به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان گیاهان دارویی و طب سنتی اظهار داشت: در پنج میلیارد دلار دارویی که وارد میکنیم، از مواد اولیه تا سایر سطوح آن، از ظرفیت گیاهان دارویی بهره کافی نبردهایم.
نشست شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه گیاهان دارویی به همت ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، چهارم دی ماه در محل معاونت علمی برگزار شد.
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان گیاهان دارویی و طب سنتی افزود: با توجه به موقعیت جغرافیایی و ظرفیت قابل توجهی که در کشت و تولید گیاهان دارویی داریم، میتوانیم سهمی ۲۰ درصدی از بازار طب سنتی آینده داشته باشیم که عدد بسیار قابل توجهی است.
یکی از مهمترین رویکردهای ما در این حوزه، بهرهگیری از ظرفیت بخش خصوصی و استفاده از هوش مصنوعی است.
آن چنان که باید نتوانستهایم از ظرفیت گیاهان دارویی داخلی استفاده کنیم و در پنج میلیارد دلار دارویی که وارد میکنیم، از مواد اولیه تا سایر سطوح آن، از ظرفیت گیاهان دارویی بهره کافی نبردهایم و وزارت بهداشت و آموزش پزشکی هم در این زمینه اهتمام قابل توجهی نداشتهاست.
شمس اردکانی، ورود گیاهان دارویی به صنعت داروی کشور را از آن جهت ضروری تلقی کرد که هم منابع و هم دستگاه و تجهیزات بهرهبرداری از آن داخلی و بومی است و ما در این زمینه وابستگیای به کشورهای دیگر نداریم.
به همین دلیل، به باور او، سرمایهگذاری در این عرصه (گیاهان دارویی) میتواند گردش مالی قابل توجهی را برای کشور به همراه داشته باشد.
او در ادامه به تسهیلاتی که معاونت علمی برای تقویت عرصه گیاهان دارویی در دستور کار خود قرار داده است، اشاره کرد و این تسهیلات را در سه حوزه اعطا اعتبارهای مالیاتی، وامهای کم بهره و دانشبنیان کردن شرکتهای فعال در این حوزه قرار داد.