خبر خوب از دستاورد دانش بنیان؛ مبارزه با آلودگی هوا و ارزآوری 50 درصدی در کشور

در حالی که آلودگی هوا به یکی از بزرگ‌ترین معضلات جامعه تبدیل شده است، یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی توانسته با تولید پیشرفته‌ترین فیلترهای هپا، نه تنها بخشی از نیازهای اساسی جامعه را برای مقابله با این معضل تأمین کند، بلکه با توسعه محصولاتی با کیفیت، به رقابتی جدی در بازارهای جهانی بپردازد و ارزآوری 50 درصدی برای کشور به ارمغان آورد.

به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، زندگی شهری با چالشی جدی به نام آلودگی هوا مواجه است، مشکلی که نه تنها آسایش، بلکه مستقیماً سلامت انسان‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد و می‌تواند عوارض کوتاه‌مدت و بلندمدت ایجاد کند. در این میان، دستگاه‌های تصفیه هوا به‌ویژه در محیط‌های بسته خانگی و اداری، راه‌حلی ایده‌آل برای مبارزه با این معضل به شمار می‌آیند. این دستگاه‌ها با استفاده از فیلترهای پیشرفته، قادر به از بین بردن ذرات معلق و آلودگی‌های میکروبی و آلرژی‌زا هستند.

همچنین هم‌زمان با شیوع ویروس کرونا، اهمیت دستگاه‌های تصفیه هوا دوچندان شد؛ زیرا یکی از اصلی‌ترین روش‌های انتقال ویروس، یعنی انتقال از طریق هوا، نیازمند کنترل ویژه‌ای شده بود. دستگاه‌های تصفیه هوا با فیلترهای پیشرفته توانسته‌اند به‌طور مؤثر ذرات ریز و حتی ویروس COVID-19 را جذب کنند و محیطی امن‌تر و بهداشتی‌تر فراهم آورند.

شرکت دانش‌بنیان بهینه‌سازان طب‌ابزار به عنوان یکی از پیشروان صنعت تجهیزات آزمایشگاهی و پزشکی در کشور، از سال 1397 فعالیت خود را آغاز کرده است. این شرکت با موفقیت در تولید دستگاه‌ها و فیلترهای پیشرفته، از جمله فیلترهای هپا، پاسخگوی بخشی از نیازهای مهم جامعه برای مقابله با آلودگی هوا بوده است.

نگهبانان سلامت شهری

غلامرضا نژاد دوست، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، فیلترهای هپا را به‌عنوان “فیلترهای ذرات هوا با کارایی بالا” خواند و اظهار کرد: این فیلتر ها توانسته‌اند بیش از 99.9 درصد از ذرات معلق مانند آلرژن‌ها، ویروس‌ها و حتی باکتری‌ها را حذف کنند، و به این ترتیب راهکاری کارآمد برای تأمین سلامتی و بهبود کیفیت زندگی ارائه دهند.

وی ادامه داد: فیلترهای هپا با لایه‌های درهم‌تنیده‌ای از الیاف فایبرگلاس و پلیمرهای خاص، طراحی شده‌اند تا به هیچ ذره‌ای، حتی به اندازه 0.3 میکرون، اجازه عبور ندهند. ساختار آکاردئونی این الیاف به آنها ظرفیت بیشتری برای جذب و نگهداری ذرات می‌بخشد.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان بهینه‌سازان طب‌ابزار ، مسدود شدن راه ذرات، گیر افتادن به علت تراکم بافت و انتشار و پراکندگی را  سه روش اصلی مکانیزم کاری این فیلترها برشمرد و گفت: کوچکترین ذرات هنگام عبور، در کناره‌های الیاف به دام می‌افتند، ذرات بزرگتر از 1 میکرون در بافت متراکم الیاف جاگیر می‌شوند و ذرات به‌صورت نامنظم در اثر برخورد با مولکول‌های گازی، در دام فیلتر گرفتار می‌شوند.

هم‌پیمان سلامتی در پزشکی و زندگی روزانه

نژاد دوست، خاطرنشان کرد: این فیلترها به دلیل ویژگی‌های ضدباکتریال خود، در تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی نیز جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده‌اند. برای افرادی که از آسم و آلرژی رنج می‌برند، فیلترهای هپا به‌عنوان سپری محافظ، امکان تجربه هوایی پاک را فراهم می‌کنند.

وی ضمن اشاره به اینکه، فیلتر هپا، بسته به شرایط محیطی و میزان آلودگی هوا، نیاز به تعویض منظم دارد تا عملکرد بهینه خود را حفظ کند؛ بیان کرد: این توجه به نگهداری، راه ‌را برای داشتن هوایی سالم‌تر و زندگی کم‌دغدغه‌تر باز می‌کند.

از H10 تا H14 و قدرت حذف ذرات آلاینده

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان ضمن اشاره به اینکه، فیلترهای هپا بر اساس کارایی خود در حذف ذرات معلق، در دسته‌های مختلفی طبقه‌بندی می‌شوند؛ یکی از مهم‌ترین جوانب این فیلترها را توانایی آن‌ها در از بین بردن ذرات با اندازه‌های متفاوت دانست و گفت: H10 ، پایین‌ترین سطح در کلاس فیلترهای هپا است و می‌تواند تا 85% از ذرات بزرگ‌تر از 0.3 میکرون را با کارایی مناسب حذف کند. این سطح از فیلتر برای محیط‌هایی که نیاز به تصفیه نسبی هوا دارند، مناسب است و می‌تواند به بهبود کیفیت هوا کمک کند.

وی ادامه داد: در مقابل، فیلتر H14 که در رده بالاترین و پیشرفته‌ترین فیلترها قرار دارد، می‌تواند تا 99.995% از ذرات بزرگ‌تر از 0.3 میکرون را فیلتر کند. این ویژگی منحصر به‌فرد، فیلتر H14 را به گزینه‌ای عالی برای مراکز پزشکی، آزمایشگاه‌ها و دیگر مکان‌هایی که به تصفیه هوای بسیار دقیقی نیاز دارند، تبدیل کرده است.

نژاد دوست، درپایان خاطرنشان کرد: فیلترهای هپا نه تنها نقشی کلیدی در پاکسازی هوا ایفا می‌کنند، بلکه سهم 50درصدی از ارزآوری را به خود اختصاص داده‌ است.

امیدرسان، رسانه امیدبخش

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا