برداشت محصول زیتون از باغات منطقه مغان پایان یافت و بر اساس اعلام مدیرعامل کشت و صنعت و دامپروری مغان، امسال بیش از ۶۰۰ تن محصول زیتون تولید و برداشت شد.
به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، مدیرعامل کشت و صنعت و دامپروری مغان، مقدار زیتون برداشت شده از سطح ۳۲۰ هکتار باغ بارور زیتون در این مجتمع تولید ملی در سال قبل را ۵۵ تن اعلام کرد و گفت: امسال با انجام اقدامات فنی انجام شده، میزان برداشت محصول زیتون در مغان بیش از ۱۰ برابر افزایش داشته است.
صمد بهزاد روز شنبه افزود: با توجه به برنامهریزی امور باغبانی شرکت کشت و صنعت مغان و رسیدگی بموقع و آبیاری و تغذیه مکرر باغات و همچنین با مدیریت علمی و اصولی، مبارزه بموقع با آفات و بیماریها امسال بالغ بر ۶۰۰ تن انواع زیتون کنسروی و روغنی برداشت و تحویل کارخانه پروسس میوه شد.
وی با اشاره به ادامه روند پاکسازی و برداشت باقیمانده زیتون در باغات منطقه بیان کرد: افزایش چشمگیر میزان برداشت زیتون به نوبه خود یک رکورد برای بنگاه اقتصادی کشت و صنعت در سالهای پس از احداث باغات محسوب می شود.
مدیرعامل کشت و صنعت و دامپروری مغان اضافه کرد: توسعه باغات زیتون در کشت و صنعت مغان تا سقف یک هزار و ۲۰۰ هکتار در سند توسعه باغات پیش بینی شده و با برنامهریزی و مدیریت شرکت، انتظار می رود که زیتون به یکی از محصولات درجه اول این مجتمع عظیم ملی از لحاظ ارزش و درآمد تبدیل شود.
وی استفاده از ارقام زودبازده و مقاوم به کم آبی و احداث و تکمیل پروژه کاشت زیتون را از جمله برنامه توسعه پنج ساله مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان ذکر کرد و ادامه داد: تولید سالانه ۱۵ هزار تن محصول زیتون در چند سال آینده در این واحد تولید ملی با بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال درآمد هدف گذاری شده است.
بهزاد با اشاره به حذف ۴۰۰ هکتار از درختان غیراقتصادی مجتمع باغات میوه کشت و صنعت و دامپروری مغان افزود: کاشت درخت و توسعه باغات این مجتمع در راستای تبعیت از سیاستهای نظام و وزارت جهاد کشاورزی و با توجه به تاثیرات زیست محیطی و اقتصادی آن برای این مجتمع عظیم ملی به عنوان یک اولویت در دستور کار قرار دارد.
وی باغات میوه را از جمله اقدامات مهم و موثر در کاهش میزان مصرف آب عنوان کرد و ادامه داد: با توجه به شرایط اقلیمی کشور و محدودیت منابع آبی، ما باید با روشهای نوین باغداری، استفاده از آب در باغات را به حداقل برسانیم.
همکاری بین شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان با یک شرکت تولید کننده نهال ترکیه در زمینه احداث باغ و نوسازی مجتمع باغات این مجموعه تولیدی از سال گذشته آغاز شده است.
شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان که چند سال پیش به بخش خصوصی واگذار شده و پس از کشمکشهای زیاد واگذاری آن ابطال شد، طی دو سال اخیر با اقدامات انجام شده مدیریت جدید، در مسیر احیا، حفظ اشتغال و سودآوری قرار گرفته است.
مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان که هماکنون به عنوان زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی محسوب میشود، در زمینه تولید محصولات کشاورزی، دامی و صنایع وابسته با ۲ هزار و ۷۰۰ نفر نیروی انسانی شاغل فعالیت میکند و به عنوان پیشانی تولید بخش کشاورزی استان در حال فعالیت و تولید است.
این مجموعه بزرگ اقتصادی به عنوان بزرگترین شرکت کشت و صنعت کشور با داشتن اراضی وسیع زراعی به مساحت بیش از ۲۰ هزار هکتار زمین زراعی، ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار باغات میوه، مجتمع بزرگ دامپروری، کارخانههای قند، لبنیات، فرآوری میوه و چند واحد تولید غذای دام و سایر نیازهای حوزه کشاورزی از شرکتهای منحصر به فرد کشور محسوب میشود.
بنا به اعلام مدیران فعلی، امکان افزایش تولیدات شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان به یک میلیون تن وجود دارد به طوری که میزان تولیدات این شرکت در سال گذشته ۶۰۰ هزار تن بود و امسال به ۷۰۰ هزار تن میرسد و تا سه سال آینده هم به ظرفیت تولید یک میلیون تن محصول خواهد رسید.
هم اینک نیمی از ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار باغ موجود در اراضی مجتمع بزرگ تولیدی کشت و صنعت و دامپروری مغان به علت نبود سرمایهگذاری در طول سالیان متمادی پیر و فرسوده شده است.
بنا به گفته مدیرعامل این مجموعه، عملیات اقتصادیتر کردن باغات شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان، نوسازی و اصلاح درختان از سال گذشته آغاز شده است به طوری که طی دو سال اخیر بیش از ۴۰۰ هکتار از باغات این واحد تولیدی نوسازی و بهسازی شده است.
برنامههای میان مدت ایجاد نهالستان گونههای گواهی شده لیبل آبی، آزمایشگاه کشت بافت، باغ مادر در سطح ۵۰ هکتار، باغ الگویی غیرمتراکم در سطح هشت هکتار، باغ الگویی متراکم به میزان ۲ هکتار و نیز کشت ارقام خالص و سالم (لیبل آبی) در ناحیه چهار مجتمع باغات میوه به وسعت ۱۰ هکتار در دست اجراست که با عملیاتی شدن آنها شاهد تحولی در بزرگترین مجموعه باغی یکپارچه ایران در مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان خواهیم بود.