مدیرعامل آب و فاضلاب خوزستان گفت: عملیات ساخت تصفیهخانه فاضلاب غرب اهواز با سرعت در حال اجرا است به طوریکه با افزایش جبهههای کاری، پیشرفت فیزیکی این طرح از ۲۳ به ۵۳ درصد رسیده است.
به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، صابر علیدادی روز سه شنبه در حاشیه بازدید از طرح تصفیهخانه فاضلاب غرب اهواز به همراه نماینده بانک مرکزی ایران، بیان کرد: این تصفیه خانه یکی از مهمترین اولویتهای شرکت آب و فاضلاب خوزستان است و تلاش میکنیم هر چه سریعتر تکمیل شود.
وی افزود: برای اثربخشی طرح جامع فاضلاب اهواز باید این تصفیهخانه به صورت همزمان اجرا و تکمیل شود به همین دلیل در هشت ماهه گذشته طرح تصفیهخانه فاضلاب غرب اهواز بیش از ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان بیان کرد: در حال حاضر طرح جامع فاضلاب اهواز در ۴۲ نقطه فعال است و روند اجرایی این طرح با سرعت در حال اجرا است. این طرح در حال حاضر حدود ۶۳ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و برای ادامه روند اجرایی آن، نیازمند منابع مالی هستیم.
وی با اشاره به افق طرح تکمیلی تصفیهخانه فاضلاب غرب اهواز گفت: تکمیل تصفیهخانه فاضلاب غرب اهواز بخش قابل توجهی از فاضلاب اهواز را تصفیه خواهد کرد و این گام، مهمترین اقدام برای حذف ورودی فاضلاب به رودخانه کارون در غرب اهواز است.
علیدادی با بیان اینکه تکمیل طرح تصفیهخانه فاضلاب غرب اهواز نیازمند ساخت شبکه، تصفیهخانه و ایستگاههای پمپاژ است افزود: این تصفیهخانه از طریق فاینانس خارجی ساخته میشود و جمعیت ۵۲۲ هزار نفری را تحت پوشش قرار میدهد همچنین در شبانه روز، ۱۵۶ هزار مترمکعب فاضلاب را دریافت و تصفیه میکند.
وی اعتبار مورد نیاز این تصفیهخانه را ۳۹ میلیون یورو عنوان کرد و افزود: عملیات اجرایی این طرح از سال ۱۴۰۰ شروع شد و تا سال ۱۴۰۲ دارای پیشرفت فیزیکی ۲۳ درصدی بود که در سال جاری اقدامات موثری در راستای تکمیل این طرح مهم و حیاتی انجام شد.
بر اساس این گزارش مطالبه جدی مردم برای حل معضل فاضلاب اهواز موجب شد تا رهبر معظم انقلاب دستور حل مشکل شبکه فاضلاب اهواز را بدهند و در این راستا ۵۰ میلیون یورو از محل صندوق توسعه ملی به شرکت آب و فاضلاب استان اختصاص یافت.
در سال ۱۳۸۸، ۱۵۲ میلیون یورو از بانک جهانی برای احداث تصفیهخانه فاضلاب اهواز و تکمیل شبکه جمعآوری فاضلاب درخواست گردید اما در نهایت ۱۰۲ میلیون یورو جذب شد.
با این وجود در سالهای گذشته پس زدگی فاضلاب به یک چالش عادی در سطح شهر اهواز تبدیل شده است تا جایی که در سال ۹۸ بعد از بارش باران در فصل زمستان شاهد آبگرفتگی چندین روزه در اهواز بودیم همچنین آب وارد زندگی و خانههای مردم شد که خسارت زیادی برای آنها به همراه داشت.
تکمیل نشدن شبکه فاضلاب، فرسودگی و ریزش این شبکه در نقطههای مختلف، وضعیت خاص و شیب صفر زمین اهواز موجب شده تا این شهر در فصل بارش با مشکل بالازدگی فاضلاب و آب گرفتگی معابر به صورت بحرانی روبه رو شود.