خبر خوب اقتصادی: 17 هزار مگاوات نیروگاه توسط صنایع احداث می‌شود

به گزارش پایگاه خبری امید‌رسان، بر پایه توافقی که در سال قبل بین وزارتخانه‌های نیرو و صنعت، معدن و تجارت ایران به امضا رسید، صنایع مهم کشور برای ساخت ۱۷,۵۰۰ مگاوات نیروگاه دست به کار شدند.

در سال ۱۴۰۰ و با هدف کم کردن وابستگی صنایع به شبکه برق ملی، تفاهم‌نامه‌ای بین وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت به امضا رسید تا صنایع کلان به سمت ایجاد نیروگاه بروند.

بلافاصله پس از امضای این تفاهم‌نامه، اقدامات لازم برای به ثمر رساندن این طرح توسط دو وزارتخانه آغاز گردید و فرآیند ساخت نیروگاه‌های صنعتی کلید خورد؛

همچنین بر اساس ماده ۴ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقاء نظام مالی کشور، صنایع بزرگ موظفند بخشی از نیازهای انرژی خود را از طریق نیروگاه‌های تولیدی خود برآورده سازند.

بر طبق اعلام وزارت نیرو، یکی از اهداف کلیدی این وزارتخانه برای حل مشکل کمبود برق و تضمین تأمین انرژی پایدار به‌خصوص در فصول گرم، تسریع در پروژه‌های نیروگاهی اجرایی شده توسط صنایع است.

تا به امروز، ۵ واحد نیروگاهی توسط صنایع به ظرفیت کلی ۸۷۱ مگاوات به بهره‌برداری رسیده و پیش‌بینی می‌شود این مقدار تا تابستان آتی به ۱۷۰۰ مگاوات افزایش یابد.

برنامه‌ریزی‌ها نشان می‌دهد که تا تابستان سال ۱۴۰۳، ۷ واحد نیروگاهی از مجموعه صنعتی به شبکه برق کشور متصل خواهند شد، که این امر ظرفیت تولید نیروگاه‌های وابسته به صنایع را به ۱۷۰۰ مگاوات خواهد رساند.

فولاد مبارکه در حال ساخت نیروگاهی با ظرفیت ۱۶۰۰ مگاوات است که شامل ۶۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی و ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه حرارتی می‌شود.

از این حجم، یک واحد گازی با ظرفیت ۳۰۷ مگاوات به بهره‌برداری رسیده و یک واحد گازی دیگر با همان ظرفیت، به‌زودی به شبکه ملی برق پیوسته خواهد شد.

شرکت‌هایی چون چادرملو در یزد، گل‌گهر در سیرجان و آلومینیوم المهدی هر کدام در حال توسعه نیروگاه‌های سیکل ترکیبی با ظرفیت ۵۴۶ مگاوات هستند، که پیش‌بینی می‌شود دو واحد گازی از چادرملو و گل‌گهر و یک واحد گازی از آلومینیوم المهدی تا تابستان ۱۴۰۳ به بهره‌برداری برسند.

در ادامه، صنایع دیگری نظیر پارسیان، فولاد شادگان، فولاد کاوه، جاجرم، جنوب کیش و فولاد هرمزگان نیز در حال پیشبرد فرآیندهای مناقصه و دریافت مجوزهای سوخت هستند که انتظار می‌رود تا تابستان ۱۴۰۴، نیروگاه‌های گازی آن‌ها به بهره‌برداری برسند.

سید زمان حسینی، مجری طرح‌های نیروگاهی خودتأمین صنعتی، به استقبال قابل توجه صنایع از برنامه دولت برای توسعه نیروگاه‌های خودتأمین اشاره کرد و گفت: با توجه به نیاز فزاینده صنعت برق و تصویب قانون مانع‌زدایی از صنعت برق، صنایع بزرگ می‌توانند با ساخت نیروگاه‌های خودتأمین به تأمین برق مورد نیاز خود در ایام گرما کمک کنند.

او افزود که تا به حال برای ساخت ۱۷ هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه توسط صنایع، موافقت‌نامه‌های اصولی صادر شده است.

برق تولیدی این نیروگاه‌ها، علاوه بر رفع نیازهای داخلی صنایع، قابلیت مبادله با مصرف‌کنندگان دیگر را نیز دارد و از حمایت‌های شرکت مدیریت شبکه برق ایران بهره‌مند می‌شود. همچنین صنایع می‌توانند مازاد تولیدی خود را به شبکه عرضه کنند.

حسینی تاکید کرد که بر اساس محاسبات، هزینه‌های سرمایه‌گذاری برای احداث نیروگاه‌های خودتأمین توسط صنایع ظرف مدت دو تا سه سال، با پیشگیری از خسارت‌های ناشی از توقف تولید در دوران محدودیت‌های فصلی، جبران خواهد شد و این صنایع می‌توانند از فروش برق مازاد بهره‌مند شوند.

امید‌رسان، رسانه امید‌بخش

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا