خبر خوب رئیس سازمان بازرسی کل کشور در صداوسیما؛ جلوگیری از تعطیلی ۲۸۶ واحد تولیدی در سال جاری

رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت که سامانه گزارشگران فساد تقریبا مراحل نهایی خود را طی می‌کند و به‌صورت هوشمند دایر است.

به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، ذبیح اله خداییان همزمان با روز جهانی مبارزه با فساد در برنامه صف اول شبکه خبر حضور یافت و اقدامات این نهاد نظارتی را تشریح کرد.

وی با بیان اینکه فساد، یک جرم سازمان یافته و فراملی و آثار آن گسترده است، تصریح کرد: در شرع مقدس اسلام در نهج البلاغه بر موضوع مبارزه با فساد تاکید شده است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: سازمان بازرسی فرمایشات حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری پیرامون مبارزه با فساد را گردآوری کرده است و مقام معظم رهبری بیشترین تاکیدات را در زمینه مبارزه با فساد دارند.

طراحی سامانه گزارشگران فساد بر اساس قانون جدید در مرحله نهایی است

خداییان با تاکید بر اینکه عزم مسئولان در دولت و قوه قضاییه بر این است که با فساد مبارزه شود، از تصویب آیین نامه قانون حمایت از گزارشگران فساد خبر داد.

وی با اشاره به اینکه بر اساس این قانون باید سامانه گزارشگران فساد طراحی شود، تصریح کرد: سازمان بازرسی کل کشور در این رابطه سامانه‌ای داشت و پس از تصویب قانون نیز با همکاری سایر دستگاه‌های متولی نسبت به ارتقای سامانه اقدام شد که در مرحله نهایی است؛ اما در حال حاضر نیز هرکسی گزارشی از فساد دارد می‌تواند از طریق درگاه ۱۳۶.ir و تلفن هوشمند ۱۳۶ آن را اعلام کند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور درپاسخ به سئوالی پیرامون اقدامات پیشگیرانه سازمان بازرسی، خاطرنشان کرد: اولویت سازمان بازرسی در امر مبارزه با فساد، پیشگیری است و این موضوع به صورت علمی در دستور کار قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه بیشتر اقدامات سازمان بازرسی جنبه پیشگیرانه دارد، ادامه داد: پیرامون موضوع پیشگیری، از نظر نخبگان استفاده می‌شود و تفاهم نامه‌های متعددی با مراکز علمی منعقد شده و اندیشکده سلامت اداری با همکاری دانشگاه امام صادق راه اندازی شد.

گزارش‌های سازمان بازرسی منجر به ۱۶ هزار و ۷۴۱ پیشنهاد اصلاح فرآیند شده است

خداییان با بیان اینکه ۲۱۳ گلوگاه فسادخیز شناسایی و در برنامه‌های نظارت و بازرسی در دستورکار قرار گرفته است، گفت: ۶۱۱۲ پرونده نظارت و بازرسی در سال گذشته داشته‌ایم که نتیجه آن ۱۰۶۱۸ گزارش بود و از این تعداد حدود ۶۵۰۰ گزارش، جنبه هشداری داشته و همچنین این گزارش‌ها منجر به ۱۶ هزار و ۷۴۱ پیشنهاد اصلاح فرآیند شده است.

از تعطیلی ۲۸۶ واحد تولیدی در سال جاری جلوگیری شد

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اقدامات این سازمان در نظارت بر اجرای قوانین حوزه تولید و کمک به تولیدکنندگان، اظهار کرد: سازمان بازرسی کل کشور در سال جاری ضمن شناسایی و احصای دقیق موانع تولید و نظارت بر اجرای قوانین این بخش، با بازدید‌های مستمر و برگزاری نشست با تولیدکنندگان به مشکلات واحد‌های تولیدی رسیدگی می‌شود.

وی با بیان اینکه در سال جاری حدود ۶۷۷ پرونده با موضوع حمایت از تولید در سازمان بازرسی تشکیل شده است، افزود: این سازمان اقداماتی نظیر برگزاری ۱۸۱۰ جلسه، ۱۷۰۰ مکاتبه، ۱۴۹۰ پیگیری و ۷۵۶ بازدید میدانی انجام داد که منجر به احیا و راه اندازی ۵۵ واحد، جلوگیری از تعطیلی ۲۸۶ واحد، افزایش تولید در ۲۵۹ واحد، تسریع در اخذ مجوز ۳۱۸ واحد، تسهیل در تامین مالی ۳۸۱ واحد شده است.

خداییان ادامه داد: در درگاه ۱۳۶، بخشی اختصاصی به کارآفرینان و تولیدکنندگان اختصاص داده شده است و به همه تولیدکنندگان و فعالان حوزه تولید اعلام می‌کنم که اگر در مسیر تولید با سنگ اندازی مواجه شدند از طریق این راه ارتباطی مشکلات خود را با سازمان بازرسی کل کشور در میان بگذارند.

سازمان بازرسی با جدیت بر اجرای قانون برنامه هفتم توسعه نظارت می‌کند

رئیس سازمان بازرسی به موضوع نظارت بر اجرای قانون برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و ادامه داد: در قانون برنامه هفتم توسعه برای تک تک دستگاه‌ها وظیفه تعریف شده است که سازمان بازرسی در اجرای وظایف نظارتی خود تکالیف همه دستگاه‌ها را احصا و به آنها ابلاغ کرده است.

وی ادامه داد: سازمان بازرسی بر اجرای قانون برنامه هفتم با جدیت نظارت می‌کند تا این قانون به سرنوشت قوانین توسعه قبلی دچار نشود.

خداییان خاطرنشان کرد: سازمان بازرسی احکام برنامه هفتم توسعه که نیاز به تدوین و تصویب دستورالعمل و آیین نامه دارد را رصد می‌کند.

اقدامی در رابطه با افزایش تولید برق تجدیدپذیر صورت نگرفته است

رئیس سازمان بازرسی در مورد قانون هوای پاک نیز گفت: در این قانون برای ۲۱ دستگاه تکالیفی مشخص شده و متولی اصلی این قانون سازمان حفاظت محیط زیست است و مکلف شده اگر دستگاهی به وظیفه خود عمل نکرد آن را به مراجع ذیصلاح گزارش دهد.

وی یادآور شد: سازمان بازرسی در رابطه با نظارت بر اجرای این قانون ۱۲۰ جلسه با متولیان امر برگزار کرده و ۸۰ مکاتبه داشته است و تعدادی از مدیران و مسئولان وقت را به دستگاه قضایی معرفی کرد‌ه‌ایم.

خداییان در بیان مصداق گفت: اقدامی در رابطه با افزایش تولید برق تجدیدپذیر صورت نگرفته و در این زمینه برای سازمانی که مسئول تولید انرژی پاک است، پرونده تشکیل شده است.

وی تاکید کرد: اگر برای ترک فعل مسئولان پیرامون خودداری از انجام وظایفی که بر عهده دارند، مجازات تعیین و اجرا شود، بسیاری از ترک فعل‌ها از بین می‌رود.

همه هشدار‌های سازمان بازرسی جنبه پیشگیرانه دارد و دخالت محسوب نمی‌شود

رئیس سازمان بازرسی تصریح کرد: در پی ورود‌ها و برخورد‌های سازمان بازرسی برخی می‌گویند که این سازمان جرات را از مدیران گرفته است، درحالیکه اینطور نیست ما به هیچ وجه دنبال مچ گیری نیستیم، هشدار و تذکر می‌دهیم و وقتی دستگاه‌ها عمل نمی‌کنند باید تبدیل به پرونده شود.

وی ادامه داد: بعضی از مسئولان هشدار‌های ما را دخالت در کار خود می‌دانند، ما می‌توانیم هشدار ندهیم و منتظر بمانیم مرتکب تخلف از قانون شوند و معرفی به دستگاه قضایی کنیم، درحالیکه همه هشدار‌های سازمان بازرسی جنبه پیشگیرانه دارد و دخالت محسوب نمی‌شود.

سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی پس از ورود رئیس قوه قضاییه متحول شد

خداییان پیرامون موضوع ساماندهی انبار‌های اموال تملیکی، خاطرنشان کرد: سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی یکی از دستگاه‌هایی بود که پس از ورود و تاکیدات ریاست قوه قضاییه متحول و چارت آن اصلاح شد.

وی افزود: سازمان بازرسی ۳۶۰ مورد بازدید از انبار‌ها داشته است، ۲۲۰ نامه هشداری ارسال شده و ۲۰ نفر از مسئولان دستگاه‌های مختلف به مراجع قضایی معرفی شده‌اند.

بانک‌ها به حدود ۲۰ درصد از وظایفشان در اجرای قانون جهش تولید مسکن عمل کرده‌اند

رئیس سازمان بازرسی در مورد نظارت بر اجرای قانون جهش تولید مسکن نیز گفت: در قانون جهش تولید مسکن برای دستگاه‌ها تکلیف مشخص شده است.

وی ادامه داد: در رابطه با مسکن مهر تعداد زیادی هشدار به دستگاه‌ها ارسال شده و به تعدادی از استانداران و تعدادی از بانک‌ها نیز تذکر داده شده است.

خداییان با بیان اینکه بانک‌ها به حدود ۲۰ درصد از وظایفشان در اجرای این قانون عمل کرده‌اند، گفت: از مدیران تعدادی از بانک‌ها اخذ توضیح شده و پرونده تشکیل می‌دهیم.

رئیس سازمان بازرسی در مورد موضوع خودرو نیز گفت: در زمینه خودرو نسبت به کیفیت گله‌مند هستیم و پرونده تشکیل داده‌ایم.

وی در رابطه با باشگاه‌های ورزشی نیز خاطرنشان کرد: در رابطه با مقاوم سازی، اصلاح چمن، نحوه اعزام افراد ورود کردیم و پرونده تشکیل داده‌ایم.

امیدرسان، رسانه امیدبخش

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا