رییس اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان گفت: تولید نهال در قالب طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در استان به پنج میلیون و ۵۰۰ هزار نهال رسید.
به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، بهزاد گلابیان روز سهشنبه در بازدید از نهالستانهای تولیدکننده نهال برای طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت، گفت: سال ۱۴۰۲ در قالب این طرح ۲.۵ میلیون اصله نهال در استان تولید و ۱.۹ میلیون اصله نهال توزیع و کشت شد. سال ۱۴۰۳ نیز سه میلیون اصله تولید شد و آماده توزیع است.
وی نهالهای تولیدشده را شامل سنجد، تبریزی، ارغوان، کاج تهران، کاج مشهد، سرو خمره ای، سرو شیراز، سرو نقره ای، اقاقیا، زیتون تلخ، توت، عناب، تاغ، گز، زبان گنجشک میشود.
وی با اشاره به تولید نهال در ۲ نهالستان جنگلی شهید عموزاده در شهرستان سمنان و نهالستان چغولگیر در شهرستان شاهرود همچنین یک نهالستان بیابانی در شهرستان دامغان، ادامه داد: از مهمترین اهداف طرح کاشت یک میلیون درخت، تجهیز نهالستانها، تولید نهال، توسعه جنگلها با کاشت نهال و بذر، زراعت چوب، آبیاری و مراقبت از نهالها عنوان شده است.
این مسوول گفت: طرحهای استان سمنان در تولید نهال از منظر کیفیت اجرا و تطابق با اهداف تعیینشده بسیار مطلوب و مطابق با استانداردهای ملی ارزیابی میشود.
وی افزود : مهمترین اقدامها در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در استان سمنان شامل تجهیز نهالستانها برای تولید گونههای سازگار با اقلیم منطقه، کاشت بذر و نهال در عرصههای منابع طبیعی، اجرای طرحهای زراعت چوب و برنامههای مرتبط با آبیاری و مراقبت از نهالها بود. همه این اقدامها به منظور حفظ و توسعه پوشش گیاهی استان و مقابله با بحرانهای زیستمحیطی از جمله بیابانزایی و کاهش منابع آبی اجرا شد.
گلابیان در خصوص عوامل موفقیت استان سمنان در اجرای این طرح نیز گفت: یکی از مهمترین عوامل موفقیت، برنامهریزی دقیق و هماهنگی مؤثر بین واحدهای مختلف است. همکاری نزدیک با تیمهای ارزیابی و استفاده از نیروهای متخصص در اجرای طرحها نقش بسزایی در ارتقای کیفیت طرحها داشت. از طرفی، تعهد ، حمایت مردم و مسئولان محلی نیز در پیشبرد این طرح ملی موثر بود.
به گفته وی، طرح کاشت یک میلیارد درخت یکی از بزرگترین طرحهای منابع طبیعی کشور است که نقش حیاتی در بهبود کیفیت هوا، حفاظت از منابع آبوخاک، و مقابله با تغییرات اقلیمی دارد. از مردم استان سمنان دعوت میشود تا با مشارکت فعال در این طرح، گامی بلند برای حفظ منابع طبیعی و توسعه پایدار بردارند. بدون شک، همراهی مردم و همدلی آنها با مسئولان میتواند آیندهای روشنتر برای طبیعت کشورمان رقم بزند.
رییس اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان اظهار امیدواری کرد که اجرای موفق این طرح در استان بتواند الگویی مناسب برای سایر استانها باشد و حرکت ملی کاشت یک میلیارد درخت بهعنوان یک طرح مردمی، نقش مؤثری در حفظ سرمایههای طبیعی کشور ایفا کند.
از ۹.۷ میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد نواحی بیابان و خشک، ۳۸.۵ درصد مراتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و سه و ۶ دهم درصد جنگل است