوان شاهراه اصلی در شرق کشور، مسیر ارتباطی کشورهای اوراسیا (CIS) را از طریق خطوط ریلی به بندرعباس و آبهای آزاد متصل میکند.
وی با اشاره به ظرفیتهای هوایی این منطقه افزود: فرودگاه بینالمللی الماس سرخس با پهنای باند ۶۳ متر و طول ۴۲۰۰ متر، یکی از باندهای مستعد برای فرود هواپیماهای پهنپیکر در کشور است.
افزایش صادرات و مبادلات تجاری
رجبی مقدم افزود: بر اساس آمار ارائهشده، در 10 ماهه نخست سال ۱۴۰۳ حجم صادرات منطقه ویژه اقتصادی سرخس به 312هزار تن و ترانزیت آن به یک میلیون و 123 هزار تن رسید که نشاندهنده رشد 35درصدی صادرات و ترانزیت نسبت به سال گذشته است.
وی همچنین به وضعیت اشتغال در این منطقه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۱۴۰۰ نفر بهطور مستقیم در شرکتهای منطقه و واحدهای خدمات رسان مشغول به کار هستند و امید می رود با راهاندازی واحدهای تولیدی و سایت های لجستیکی بزرگ در 1404 این آمار به 2500نفر افزایش یابد.
وضعیت شرکتهای مستقر در منطقه
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس درباره وضعیت شرکتهای مستقر در منطقه عنوان کرد: در مجموع 112 شرکت فعال و نیمهفعال در منطقه حضور دارند که از این تعداد، 29 شرکت فعال، 43 شرکت غیرفعال و الباقی در حال ساخت هستند.
سرمایهگذاری داخلی و خارجی
وی در ادامه به میزان سرمایهگذاری در منطقه اشاره کرد و گفت: تاکنون 1200میلیارد تومان سرمایهگذاری توسط شرکتها انجام شده است.
همچنین سرمایهگذاری خارجی انجامشده توسط شرکتهای ترکیهای، چینی و افغانستان به 250 میلیارد تومان رسیده و علاوه بر آن، 19 میلیون یورو حجم سرمایه گذاری ارزی به همراه داشته است.
توسعه زیرساختهای ریلی و مزیتهای ترانزیتی
رجبی مقدم افزود: یکی از ویژگیهای منحصربهفرد منطقه ویژه اقتصادی سرخس، برخورداری از دو نوع ریل عریض و نرمال است که امکان ورود همزمان قطارها و انتقال محمولهها به واگنهای مختلف را فراهم میکند. این منطقه همچنین دارای ۴۱ کیلومتر خطوط ریلی داخلی است که مزیت ویژهای در حوزه حملونقل محسوب میشود.
منطقه ویژه اقتصادی سرخس با توجه به موقعیت جغرافیایی، زیرساختهای پیشرفته ریلی، زمینی و هوایی، و افزایش سرمایهگذاری داخلی و خارجی، نقش مهمی در توسعه اقتصادی و تجاری کشور ایفا میکند. رشد 35درصدی صادرات، و توسعه اشتغال از جمله دستاوردهای مهم این منطقه در سال ۱۴۰۳ بوده است.