به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، رئیس انجمن ملی خرما ایران گفت: ایران با تولید سالانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن محصول خرما رتبه دوم تا سوم تولیدکننده دنیا را داراست.
محسن رشیدفرخی درباره وضعیت تولید و صادرات خرما در کشور افزود: البته ایران از لحاظ تنوع ارقام خرما نخستین رتبه را در جهان داراست.
این موضوع امتیاز مثبتی برای کشور ما در بین کشورهای تولیدکننده خرما به شمار میرود که هر نوع سلیقهای را پوشش میدهد.
در حال حاضر مصر با تولید ۱.۸ میلیون تن اولین تولیدکننده و عربستان سعودی، الجزایر، عراق، پاکستان و سودان در رتبههای سوم تا هفتم قرار دارند.
خبر خوب دیگر اینکه: پوشش فیبر نوری ۸ میلیون خانوار تا آخر امسال
البته به دلیل نزدیکی میزان تولید ایران و عربستان سعودی گاهاً سازمان فائو عربستان سعودی را رتبه دوم تولید خرما جهان معرفی میکند.
وی با بیان اینکه میزان تولید خرما کشور نسبت به سال گذشته یکسان بوده و تغییر چندانی نداشته است افزود: امسال با توجه به شرایط آب و هوایی و تغییرات اقلیمی در برخی نقاط کشور افت محصول و البته در برخی نقاط کشور نیز افزایش محصول داشتیم.
به طوری که برآورد می شود در مجموع یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن محصول خرما در سطح ۲۵۰ هزار هکتار از نخلستانهای کشور تولید شود که رقم قابلتوجهی است.
دستیابی به صادرات ۴۰۰ میلیون دلاری خرما در سالجاری
با توجه به میزان تولید و رفع برخی مشکلات صادراتی و کاهش میزان عوارض و تعرفهها، امسال ارزش صادراتی از این محصول حدود ۴۰۰ میلیون دلار برآورد شده است که در بحث صادرات سالانه بهطور متوسط ۲۵ تا ۳۰ درصد محصول خرما کشور صادر میشود.
کالری یک عدد خرما چقدر است؟ معرفی کالری انواع خرماهای ایرانی
سال گذشته ۳۰۰ هزار تن خرما به ارزش ۳۵۰ میلیون دلار به کشورهای هدف صادر شده بود
رییس انجمن ملی خرما ایران گفت: طبق آمارها ۱۲ استان کشور دارای نخیلات هستند که از این تعداد ۶ استان شامل بوشهر، کرمان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، فارس و خوزستان عمده تولیدکننده خرمای کشور به شمار میروند که تولید اقتصادی دارند.
به دلیل بروز و شیوع آفت سوسک سرخرطومی حنایی افت تولید در برخی استانهای خرماخیز کشور داشتهایم که ادامه این روند خطرناک است.
بهترین خرماهای کشور در کجا تولید می شوند
وی افزود: اکنون خرما مضافتی در کرمان، خرما کبکاب و زاهدی در بوشهر و فارس، خرما پیارم در استان هرمزگان، خرما کلیته در سیستان و بلوچستان تولید میشوند که عمده ارقام خرمای ایران اقتصادی و تجاری هستند.