فرماندار شوش گفت: زمین مورد نیاز برای ساخت ۱۰ هزار واحد مسکونی در شوش جانمایی و تخصیص داده شد که با صدور مجوز نهایی تا ۲ ماه آینده مشکل زمین مورد نیاز برای احداث مسکن در این شهرستان تا ۱۰ سال آینده برطرف میشود.
به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، محسن حویزه روز دوشنبه فعال سازی تعاونیهای مسکن و تامین زمین را ۲ مطالبه مهم مردم شوش دانست و گفت: ظرفیتهای کشاورزی و میراث فرهنگی این شهرستان موجب شده تا تامین زمین برای ساخت مسکن به یکی از اساسی ترین مسایل شوش تبدیل شود.
وی ادامه داد: بیشتر زمینهای محدوده شهرستان شوش، زمینهای درجه یک کشاورزی است به همین دلیل تامین زمین برای ساخت مسکن در این شهرستان دارای محدودیت و پیچیدگی است.
فرماندار شوش با بیان اینکه تلاشها برای تامین زمین مورد نیاز طرحهای مسکن در این شهرستان به ثمر رسیده است، اظهارکرد: پیگیری برای تغییر کاربری زمینهای موسوم به ۴۱ هکتاری در محدوده شهرستان از ۱۱ سال پیش آغاز شد ولی به دلایل مختلف فنی اجرایی نشد.
وی با بیان اینکه مجوز تغییر کاربری این زمینها با پیگیریهای فراوان طی هفتههای اخیر در کمیته هفت نفره استان صادر شده است، ادامه داد: سهم کشاورزان در این زمینها نیز تعیین شده است.
حویزه گفت: زمینهای موسوم به ۴۱ هکتاری برای تامین زمین مورد نیاز مسکن ملی، جوانان و مددجویان در نظر گرفته شده است که با توجه به نقشه برداریهای انجام شده این زمینها امکان احداث حدود یک هزار و ۸۰۰ مسکن را فراهم خواهد کرد.
وی با اشاره به اقدامهای انجام شده برای بازنگری در طرح توسعه شوش افزود: ۲۳۰ هکتار زمین طی سالهای اخیر برای توسعه شهرستان در نظر گرفته شده و نقشه برداری نیز انجام شده است که با وجود صدور سند مالکیت برای برخی از این زمینها، کار به دلایل مختلف متوقف شد و امکان احداث مسکن در این زمینها وجود نداشت.
فرماندار شوش با بیان اینکه الحاق و تغییر کاربری ۱۸۵ هکتار از این اراضی به عنوان اولویت نخست هدف گذاری شد، اظهارکرد: تخصیص نهایی این زمین در دستور کار نشستهای تخصصی استان است و با نهایی شدن آن طی هفتههای اخیر ظرفیت احداث حدود هشت هزار و ۵۰۰ واحد مسکن فراهم میشود.
وی با بیان اینکه هم اکنون سند زمین موسوم به ۱۸۵ هکتاری در مالکیت مسکن و شهرسازی است، افزود: با توجه به اینکه بخشی از این زمینها جزو محدودههای تاریخی شوش هستند، تعیین دقیق حدود این مناطق توسط میراث فرهنگی شوش آغاز شده است که با نهایی شدن آن، اقدامهای لازم برای حراست از محدودههای تاریخی انجام میشود.
حویزه با اشاره به بازدیدهای میدانی مستمر از دستگاههای متولی برای پیگیری آخرین روند تامین زمین مورد نیاز احداث مسکن در این شهرستان بیان کرد: سرعت صدور مجوزها و تخصیص زمینهای برنامه ریزی شده مطلوب است و با اقدامهای انجام شده امکان بارگذاری این زمینها در سامانه تا سه ماه آینده وجود دارد.
وی افزود: مجوز تغییرکابری زمینهای موسوم به ۴۱ هکتاری صادر شده است و مجوز نهایی الحاق ۱۸۵ هکتار زمین با توجه به نشستهای کارشناسی متعدد طی ماههای اخیر به محض پایان تعیین محدودههای تاریخی توسط میراث فرهنگی به سرعت صادر میشود.
فرماندار شوش فعال سازی تعاونیهای مسکن در شوش را یکی از اولویتهای مهم یک سال اخیر دانست و بیان کرد: ۱۶ تعاونی مسکن غیرفعال در این شهرستان وجود داشت که موجب شده بود طرحهای متعدد مسکن سازی نیمه تمام در شوش وجود داشته باشد البته با نشست های متعدد در یکسال اخیر ۱۵ تعاونی فعال شد.
احداث بیش از سه هزار واحد مسکن مهر در شوش آغاز شد ولی ۲۲۴ واحد از این تعداد با گذشت سالها نیمه تمام باقی ماندند؛ با پیگیریهای فرمانداری شوش، تمام واحدهای مسکن مهر باقی مانده تعیین تکلیف شده و قرار است تا پایان امسال تمام این واحدها به متقاضیان تحویل داده شوند.
جمع کل متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن در شهرستان شوش، ۱۰ هزار و ۳۵ نفر بوده که درخواست ۲ هزار و ۱۰۰ نفر تایید نهایی شده است.