رئیس بنیاد مستضعفان از آغاز رویکردی نوین برای محرومیتزدایی و توسعه اشتغال در مناطق کمبرخوردار خبر داد و گفت: این رویکرد با نگاهی جامعتر از روشهای سنتی به بهرهگیری از تجارب محلی و الگوبرداری از صنایع پیشرفته میپردازد.
به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، حسین دهقان در مراسم رونمایی از اولین داشبورد برخط فرآیندهای بنیاد علوی با حضور محمود عسکری آزاد مدیرعامل بنیاد علوی، محسن مردعلی جانشین مدیرعامل و جمعی دیگر از مدیران بر اهمیت شناسایی و تثبیت ظرفیت های موجود در مناطق کم برخوردار تاکید کرد.
وی افزود: طرحهای اشتغالزایی باید به سمت فعالیتهای بزرگمقیاس، برندسازی و ارتقاء کیفیت حرکت کنند تا علاوه بر اشتغال پایدار، فرهنگ کارآفرینی و مسئولیت اجتماعی نیز در جامعه تقویت شود.
رئیس بنیاد مستضعفان تحول در مناطق کمبرخوردار را وابسته به توانمندسازی جوانان و زنان دانست و اظهار کرد: باید برنامههایی طراحی شود که جوانان ۱۸ تا ۲۵ سال و زنان محلی، با حمایت و آموزش لازم، به پیشرانهای توسعه و پیشرفت در محیط زندگی خود تبدیل شوند.
به گفته دهقان ، این گام جدید میتواند افقهای روشنی برای مناطق کمبرخوردار کشور فراهم کند و زمینهساز تحولی گسترده در مسیر عدالت اجتماعی و توسعه پایدار باشد.
در ادامه محمود عسکری آزاد مدیرعامل بنیاد علوی با اشاره به تصویب طرح حیات و گسترش اجرای آن در بیش از ۲۵۰۰ منطقه هدف توسط تسهیلگران و مجریان بنیاد در سراسر کشور برای سال ۱۴۰۳، بر لزوم ایجاد سامانهای جامع جهت نظارت و کنترل این فعالیتهای گسترده تأکید کرد.
وی همچنین به ضرورت ثبت فرآیندهای توانمندسازی در سطح روستاها و شهرستانها اشاره کرده و توضیح داد: داشبورد جدید، خلاصهای از فعالیتها، اثرات و پیامدهای طرح را بهصورت خودکار و بر اساس اطلاعات دریافتی از مناطق هدف ارائه میدهد. این امر به مدیران بنیاد امکان ارزیابی دقیقتر و اتخاذ تصمیمات بهموقع را فراهم میسازد.
مدیرعامل بنیاد علوی همچنین تصریح کرد: این داشبورد در حال حاضر به مأموریت اول بنیاد در حوزه اشتغال اختصاص یافته است و در آینده نزدیک سایر مأموریتهای بنیاد شامل حوزههای سلامت، زیرساختها و آموزش نیز در آن پوشش داده خواهند شد.
مسعود پناهی، مدیرعامل مؤسسه توانمندسازی علوی دیگر سخنران مراسم رونمایی بود که با تأکید بر نگاه صنعتی موسسه به ایجاد اشتغال و ضرورت وجود زیرساختهای لازم، راهاندازی داشبورد برخط فرآیندهای محرومیتزدایی را یکی از مهمترین این زیرساختها عنوان کرد.
وی گفت: برای هر متقاضی اشتغال، ۴۰۰ سرفصل در این سامانه پیادهسازی شده و خروجی دادههای تجمیعشده آن در داشبورد قابل مشاهده است.
پناهی این سامانه را ابزاری کارآمد برای مدیران ارشد بنیاد علوی و بنیاد مستضعفان جهت ارزیابی و نظارت دقیقتر بر فرآیندها و عملکرد تسهیلگران و مجریان دانست.