به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، احمد رحمانیان قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور در این مراسم که با حضور اصغر افتخاری رئیس دانشگاه امام صادقعلیهالسلام برگزار شد، گفت: امیدوارم با توجه به رویکرد علم محوری که سازمان بازرسی کل کشور در راستای نظارت و بازرسی دارد، تفاهم نامه همکاری امروز سرآغاز فصل نوینی در همکاری علمی و پژوهشی بین سازمان بازرسی و دانشگاه امام صادق(ع) باشد.
قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به وظیفه قانونی سازمان بازرسی در خصوص نظارت بر اجرای صحیح قوانین و حسن جریان امور گفت: در میان دستگاه های نظارتی مختلفی که در کشور وجود دارد تنها دستگاه نظارتی که در قانون اساسی از آن نام برده شده است و صلاحیت آن عام می باشد، سازمان بازرسی کل کشور است و وظیفه ای که بر عهده این سازمان گذاشته شده است بسیار رفیع است.
وی با بیان اینکه سازمان بازرسی کل کشور عالی ترین نهاد نظارتی کشور است و در همه بخش ها حق مداخله و نظارت دارد، افزود: حوزه عملکردی سازمان بازرسی بسیار وسیع است و لازمه این نظارت اشرافیت و نظارت بسیار خوب و موثر بر همه بخش ها از نظر حقوقی، فنی، اداری، ساختاری و سیستمی دستگاه ها می باشد.
دکتر رحمانیان با اشاره به رویکرد نخبگانی سازمان بازرسی کل کشور در جذب نیرو گفت: سازمان در دوره تحول و تعالی به کارگیری نیروهای جدید، جذب برترین ها و نخبگان دانشگاهی را بر اساس اصول علمی در دستور کار خود قرار داده است.
لذا یک دانش تخصصی اولیه بر اساس مدرک تحصیلی در نیروهای جدید سازمان وجود دارد و پس از جذب، دوره آموزشی بدو خدمت برای آنان برگزار می گردد. ولی این ها کفایت نمی کند و نیاز است دانش نیروهای سازمان در مسائل روز ارتقا پیدا کرده و اشرافیت جامعی داشته باشیم.
قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور افزود: یکی از برنامه های سازمان بازرسی کل کشور در این دوره تعامل و هم افزایی با مراکز علمی و دانشگاهی در قالب انعقاد تفاهمنامه های همکاری با دانشگاه ها است که می تواند بعد کارشناسی و علمی نظارت و بازرسی سازمان را تقویت کند.
وی با بیان اینکه تفاهم نامه های همکاری با دانشگاه ها دوسویه است خاطرنشان کرد: از یک طرف به لحاظ اشرافیتی که سازمان بازرسی کل کشور بر تمام بخش های کشور دارد، میتوانیم نیازهای کشور در بخش آموزش و پژوهش، تحقیقات و رشته های جدید در دوره تحصیلات تکمیلی به دانشگاه ها اعلام کنیم و در حقیقت به آثار پژوهشی، تحقیقاتی، رساله های کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه جهت بدهیم تا مبتنی بر نیازهای کشور باشد.
رحمانیان تصریح کرد: از طرف دیگر شما می توانید خروجی نتایج کاربردی علمی و پژوهشی دانشگاه ها که متضمن انجام اقدامات نظارتی مبتنی بر پیشگیری و مبارزه با فساد در دستگاه های اداری و اجرایی کشور باشد را به سازمان بازرسی کل کشور منعکس کنید تا در عرصه عمل و اجرا بتوانیم آن ها را دنبال کرده و نظارت کنیم.
وی هدف دیگر انعقاد تفاهم نامه همکاری سازمان بازرسی کل کشور و دانشگاه ها را کمک به مشکلات شرکت های دانش بنیان و پارک های علم و فناوری وابسته به دانشگاه ها از قبیل مساعدت قانونی در اخذ تسهیلات بانکی و خرید محصولات دانست و افزود: یک کمک دیگر که دانشگاه ها می توانند به سازمان بازرسی کل کشور داشته باشند در حوزه فرهنگ سازی، تقویت و ارتقای فرهنگ قانون مداری و پیشگیری از وقوع جرم است.
قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اینکه رصد و تحلیل قوانین و مقررات یکی از محورهای تفاهم نامه همکاری میان سازمان بازرسی و دانشگاه امام صادق(ع) است افزود: نیاز است یک مرکز دانشگاهی در قالب کار پژوهشی و تحقیقاتی قوانینی که بلااجرا ، اجرا نشده اند و یا ناقص اجرا شده اند را تحلیل و رصد کند که چرا برخی قوانین اجرا نمی شوند و یا ناقص اجرا می شوند.
وی یکی دیگر از حوزه های همکاری سازمان بازرسی کل کشور و دانشگاه امام صادق(ع) را موضوع سنجش فساد یا شاخصه های سنجش فساد دانست و تصریح کرد: دبیرخانه شورای دستگاه های نظارتی در این حوزه کار بسیار خوب و موثری را شروع کرده است که بایستی با کمک مراکز دانشگاهی و علمی کامل شود. چرا که نیاز است بر اساس یک مدل شاخصه های سنجش فساد تعیین شده و در نهایت به دستگاه اعلام شود میزان فساد در آن دستگاه چقدر است و باید برای رفع یا کاهش آن چه کار کنند.
قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به شناسایی بیش از 200 گلوگاه فساد از سوی سازمان بازرسی گفت: در دوره تحول و تعالی به صورت ویژه به موضوع گلوگاه های فساد توجه شده است و بسیاری از آنان در سال گذشته و سال جاری به منظور مسدودسازی گلوگاه های فساد در دستور برنامه های نظارت و بازرسی قرار گرفته است. ضرورت دارد با کمک دانشگاه ها به روزآوری شده و اگر نواقصی دارد، مرتفع شود.
دکتر رحمانیان در پایان ابراز امیدواری کرد که انعقاد تفاهم نامه همکاری سازمان با دانشگاه ها سرآغاز یک جهش در بعد نظارت و بازرسی سازمان از منظر علمی، پژوهشی و کارشناسی و از جهت توسعه و فراگیر کردن بخش نظارتی سازمان باشد.