مدیر انرژی و کربن شرکت ملی گاز گفت: تاکنون بالغ بر ۹۳ هزار واحد موتورخانه مورد بهسازی قرار گرفته است و توانستیم بالغ بر ۵۵۰ میلیون مترمکعب صرفه جویی در مصرف گاز را رقم بزنیم.
به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، سجاد کاشفی با اشاره به این که بهینه سازی مصرف انرژی در کشور ما به یک عزم ملی نیاز دارد که در قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی دیده شده است، گفت: ارزیابیهای ما نشان میدهد که بخشهای زیادی از این قانون مغفول واقع شده و حتی آیین نامههای اجرایی برای بسیاری از مواد آن به نگارش در نیامده است.
وی افزود: به عنوان مثال، در اجرای طرح تعویض بخاریهای دارای بازدهی بالا به بخاریهای دارای بازدهی پایین، باید توجه شود که وقتی مباحث مرتبط با بهینه سازی مصرف انرژی در مقررات ملی ساختمان رعایت نمیشود، هرقدر هم که تجهیز با بهره وری خوب استفاده کنیم، هدررفت انرژی رخ میدهد. عمده هدررفت انرژی در ساختمانهای ما بیش از آن که ناشی از تجهیزات باشد، ناشی از سبک ساختمان سازی است.
این مقام مسئول بیان کرد: بیش از دو دهه از تصویب مقررات ملی ساختمان میگذرد و طبق برآوردهای وزارت راه و شهرسازی، مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان در کل کشور کمتر از ۵۰ درصد رعایت میشود. اگر عزم ملی در شهرداریها و سازمان نظام مهندسی باشد، کمک میکند که بخش مسکن را در آن چیزی که در ادامه اتفاق میافتد، مدیریت کنیم.
وی اظهار کرد: در حوزه صنعت نیز، وقتی هنوز اجازه تولید بخاریهای با بهره وری نامناسب را میدهیم، اجرا کردن طرح تعویض بخاریها مثل دنبال کردن یک چرخه باز است. لازم است که همزمان با طرح تعویض بخاریهای فرسوده، طرح توقف تولید بخاریهای دارای کیفیت و بهره وری پایین نیز اجرا شود.
مدیر انرژی و کربن شرکت ملی گاز همچنین گفت: به نظر میرسد که اگر دستگاههای نظارتی مانند دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور و از آن مهمتر رسانه ها، اجرای این قوانین را از دستگاههای اجرایی مطالبه کنند، اتفاقات خوبی رقم خواهد خورد.
تعویض بخاریهای فرسوده در پنج استان سردسیر
وی همچنین بیان کرد: با پیگیریهای شرکت ملی گاز، وزارت نفت و شورای عالی انرژی، موانع اجرای طرح تعویض بخاریها که مربوط به مبحث ۱۷ مقررات ملی ساختمان بود، در اردیبهشت امسال برطرف شد. تفاهمنامهای بین شرکت بازرگانی گاز ایران و یک سرمایه گذار که در حوزه تولید لوازم خانگی توان خوبی دارد منعقد شد تا ظرف ۳ تا ۵ سال آینده، بالغ بر یک میلیون بخاری را تعویض کنیم.
کاشفی افزود: پیش بینی ما این است که با شروع شدن این طرح، سرمایه گذاران دیگر نیز برای رسیدن به سقف ۴ میلیون بخاری که در مصوبه شورای اقتصاد آمده، همراهی کنند. همچنین طبق مصوبه هیئت مدیره شرکت ملی گاز، این طرح در پنج استان با منابع داخلی شرکت ملی گاز اجرا شد.
وی تشریح کرد: در هر استان بالغ بر دو هزار دستگاه و در مجموع، بالغ بر ۱۰ هزار دستگاه بخاری دارای بهره وری بالا با بخاریهای قدیمی جا به جا شد.
مدیر انرژی و کربن شرکت ملی گاز گفت: استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کرمانشاه، همدان و خراسان رضوی استانهایی بودند که مشمول این طرح شدند. این بخاریهای جدید در اختیار خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی و همچنین مجموعههای دارای مصارف بالا مثل مجموعههای نظامی و دولتی قرار گرفت.