سخنگوی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان گفت: بیش از ۲۰۰ طرح مرمتی بناهای تاریخی در استان در ۹ ماه امسال و با هزینه ۲ هزار میلیارد ریال اجرا شد.
به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، شهرام امیری افزود: مرمت رواقهای سی و سه پل، گنبد و منارههای مدرسه چهارباغ، کمربند مسجد جامع عباسی، گنبد تاج الملکِ مسجد جامع عتیق، مسجد جامع نطنز، مجموعه باغ فین کاشان و گنبدخانه مسجد جامع گلپایگان از طرح های شاخص مرمتی از ابتدای امسال تا آذر ماه در استان اصفهان است.
وی گفت: همچنین ۱۹۸ طرح سیاحتی، اقامتی و پذیرایی در قالب تاسیس هتل، اقامتگاه بومگردی، سفرهخانه سنتی و مجتمع گردشگری با سرمایهگذاری بیش از ۳۴۰ هزار میلیارد ریال و پیشرفت ۶۰ تا ۹۰ درصدی در استان اصفهان در حال اجراست.
امیری با اشاره به احصاء فرصتهای سرمایه گذاری در طرحهای سیاحتی، اقامتی و پذیرایی افزود: ۳۹۰ بسته سرمایهگذاری نیز در ۲۹ شهرستان استان اصفهان در سه ماه اخیر شناسایی و در یک سامانه مشخص بارگذاری شده است تا به سرمایه گذاران معرفی شود.
سخنگوی میراث فرهنگی اصفهان ضافه کرد: این طرح های سیاحتی، اقامتی و پذیرایی شامل بهرهبرداری و نجات بخشی برخی ابنیه تاریخی استان است.
کمر زرین، ویگل و سیلک در صدر اجرای طرحهای باستانشناسی اصفهان
امیری گفت: حفاظت از کشفیات منطقه «کمر زرین» همراه با اجرای طرح عبور و مرور مردم در این محور تاریخی با همکاری شهرداری اصفهان، برجستهترین و بزرگترین طرح کاوش باستانشناسی در ۹ ماه امسال در استان بوده است.
گذرِ تاریخی کمر زرین در یکی از کهنترین نقاط اصفهان و در نزدیک مسجد «جامع عتیق» این شهر قرار دارد؛ یافتههای باستانشناسی در این گذر از پیش از اسلام تا دوره قاجار قابل ردیابی است و بررسی در باره قدمت آثار کشف شده در آن همچنان ادامه دارد.
وی اظهار داشت: همچنین کاوش های باستانشناسی در محوطه باستانی «ویگل» و ادامه طرح بهسازی و مرمت و تعیین حریم محوطه باستانی «سیلک» کاشان از دیگر اقدامات حوزه باستانشناسی این استان محسوب میشود.
ویگل، نام محوطه باستانی در شرق شهر «بیدگُل» از توابع شهرستان آران و بیدگل است که در ۲ فصل کاوش باستان شناسی، بقایای آتشکده ای متعلق به دوران ساسانی و همچنین دوران انتقالی ساسانی به اسلامی در آن کشف شده است.
محوطه سیلک در کاشان یکی از ارزشمندترین آثار باستانی ایران است که از حدود هشت هزار سال پیش از دوره نو سنگی (عصری که در آن انسان از ابزارهای سنگی بهره میگرفت و آغاز زندگی روستانشینی بود) تا دوره ماد، شواهد و مدارک تحولات زندگی بشر را در خود نگه داشته است.
استان اصفهان با بیش از ۲۲ هزار اثر تاریخی(یک هزار و ۹۴۰ اثر ملی و ۱۵ اثر ثبت جهانی) و افزون بر ۶۰۰ خانه تاریخی و جاذبههای مختلف طبیعی، فرهنگی، مذهبی و تفریحی در کانون توجه گردشگران قرار دارد.