مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی همدان با بیان اینکه ۵۵۷ هزار و ۲۰۲ گردشگر در هشت ماهه امسال از اماکن و موزههای استان بازدید کردند گفت: این تعداد بازدید نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۲ درصد افزایش نشان می دهد.
به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، محسن معصوم علیزاده روز دوشنبه جذب گردشگران خارجی را از اولویت های اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی همدان برشمرد و اظهار کرد: از این تعداد بازدید کننده ۸۲۶ گردشگر خارجی و ۵۵۶ هزار و ۳۷۶ بازدید کننده ایرانی از موزه های این استان بازدید کردند.
آرامگاه بوعلی سینا در صدر بازدیدها
وی ادامه داد: در این مدت ۲۰۹ هزار و ۶۷۴ بازدید از آرامگاه بوعلی سینا، ۱۰۵ هزار و ۶۲۷ بازدید از آرامگاه باباطاهر، ۱۰۵ هزار و ۶۲۷ بازدید از موزه هگمتانه، ۱۹ هزار و ۴۵۲ بازدید از گنبد علویان ثبت شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان افزود: هفت هزار و ۱۹۱ بازدید از موزه تاریخ و فرهنگ ملایر، چهار هزار و ۱۴۴ بازدید از ارگ نوشیجان، سه هزار و ۹۷۲ بازدید از موزه حمام حاج آقا تراب نهاوند، هزار و ۷۶۵ بازدید از موزه تاریخ فرهنگ تویسرکان، پنج هزار و ۶۷۵ بازدید از آرامگاه میررضی الدین آرتیمانی و هزار و ۵۰۷ بازدید از موزه تاریخ فرهنگ اسدآباد در این مدت صورت گرفته است.
بیش از ۱۹ هزار بازدید از دستکند ملایر
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان یادآور شد: دستکند شهر سامن ملایر که در ابتدای سال به بهرهبرداری رسیده مورد استقبال بی نظیر بازدیدکنندگان قرار گرفته و ۱۹ هزار و ۲۷۸ بازدید کننده داشته است.
اقامت بیش از ۵۱۲ هزار مسافر در همدان
معصوم علیزاده اظهار کرد: ۵۱۲ هزار و ۴۹۸ هزار مسافر و گردشگر در هشت ماه امسال در اقامتگاه های رسمی، غیر رسمی و اضطراری این استان اقامت شبانه داشتهاند.
وی ادامه داد: همدان با داشتن ۱۷ واحد هتل، چهار هتل آپارتمان، یک متل، ۱۱ واحد میهمانپذیر، ۱۷ واحد مجتمع خدمات رفاهی، ۲۷ واحد بوم گردی، هشت واحد مرکز سرگرمی، تفریحی و مجتمع گردشگری و ۱۷ واحد سفره خانه سنتی پذیرای گردشگران داخلی و خارجی است.
اجرای ۶۹۵ مورد بازدیدهای نظارتی از تاسیسات گردشگری
وی از اجرای ۶۹۵ مورد بازدیدهای نظارتی از تاسیسات گردشگری استان باهدف ارزیابی و نظارت بر روند فعالیت و ارائه خدمات مطلوب به مسافران، صیانت و رعایت عفاف و حجاب و بررسی موارد بهداشتی در این مدت خبر داد.
وی با اشاره به اهداف و برنامههای طرحهای نظارت بر تاسیسات گردشگری افزود: کارشناسان ضمن بازدید از بخشهای مختلف تاسیسات، استانداردهای فنی و بهداشتی را مورد ارزیابی قرارداده و نکات لازم در زمینه رعایت موارد بهداشتی، ارائه خدمات مطلوب به مسافران و گردشگران و نیز رعایت عفاف و حجاب را به بهرهبرداران واحدهای گردشگری انتقال و بر رعایت استانداردهای لازم تاکید کردند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان اظهار کرد: طرح بازدید و نظارت ویژه از مراکز اقامتی و مجتمعهای خدمات رفاهی در طول سال با هدف ارتقای کیفیت تاسیسات گردشگری در استان و رعایت استانداردهای مدنظر اجرا میشود.
استان همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین دارای بیش از یک هزار و ۸۰۰ اثر تاریخی و گردشگری است.
این استان به واسطه وجود شمار زیادی از آثار تاریخی، تفریحی و گردشگری به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین معرفی شده است.
غار علیصدر، آرامگاه بوعلی سینا، آرامگاه باباطاهر، تپه هگمتانه و گنبد علویان، حمام حاج آقا تراب نهاوند، خانه لطفعلیان ملایر، خانه مسعودی، آرامگاه میررضی الدین آرتیمانی، آرامگاه استرومردخای و بقعه حیقوق نبی (ع) از مهمترین آثار تاریخی، گردشگری و باستانی این استان است که همه ساله مورد بازدید گردشگران قرار میگیرد.
آبشار و سنگ نوشته های گنج نامه، کلیساهای آنجلی و گریگوری، حمام قلعه، سراب گیان و گاماسیاب، کاروانسرای صفوی، آب انبارها، خانه های قدیمی و باغ نظری در همدان از دیگر آثار تاریخی مورد توجه گردشگران است.