عارف:ویژگی وفاق بازکردن گره ها در زمان مناسب است/ تک نرخی کردن ارز یعنی سلامت اقتصاد

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان این که وفاق ریشه در باور، اعتقادات و صداقت رئیس جمهور دارد و امروز در بین نهادهای مختلف شاهد آن هستیم، گفت: ویژگی وفاق باز کردن گره ها در زمان مناسب است.

به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، «محمدرضا عارف» امروز سه‌شنبه ۱۱ دی‌ماه ۱۴۰۳ در همایش روابط‌عمومی‌های دستگاه‌های اجرایی کشور، با تاکید بر اینکه روابط عمومی‌ها پل ارتباط بین مردم و حاکمیت هستند، گفت: ثبات این پل به ارتباط دو جانبه است. اگر این تعامل دو جانبه باشد موفق خواهید بود اما اگر با نگاه قیم‌مآبانه برخورد کنیم و نقش روابط عمومی را توجیه‌گر کارها بدانیم قطعا موفق نخواهیم بود.

معاون اول رئیس‌جمهور با انتقاد از نگاه توجیه‌گر برخی مدیران، تاکید کرد: روابط عمومی‌ها از یک فرد حکم می‌گیرند اما حلقه‌هایی از یک زنجیر هستید که نماد عملکرد زنجیر به حساب همه گذاشته می‌شود و لذا اگر حلقه‌های زنجیر سست باشد، نتیجه مطلوب حاصل نخواهد بود.

وی تاکید کرد: نگاه امام خمینی (ره) به مردم، نگاهی مترقی و بسیار موثر بود. ایشان مسئولان را خدمتگزار مردم می‌دانستند و در اوج قدرت در بهشت زهرا اعلام کردند که من به نمایندگی از مردم دولت تشکیل می‌دهم. این جایگاه را باید روابط عمومی‌ها قبول کنند در این صورت است که می‌توان انتظار داشت در بخش‌های دیگر نیز شاهد خدمت به مردم باشیم. نباید بر مردم منت بگذاریم، حق داریم پستی را نپذیریم اما حق نداریم بر سر مردم منت بگذاریم، حق نداریم خود را قیم آن پست بدانیم، پست‌ها امانتی است که باید در راستای منویات مردم عمل کنیم.

عارف با تاکید بر اینکه وفاق ملی برآمده از تفکر نامزد یک جریان خاص است، افزود: وفاق ریشه در باور، اعتقادات و صداقت رئیس جمهور دارد و امروز وفاق را در بین نهادهای مختلف احساس می‌کنیم. در بسیاری از موارد در گذشته اگر گره‌ای می‌دیدیم آنرا کور می‌کردیم و بعد با کمک همکاران و دیگران می‌خواستیم آنرا باز کنیم که نتیجه آن گسست و شکست بود.

وی ویژگی‌های وفاق را برشمرد و تاکید کرد: ویٰژگی وفاق باز کردن گره‌ها در زمان مناسب است. جریان وفاق سهمی برای خود نمی‌خواهد بلکه نتیجه کار برای مردم و کشور اهمیت دارد.

راهبرد اصلی دولت باور وفاق ملی است و نه شعار وفاق ملی

عارف با بیان اینکه رویکرد وفاق با استقبال خوبی از سوی مردم و مسئولان مواجه شده است، تصریح کرد: ایجاد یک فضا خوب است اما هنر نگه‌داشتن آن است، باید وفاق ملی را توسعه دهیم و آنرا تبدیل به یک گفتمان کنیم. اگر مصمم باشیم و منیت را کنار بگذاریم قطعا جواب می‌دهد، نگوییم که چون ما طراح وفاق بودیم پس باید با من وفاق کنید، وفاق من و ما ندارد که کسی امتیاز آن را از آنِ خود بداند.

وی افزود: راهبرد اصلی دولت باور وفاق ملی است و نه شعار وفاق ملی. در این شرایط مسئولیت روابط عمومی‌ها سنگین‌تر می‌شود. مردم از جواب منفی شنیدن ناراحت نمی‌شوند بلکه از تبعیض و پارتی بازی ناراحت هستند. 

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه برخوردهای دوگانه برای مردم قابل قبول نیست، ادامه داد: وفاق می‌خواهد اخلاق را حاکم کند. حاکمیت اخلاق کار سختی نیست، اخلاق یعنی انقلاب اسلامی ما. اگر اخلاق را کنار بگذاریم دیگر چه مزیتی می‌بینید که مردم پشت سر مسئولان قرار بگیرند.

روابط عمومی‌ها باید زبان گویای دولت باشند

عارف اخلاق را مزیت نظام جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: این مزیت تا چه میزان در روابط فردی، اجتماعی و اداری حاکم است؟ متاسفانه فضایی ایجاد کردیم که اعتمادی به گزارش و خبر مسئولان نیست.
معاون اول رئیس‌جمهور بر برگزاری جلسات منظم شورای اطلاع‌رسانی دولت تاکید کرد و افزود: برمشکلات روابط عمومی‌ها آگاهیم و بی توجهی به روابط عمومی‌ها را درست نمی‌دانیم اما شما آمده‌اید که هنر خود در امکانات کم  نشان دهید، در فضای تعاملی و صمیمی بین مردم و دولت و اینکه زبان گویایی برای دولت باشید.
وی با تاکید بر حل مشکلات بودجه‌ای روابط عمومی دستگاه‌های اجرایی، اظهار داشت: روابط عمومی‌ها باید در انتقال اقدامات خوب دولت مطالبه‌گر باشند. 
معاون اول رئیس‌جمهور با طرح این پرسش که آیا ناترازی‌ها از ابتدای شهریور ۱۴۰۳ ایجاد شد یا خیر؟ گفت: آیا قبل از این تاریخ همه چیز در امن و امان بود. آیا امروز به ناترازی برق و گاز و آب رسیده‌ایم. با ناترازی بحرانی آب مواجه هستیم، روابط عمومی‌ها برای این موضوع چه برنامه‌ای دارند؟ در بحث ارز روابط عمومی‌ها باید به جامعه پاسخ می‌دادند که این نوسانات ارز به چه دلیل است.

ارز تک نرخی سیاست قطعی دولت چهاردهم است

عارف با بیان اینکه تک نرخی کردن ارز، سالم کردن اقتصاد است، تاکید کرد: تجربه موفقی در دولت اصلاحات داشتیم که ارز تک نرخی بود، این سیاست را به طور جد دنبال می‌کنیم. شاید در گام اول، اشکالاتی در زمان اجرا داشته باشیم که آنرا قبول داریم اما راهبرد، راهبرد درستی بود.
وی افزود: شاید زمان اجرا مناسب نبود و شاهد یک جهش در ارز نیمایی بودیم که بر بازار غیررسمی ارز هم اثرگذار بود.

همه مشکلات با همکاری و کمک مردم و نخبگان قابل حل است

معاون اول رئیس‎‌جمهور در ادامه سخنان خود با بیان اینکه مبنای دولت حرکت کارشناسی براساس نظر نخبگان و کارشناسان است،تصریح کرد: دولت این آمادگی را دارد که در تعامل با نخبگان تصمیم‌گیری کند. در حال حاضر با بحران آب مواجه هستیم، منابع آب زیر زمینی قدرت نفس کشیدن ندارند اما باید بدانیم که هیچ مشکلی تا زمانی که دولت‌ها مردم را دارند لاینحل نیست، مشکل آب، هوای آلوده، ناترازی گاز و .. با همراهی مردم به تدریج حل می‌شود.
عارف افزود: گزارش روابط عمومی باید صحیح و صادقانه برای مردم باشد، باید فرد محوری را کنار بگذاریم و مردم محوری، جامعه محوری و دولت محوری را حاکم کنیم. گزارش روابط عمومی باید به مردم امید دهد، جامعه به امید واقعی و با برنامه نیاز دارد و این نگاه که گزارش روابط عمومی مورد تایید مقام ارشد باشد را باید کنار بگذاریم.
وی تاکید کرد: روابط عمومی‌ها مجاز نیستند به خاطر به زعم خود منافع ملی صداقت را کنار بگذارند بلکه شفافیت، پاسخگویی و صداقت باید در اولویت روابط عمومی‌ها باشد.

تمرکزگرایی موفقیتی به همراه ندارد
عارف در بحث انتقال پایتخت از تهران،گفت: در موضوع انتقال پایتخت دو نظر کاملا متفاوت وجود دارد؛ یک نظر می‌گوید تهران باید پایتخت بماند و نظر دیگر می‌گوید که تهران ظرفیت بیش از ۱۰ میلیون نفر را ندارد. بیش از ۲۰ سال است که این دو نظر نتوانسته‌اند یکدیگر را قانع کنند اما باید تصمیم‌گیری شود. این تصمیم با یک بخشنامه و بدون درنظر گرفتن رضایت و نظر مردم امکانپذیر نیست.

معاون اول رئیس‌جمهور اصلاحات ساختاری را راهبرد دولت وفاق دانست و تاکید کرد: در آزادسازی‌ها هیچ منعی نداریم اما هر تصمیم اقتصادی باید پیوست عدالت اجتماعی و معیشت مردم داشته باشد. تصمیم اقتصادی حتی الامکان نباید تورم‌زا و در کنار آن موجب رشد باشد. رشدی که موجب ضربه خوردن به معیشت مردم باشد را نمی‌پذیریم.

وی افزود: امروز دنیا نشان داده است که دولت‌های تمرکزگرا ناموفق هستند و کاهش تصدی گری در برنامه جدی دولت است.

عارف انتقال امور به استان‌ها را از دیگر برنامه‌های دولت دانست و ادامه داد: در بحث امنیت، دفاع ملی و سیاست خارجی باید به صورت ملی تصمیم بگیریم و عمل کنیم اما به عنوان مثال در بحث یارانه‌ها نیازی نیست در مرکز تصمیم گیری شود و یک نسخه را برای همه کشور بپیچیم. طرحی مطرح است که یارانه‌ها را در اختیار استان‌ها قرار دهیم که خودشان تصمیم بگیرند. 

وی تاکید کرد: قرار بود مسئولیت اداره شهر بر عهده شوراها باشد اما این کار را نکردیم. شاید به دلیل تمرکز در دولت، در ارزیابی عملکرد شوراها مشخص شد که بیش از ۱۰ درصد از عملکرد خود را انجام نداده‌اند.

معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی و قوانین مربوط به آن را اجرا خواهیم کرد.

تبعیض مثبت یک ضرورت است
معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به حضور بیش از ۵۰ درصدی دختران در دانشگاه‌ها، گفت: دختران و زنان ما امروز چه سهمی در مدیریت میانی دارند؟ راهبرد ما در انتخاب مدیران و کارشناسان شایسته سالاری است اما امروز تبعیض مثبت هم یک ضرورت است. 
عارف تاکید کرد: اقوام یک فرصت و سرمایه برای کشور و نظام است اما متاسفانه عملکردها به گونه‌ای بوده است که به تهدید تبدیل شدند، این موضوع باید اصلاح شود و اقوام به فرصت تبدیل شوند. مشاهده کردید که استفاده از اقوام در استانها بازتاب‌های بسیار مثبتی داشت.
وی جوانگرایی را از رویکردهای دولت دانست و ادامه داد: باید جوانان را بیشتر به میدان آورد حتی اگر خطایی مرتکب شوند. 

وفاق ملی به معنی حاکمیت یک جریان نیست
معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه برخی هنوز وفاق را به منزله همه با من تعبیر می‌کنند، خاطرنشان کرد: وفاق در همه جا مدنظر رئیس‌جمهور است و گاهی هزینه‌هایی نیز برای دولت داشته است. وفاق ملی به معنی حاکمیت یک جریان نیست. وفاق این نیست که ما فقط دور و بری‌های خود را ببینیم.

امیدرسان، رسانه امیدبخش

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا