ناظر گمرکات استان و مدیرکل گمرک کرمانشاه از رشد ۵۲ درصدی وزن و افزایش ۹۵ درصدی ارزش کالاهای ترانزیتی از مبداء گمرکات استان کرمانشاه در هشت ماه سپری شده از سال جاری خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، «علیاصغر عباسزاده» روز دوشنبه وزن کالاهای ترانزیتی از مبداء گمرکات این استان در این مدت را سه میلیون و ۴۹۶ هزارو ۳۰۶ تن به ارزش یک میلیارد و ۷۷۰ میلیون و ۹۵۰ هزار و ۵۸ دلار عنوان کرد.
ناظر گمرکات استان و مدیرکل گمرک کرمانشاه تصریح کرد: گمرک پرویزخان با یک میلیارد و ۷۶۸ میلیون و ۴۱۸ هزار و ۳۲۵ دلار به وزن سه میلیون و ۴۹۶ هزار تن، از نظر ارزش و از لحاظ وزن سهم ۹۸ درصدی از مجموع کالای ترانزیتی مبداء گمرکات استان کرمانشاه را از آن خود کرد.
وی افزود: این میزان کالای ترانزیتی از مبداء گمرک پرویزخان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از حیث وزن ۵۵ درصد رشد و از لحاظ ارزش ۱۰۱ درصد افزایش داشته است.
عباسزاده سهم گمرک خسروی از مجموع کالای ترانزیتی مبداء گمرکات استان را از لحاظ ارزش و از حیث وزن یک درصد عنوان و مقدار آن را یک میلیون و ۹۵۰ هزارو ۲۵۳ دلار به وزن ۳۱۱ تن بیان کرد.
ناظر گمرکات استان و مدیرکل گمرک کرمانشاه اضافه کرد: سهم گمرک کرمانشاه از مجموع کالای ترانزیتی مبداء گمرکات این استان در هشت ماه سپری شده از سال جاری از نظر وزنی و ارزشی یک درصد و مقدار آن ۵۸۱ هزارو ۴۸۰ دلار به وزن چهار تن است.
عباسزاده، عمده کالاهای ترانزیتی خارجی از مبداء گمرکات استان کرمانشاه را مازوت، نفتا، روغن صنعتی، بیتومین و عمده کالای ترانزیت داخلی از مبداء این گمرکات را ضایعات کارتن عنوان کرد.
فعالیت ۲ مرز رسمی و ۵ بازارچه مرزی در استان کرمانشاه
استان کرمانشاه در مجموع افزون بر ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرزی فعال است و سالانه بیش از سه میلیارد دلار کالا از این مرزها به خارج از کشور صادر میشود.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه افزون بر ۲۷ هزار نفر جمعیت و ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که در امتداد این مرزها، ۲ مرز رسمی و فعال خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با بخش حکومت مرکزی و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.
مرز رسمی پرویزخان قطب اقتصادی غرب کشور و از مرزهای فعال است و ۴۵ درصد صادرات کالاهای غیر نفتی از کشورمان به کشور عراق از طریق این مرز صورت میگیرد.
هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام میشود.
مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری قصرشیرین دارای بزرگترین پایانه زمینی بین المللی خاورمیانه در غرب کرمانشاه امسال نیز یکی از گذرگاه های عبور زائران اربعین حسینی بود.
مرز خسروی در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده که خسروی – منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و سپس بندر حلب در سوریه و ساحل دریای مدیترانه بود.
خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانون مهم تردد مسافر و زائر ایرانی و عراقی است.
قصرشیرین ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت دارد و زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب میکنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف میرسند، همچنین پیش از زیارت امام حسین به امامان مدفون در کاظمین و سامرا مشرف میشوند.