مدیرعامل گروه صنعتی تراکتورسازی ایران از برقراری مجدد ارایه تسهیلات خرید تراکتور با تدبیر وزیر جهاد کشاورزی خبرداد و گفت: تاکید وزیر بر عملیاتی شدن اعطای این تسهیلات از ماه آینده است.
به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، مصطفی وحیدزاده روز دوشنبه با اعلام این خبر افزود: در جلسهای که با وزیر جهاد کشاورزی و با حضور مدیرعامل بانک کشاورزی و مدیران وزارت جهاد کشاورزی به منظور بررسی مشکل قطع تسهیلات خرید تراکتور برگزار شد، وزیر جهاد کشاورزی تأکید کرد که اقدامات لازم بهمنظور اعطای تسهیلات خرید تراکتور به عنوان یکی از اصلیترین دغدغه های کشاورزان هرچه زودتر عملیاتی شود.
وی اعلام کرد: وزیر جهاد کشاورزی با توجه به تجربه کاری و سابقه چندین دوره نمایندگی مجلس و حضور در کمیسیون تخصصی کشاورزی، اعطای تسهیلات خرید تراکتور برای کشاورزان را که به مدت ۳ سال متوقف شده بود از طریق بانک کشاورزی به جریان انداخت.
وحیدزاده ادامه داد: به نظر میرسد در سال مزین به شعار جهش تولید، با تدبیر غلامرضا نوری وزیر جهاد کشاورزی، بهزودی موانع ایجاد شده بر سر راه کشاورزان در دسترسی به تسهیلات خرید تراکتور برطرف شود.
هفته پیش نیز گروه صنعتی تراکتورسازی ایران تفاهم نامه ای با یکی از بانک ها به منظور پرداخت تسهیلات خرید تراکتور به متقاضیان را امضا کرد که بر اساس آن ۳۰ درصد از بهای تراکتور بهصورت آورده شخصی کشاورزان و ۷۰ درصد نیز بهصورت وام قرضالحسنه، با کارمزد چهار درصد به کشاورزان متقاضی تراکتور پرداخت می شود.
بر اساس این تفاهم نامه، این تسهیلات در گام نخست به تراکتورهای سبک از جمله تراکتور شالیزار، تراکتور باغی(۹۵۰)، تراکتور ۴۷۰ تک و جفت دیفرانسیل و تراکتور ۴۵۵ تا سقف ۴ میلیارد ریال پرداخت خواهد شد.
با توجه به قطع یکباره اعطای تسهیلات مکانیزاسیون به کشاورزان جهت خرید تراکتور از سوی جهاد کشاورزی، بسیاری از کشاورزان که تمکن مالی لازم را ندارند موفق به خرید تراکتور بهعنوان وسیله اصلی کسب و کار خود نشدند.
به رغم اختصاص اعتبار ۵۰ هزار میلیارد ریالی ویژه از سوی رئیسجمهور شهید برای خرید تراکتور به کشاورزان، این رقم نیز تاکنون توزیع نشده است، این عدم انجام وظایف از سوی مسئولان مربوطه باعث ایجاد صفهای خرید تراکتور و به خطرافتادن امنیت غذایی کشور شده که تراکتورسازی بهمنظور همراهی با بخش کشاورزی، جلوگیری از وارد شدن خسارات بیشتر به این بخش و حمایت از زحمتکشان این عرصه با رایزنیهایی که انجام داده ارائه تسهیلات برای کشاورزان را برنامهریزی کرده است.
تراکتورسازی ایران اکنون با ۹ شرکت اقماری در تبریز، ۲ شرکت در خارج از آذربایجان شرقی و ۲ شرکت در بیرون از مرزهای ایران اسلامی، بزرگترین تولید کننده ماشین آلات کشاورزی و تراکتور از ۳۵ تا ۱۵۰ اسب بخار در کشور است که در حال حاضر ۹۹ درصد نیاز کشاورزان کشور به تراکتور را تامین می کند و سال گذشته ۴۱ میلیون دلار ارز آوری از محل صادرات انواع تراکتور، موتور و قطعات ریخته برای کشور داشته است.