خلط سینه چیست و چگونه درمان می شود؟ به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، خلط سینه بر خلاف باور عمومی که منزجر کننده است، در واقع بخش مهمی از عملکرد دستگاه ایمنی بدن است.
خلط سینه حالت چسبناکی دارد و همه ما دوست داریم در هنگام سرما خوردگی خلط سینه نداشته و اذیت نشویم.
همانطور که گفتیم خلط سینه کارکرد مهمی در بدنمان دارد و حتی زمانی که بیمار نیستیم در مرطوب نگه داشتن بافتهای بدن کمک کرده و در حفاظت از دستگاه تنفسی نقش مهمی دارد.
در این مقاله از پایگاه خبری امیدرسان، با ما همراه ما باشید تا با این محافظ دستگاه تنفسی بیشتر آشنا شده و با آن بهتر کنار بیاییم.
دلایل ایجاد خلط سینه
گاهی خلط به صورت طبیعی در گلو وجود دارد، اما زمانی که خلط به صورت طبیعی نیست و بیش از اندازه است میتوان گفت در بدن مشکلی به وجود آمده است و باید به فکر درمان بود.
از عوامل مهم به وجود آمدن خلط سینه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- آسم
- سیگار کشیدن
- عفونت دستگاه تنفسی
- فیبروزکیستیک (یک بیماری ارثی است و توسط یک ژن معیوب به وجود می آید)
- بیماری سل
- برونشیت
- خلط سینه
خلط زمانی در سینه ایجاد میشود که ریه های فرد آسیب دیده باشد. خلط یا چرک که همراه با سرفه از بدن خارج میشود در واقع مانع از ورود گرد و غبار و باکتری ها به داخل بدن میشود.
رنگ خلط در واقع روشن و رقیق است، اما ایجاد التهاب ممکن است رنگ آن را تغییر دهد.
رنگ خلط نشانه چیست؟
خلط سبز رنگ:
رنگ سبز خلط نشانه سینوزیت است. خلط سبز نشان دهنده این است که سینوسها دچار عفونت شده اند. از مهمترین عواملی که باعث ایجاد خلط سبز رنگ میشود سینوزیت، عفونت ریه و برونشیت است.
خلط زرد رنگ:
این خلط نشان دهنده عفونت های ویروسی است. اگر مدت زمان طولانیتری این خلط باقی ماند و همراه با تب و لرز بود، حتما باید به پزشک مراجعه کرد تا مشخص شود آیا بیماری دیگری وجود دارد یا خیر.
خلط سفید رنگ:
خلط سفید ممکن است علل مختلفی را شامل شود. مهمترین علل ایجاد خلط سفید شامل موارد زیر میشود: رفلاکس معده، نارسایی قلبی، برونشیت، انسداد ریه
خلط سیاه رنگ:
در زمان آلودگی هوا و افرادی که در معادن زغال سنگ کار می کنند ممکن است خلط سیاه یا خاکستری رنگ داشته باشند.
استعمال سیگار و یا عفونتهای قارچی باعث ایجاد خلط سیاه رنگ میشود.
مشاهده خلط سیاه رنگ را باید جدی گرفت و حتما باید به پزشک مراجعه شود. در صورت غفلت و نادیده گرفتن عواقب بدی را به همراه دارد.
خلط قهوه ای رنگ:
در صورت باقی ماندن خون در مجاری تنفسی رنگ خلط از قرمز به قهوه ای تبدیل میشود. خلط قهوه ای به دلیل وجود بیماری های زیربه وجود می آید: آبسه ریه، عفونت ریه، برونشیت، فیبروز کیستیک.
خلط قرمز یا صورتی رنگ:
این خلط به دلیل وجود خون یا بیماریهای جدی مجاری تنفسی دیده میشود که شامل موارد زیر میشود؛ بیماری سل، آمبولی خون، سرطان ریه، نارسایی قلبی، ذات الریه
درمان خلط سینه
درمان خلط سینه با توجه به عوامل به وجود آوردن آن متفاوت است. بعضی از خلط ها را می توان در خانه و به روشهای سنتی درمان کرد و بعد از چند روز بهبود می یابد.
اما گاهی سرفههای خلط دار آزار دهنده و طولانی مدت است که در آن صورت باید به پزشک مراجعه کرد.
درمان خانگی خلط سینه
برای درمان خلط سینه به صورت سنتی و خانگی میتوان از روش های زیر کمک گرفت:
استفاده ازمایعات
بخور کردن
غرغره کردن آب نمک
استفاده از عسل
استفاده از روغن هایی مانند رز ماری، اکالیپتوس، آویشن
بالا نگه داشتن سر در موقع خواب
اگر خلط سینه با روشهای خانگی و بعد از چند روز بهبود نیافت با مراجعه به پزشک و با تجویز پزشک و استفاده از داروهای شیمیایی مانند شربت های ضد سرفه و خلط آور، نفازولین، پروپیل، فنیل افرین و غیره و طی کردن دوره بیماری بیمار بهبود می یابد.
همه چیز درباره خلط سینه
هرگونه تغییر ناگهانی در رنگ و نوع خلط سینه و در صورت طولانی بودن سرفههای خلط دار بهتر است بلافاصله به پزشک مراجعه شود.
طبیعتا روشهای درمان خانگی ذکر شده در بیشتر مواقع عمل میکنند اما همه می دانیم که پیشگیری بهتر از درمان است.
مراجعه و رفتن به پزشک و مشاوره گرفتن می توان علل خلط سینه را شناسایی کرد و بهترین درمان تجویز گردد.