تولید «نانوجاذب‌های حذف آرسنیک از منابع آب»

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان گفت: برای نخستین بار در کشور، نانوجاذب‌های بومی حذف آرسنیک از منابع آب، از سوی این شرکت تولید گردید.

به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، فرهاد بختیاری‌فر اظهار کرد: با افزایش نیاز آبی بخش‌های مختلف و کاهش سطح منابع آب زیرزمینی، آلایندگی آرسنیک به عنوان یک آلاینده با منشا معدنی در حال افزایش است.

وی ادامه داد: روش استفاده از نانوجاذب‌های حذف آرسنیک منابع آب، از روش‌های کارآمد و اقتصادی است که برای نخستین بار در کشور به همت دفتر تحقیقات، مرکز پایش و شرکت آب و فاضلاب ملایر، در قالب یک طرح پژوهشی با دانشگاه بوعلی سینا در دستور کار قرار گرفته است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان تصریح کرد: این طرح در کارگاه فناوری‌های نوین تصفیه آب دانشگاه لرستان (به عنوان همکار طرح با دانشگاه بوعلی سینا) به شکلی نیمه صنعتی وارد خط تولید و برای نخستین بار در کشور موفق به تولید نانوجاذب‌های بومی حذف آرسنیک شده است.

وی خاطرنشان کرد: برنامه‌هایی برای توسعه این فناوری و ارتقای خط تولید با همکاری طرفین در دستور کار قرار گرفت.

بختیاری‌فر یادآور شد: «طرح پایلوت کاهش آرسنیک آب شرب با استفاده از نانوجاذب در روستای الفاوت شهرستان ملایر» که منجر به تولید نانوجاذب‌های بومی حذف آرسنیک از منابع آب شده است، در سال ۱۴۰۲ عنوان «پروژه پژوهشی برتر» وزارت نیرو را کسب و تندیس و لوح تقدیر از معاون تحقیقات وزیر نیرو را دریافت کرد.

شرکت آبفای همدان ۶۸۰ هزار مشترک دارد.

امیدرسان، رسانه امیدبخش

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا