خبر خوب برای اهالی مازندران؛ تخصیص اعتبار هفت هزار میلیاردی برای رفع تنش آبی در استان

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران با اشاره به بروز تنش آبی در مناطق محروم و روستاهای دوردست، از تخصیص هفت هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح‌های‌ آبرسانی با هدف مقابله با تنش آبی در این استان خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، بهزاد برارزاده روز سه شنبه از اجرای طرح‌های آبرسانی در مناطق محروم و دوردست با هدف مقابله با تنش آبی، در ۱۹ شهرستان این استان خبرداد و اظهار کرد: قرارداد اجرای طرح های آبرسانی با پیمانکاران نیز منعقد شده است تا تنش آبی در مناطق محروم به حداقل کاهش یابد.

وی تصریح کرد: از طریق قرارگاه امام حسن مجتبی(ع)، بنیاد خیریه حاج اکبر ابراهیمی، بنیاد برکت، اعتبارات مسئولیت اجتماعی وزارت نفت و ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، نسبت به جذب این میزان اعتبار و اجرای طرح‌های آبرسانی اقدام شده است.

این مقام مسوول با بیان اینکه از مجموع سه هزار روستای مازندران، اکنون یکهزار و ۳۵۰ روستا با تنش آبی مواجه اند، ‌ خاطرنشان کرد: با هدف رفع تنش آبی، اجرای طرح های آبرسانی در مناطق محروم و دور دست این استان با جدیت در دستور کار است.

مدیرعامل شرکت آبفای مازندران، لازمه رفع تنش آبی مازندران را اجرای بیش از ۲ هزار طرح آبرسانی عنوان کرد و گفت که با برنامه ریزی های صورت گرفته و اعتبارات پیش بینی شده تا مدت سه سال آینده، تنش آبی در مناطق محروم و روستاهای دوردست این استان رفع خواهد شد.

برارزاده، اعتبار مورد نیاز برای اجرای طرح های آبرسانی در روستاهای محروم و دوردست با هدف رفع تنش آبی این استان را ۱۰ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: ورود میلیون ها مسافر و گردشگر، ‌مهار نشدن آب‌های سطحی، سنتی و خاکی بودن انهار کشاورزی، برداشت های بی رویه آب از چاه‌ها و سنتی بودن ۹۵ درصد از سردهنه های کشاورزی، از جمله عوامل مهم در بروز تنش آبی این استان است.

نیاز آبی مازندران بیش از ۱۵ هزار لیتر در ثانیه است که در حال حاضر در این خطه شمالی کشور بیش از ۱۳ هزار لیتر در ثانیه آب تولید و استحصال می شود.

سرانه تولید آب شهری در هر شبانه روز برای هر شهروند مازندرانی در مناطق شهری ۲۰۰ و در مناطق روستایی نیز ۱۷۱ لیتر است. از این میزان شهروندان در هر شبانه روز ۱۴۰ تا ۱۵۰ لیتر و در مناطق روستایی نیز ۱۲۰ تا ۱۳۰ لیتر آب مصرف می‌کنند که این میزان بیشتر از حد استاندارد است.

برابر آمارها، حدود ۱۲ درصد آب اشامیدنی استان از آب سطحی و ۸۸ درصد از آب زیرزمینی یعنی ۷۴۰ حلقه چاه و ۳۷۳ چشمه تامین می شود، که در زمان بارندگی با کدورت آب و زمان قطع برق با خرابی پمپ ها مواجه می شویم که این چالش نشان می دهد باید بیشتر به سمت استفاده از آبهای سطحی برویم.

استان مازندران افزون بر سه هزار روستای بالای ۲۰ خانوار دارد. منابع آبی این استان از ۷۲۰ حلقه چاه، ۳۵۳ دهنه چشمه و سد با ظرفیت تولید و استحصال ۵۲۲ میلیون مترمکعب، تامین می‌شود.

شرکت آب و فاضلاب مازندران یک میلیون و ۱۰۲ هزار مشترک را در ۵۸ شهر و یکهزار و ۶۷۸ روستا زیرپوشش دارد.

امیدرسان، رسانه امیدبخش

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا