خراسانشمالی این روزها جدای از تلاش برای رونق مراودات تجاری با کشورهای آسیانه میانه از جمله ترکمنستان و تاجیکستان سعی دارد با انعقاد تفاهم نامه و شناسایی بازار هدف آفریقا از فرصت اقتصادی سرزمین الماس ها نیز غافل نشود.
به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، تعمیق همکاری های تجاری با کشورهای همسایه و دوست از راهبردهای دیپلماسی اقتصادی دولت است و خراسانشمالی نیز سعی دارد جای خود را در این پازل اقتصادی پیدا کند.
این استان یک میلیون نفری با ۴۵۰ واحد تولیدی بزرگ و کوچک از زمان مشخص شدن راهبردهای دیپلماسی اقتصادی دولت چهاردهم در پی تسهیل مراودات تجاری با آسیای میانه است و گام های امیدبخشی نیز در این مدت برای رونق تجارت با ترکمنستان و تاجیکستان برداشته است.
با هم افزایی مسوولان اجرایی، نمایندگان مجلس و فعالان بخش خصوصی هم بازگشایی گذرگاه مرزی پرسه سو در سطح ملی در حال پیگیری است و هم تاکنون هیات های تجاری تاجیسکتان از ظرفیت های اقتصادی این استان برای افزایش مبادلات تجاری بازدید داشته اند.
بازگشایی گذرگاه مرزی پرسه سو محور گفت و گو های رییس جمهور در سفر اخیر به ترکمنستان قرار گرفت و تجار تاجیک نیز در سفرهای خود آمادگی خود را برای گسترش تجارت با خراسان شمالی اعلام کردند اما سودای تجاری این استان تنها به آسیای میانه محدود نشده است به گونه ای که این روزها چشم اندازی برای دستیابی به بازار آفریقا نیز برای خود تعریف می کند.
این روزها مسوولان اتاق بازرگانی خراسان شمالی سعی دارند از کانال اتاق مشترک ایران و آفریقا از مزایای این بازار جدید و پرسود بهره مند شوند.
استانی که ظرفیت هایی قابل توجه ای در حوزه های محصولات پتروشیمی، محصولات فولادی، مصالح ساختمانی و بنگاه های کوچک تولیدی دارد و می تواند با شناسایی بازار طرفین موجب گسترش تبادلات تجاری بین ۲ کشور شود.
گرچه در سال های اخیر هیات های تجاری خراسان شمالی به برخی کشورهای همسو همچون روسیه اعزام و تفاهم نامه هایی منعقد شده است اما این این روزها این استان یک میلیون نفری چشم انداز اقتصادی خود را در کشورهای آفریقایی نیز دنبال می کند.
خراسان شمالی توانمندی های خوبی نیز در تولید آلومینیوم، آلفا آلومینیوم، منیزیم، محصولات پتروشیمی و فولادی دارد
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی در این باره گفت: سالانه ۲۲ تن نگین زعفران، انواع انگور، پسته، هلو، خشکبار و گیلاس در استان تولید می شود که بخشی از این محصولات به کشورهای مختلف صادر می شود.
عباس کاظمی افزود: همچنین این استان بیش از ۲ میلیون راس دام سبک و سنگین دارد و یکی از قطب های دامپروری کشور است.
وی تصریح کرد: ظرفیت های خراسان شمالی محدود به کشاورزی نیست بلکه توانمندی های صنعتی خوبی نیز در حوزه های تولید آلومینیوم، آلفا آلومینیوم، منیزیم، محصولات پتروشیمی و فولادی دارد.
کاظمی خاطرنشان کرد: اکنون تلاش می کنیم تا بسترهای لازم را برای مبادلات تجاری با کشورهای آفریقایی را فراهم کنیم چرا که ظرفیت وجود دارد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی از امضای تفاهم نامه همکاری در راستای توسعه صادرات با اتاق مشترک ایران و آفریقا خبر می دهد.
کاظمی افزود: براساس این تفاهم نامه اتاق مشترک ایران و آفریقا، اعضای اتاق استان را در جریان درخواست ها، مناقصه ها، هیات های تجاری اعزامی و همایش های مربوطه به قاره آفریقا خواهند گذاشت.
اعضای اتاق خراسان شمالی از این پس در جریان مناقصه ها، هیات های تجاری اعزامی و همایش های مربوطه به قاره آفریقا قرار خواهد گرفت
وی ادامه داد: طرفین موافقت کردند نسبت به برگزاری دوره های آموزشی مشترک، سمینارها، رویدادهای مشترک و جلسات B۲B، خدمات مشاوره در حوزه کسب و کار و استفاده از امکانات و تجهیزات طرفین با یکدیگر همکاری کنند.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: به منظور حداکثرسازی اثربخشی در حضور کسب و کارهای ایرانی در مراوده تجاری با آفریقا و در راستای سیاست کلان راهبردی اتاق آفریقا در جهت اولویت گذاری کشورهای آفریقایی برای هر استان مقرر شد طرفین به صورت مشارکتی نسبت به تامین بودجه برای شناسایی شاخص های موثر بر موفقیت استان در هر کشور و رتبه بندی کشورها براساس این شاخص ها به عنوان یک طرح مشترک در کلینیک بازاریابی بین المللی اتاق آفریقا اقدام کنند.
وی ادامه داد: همچنین طرفین موافقت کردند ظرف ۲ هفته آینده نسبت به معرفی نمایندگان خود جهت زمانبندی اجرایی موارد فوق، ذکر و اقدام کنند.
کاظمی تاکید کرد: هدف از انعقاد این تفاهم نامه ایجاد میز نمایندگی اتاق مشترک ایران و آفریقا، ارتباط و تعامل در توسعه همکاری های مشترک بازرگانی، علمی و پژوهشی، آموزشی، ترویجی، فرهنگی و خدمات مشاوره ای با استفاده از امکانات و ظرفیت های طرفین در جهت ایجاد توسعه و بهبود محیط کسب و کار است.
خراسان شمالی دارای حدود ۴۵۰ واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه گذاری ۱۳ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۱۱ هزار نفر است.