به گزارش پایگاه خبری امیدرسان، رضا سلطانعلیزاده گفت: که بر اساس بررسیهای انجام شده، از بین حدود ۱۰ هزار شرکت دانشبنیان موجود، بالغ بر شش هزار شرکت، نوپا هستند و با سرمایه و نیروی انسانی محدود فعالیت میکنند.
همچنین بالغ بر هزار و ۵۰۰ شرکت با فروش بالای ۱۰۰ میلیارد تومان و ۱۲۰ شرکت با فروش بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان، یک میلیون دلار صادرات و بالای ۲۰۰ نفر نیروی انسانی فعالیت دارند.
به تأکید بر اینکه تنها راه رشد شرکتهای نوپا، ایجاد بازار است، اضافه شد که در صورتی که برای این شرکتها پروژه متناسب با توانشان تعریف شود، به مرور زمان توسعه پیدا خواهند کرد.
از سوی دیگر، این شرکتهای نوپا با وجود سرمایه و نیروی انسانی محدود، امکان ایجاد بازار را ندارند.
دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهور در توسعه بازار دانشبنیان اظهار کرد که بازار به چهار دسته شامل، مجموعه های حاکمیتی، مجموعه های دولتی، بخشهای نیمه خصوصی و بخش خصوصی تقسیم میشود.
پس از بررسیهای انجام شده، مشخص شد بزرگترین بازار کشور را دولتیها در دست دارند که این امر برخلاف سایر کشورهای دنیا است.
در این زمان به سمت شرکتهای دولتی برای ایجاد بازار شرکتهای خصوصی رفته شده است و مشخص شد که دولتیها به دلایل متعدد از جمله عدم ارائه ضمانتنامه، عدم تجربه کار، محدودیتهای قانونی، مقایسه با شرکتهای خارجی از لحاظ کمی و کیفی و … به شرکتهای دانشبنیان خصوصی بازار نمیدهند.
سلطانعلیزاده خاطرنشان کرد که برای حل این مسئله، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری ورود پیدا کرده و با ایجاد بازار و در اختیار قراردادن آن به شرکتهای دانشبنیان کمک میکند.
در مورد همکاری شرکتهای دانشبنیان با صنعت نفت، سلطانعلیزاده وزارت نفت را در این حوزه پیشتاز توصیف کرد و اعلام کرد که یک مدل تهیه کردهاند که در صورتی که دستگاهی به هر دلیل نتواند به دانشبنیانها بدون واسطه اطمینان کند، معاونت علمی ریسک کار را بپذیرد.
بدین منظور، ۲۳ موضوع مورد بررسی قرار گرفته و توافقنامهای به ارزش دو میلیارد دلار امضا شده است که شامل هفت تجهیز گلوگاهی در صنعت نفت است.
آخرین وضعیت پروژههای مذکور، در حال مذاکره با بخش خصوصی برای احداث mini-LNG هستند و برای بومیسازی فناوری لوله مغزی سیار نیز در حال جمعبندی و تصمیمگیری هستند.